Det beste av begge verdener

Rønvika er den største bydelen i Bodø, og det perfekte valget for deg som vil ha både by og natur på samme tid.

10. november 2021

Bo

Dette er en del av en serie hvor vi blir bedre kjent med de ulike bydelene i Bodø. Denne gangen tar vi for oss sentrumsnære Rønvika. For å få et inntrykk av hvordan det er å bo der har vi besøkt Daniel Kjelstrup, som valgte å flytte til tilbake til bydelen han vokste opp i. 

Rønvika er den største bydelen i Bodø målt ut fra areal, og den nest største når det kommer til innbyggertall – bare slått av sentrum. Rønvika ligger vest og nordvest for sentrum i Bodø by, og er blant Bodøs sentrumsnære bydeler. Med gode forbindelser til skog og mark, og samtidig nærhet til byen, er dette en bydel som er attraktiv for mange.

En av de som har bosatt seg i Rønvika er 32 år gamle Daniel Kjelstrup. De siste åtte årene har han flyttet hele ni ganger, men er klar på at han nå har kommet hjem.

– Nå har jeg vært overalt. Jeg har flyttet så mange ganger og opplevd med egne øyne at Rønvika er det beste stedet, og det er det mange gode grunner til, sier han.

Først og fremst er det at man får nærhet til både by og natur – det beste av to verdener.

Rønvika ligger nemlig bare noen få minutter unna sentrum, men har likevel flere flotte friluftsområder. På Rønvikfjellet er det utallige stier å utforske, som blant annet går opp til Pallfjellet, Linken, Turisthytta og den populære Keiservarden. Sistnevnte er den mest trafikkerte stien i hele Nord-Norge. Her ser du ned mot byen på den ene siden, og ut mot havet og Landegode på den andre.

Daniel Kjelstrup ser ikke for seg å bo noen andre steder enn hjemme i Rønvika.

 

I Maskinisten er det flere turløyper som går over små fjell, rundt vann og forbi Rønvikjordene. Langs løypene finner du også flere gapahuker med bålplass, hvor du kan ta med vennegjengen eller familien for å grille og slappe av ute i det fri.

Det er også tilknytning til lysløypenettet herfra, så du trenger ikke kjøre langt for å spenne på deg skia om vinteren. Friluftsområdene er populære fordi de er såpass nære sentrum, og brukes av folk i alle aldre, også de som ikke bor i nærområdet.

R for Rønvika

Daniel vokste opp i Rønvika, og forteller om korte avstander, mye fotball og et godt samhold. Han er vel det man kan kalle en ekte Rønvikramp, og sammen med noen kompiser har han tatovert en R på brystkassa som et bevis på det.

– Vi som hang i lag da vi var små er fortsatt gode venner i dag. Det å bo i Rønvika har forsterket samholdet vi har skapt. Vi ble en bra gjeng, sier han.

Nesten alle i gjengen har flyttet tilbake til Rønvika, og Daniel innrømmer at de fleste sikkert har fått patriotismen for bydelen sin gjennom morsmelka.

– Vi er nok litt høye på hesten når vi sier at «Rønvika er best», men det er mange historier om at det var en slags rivalisering mellom bydelene da foreldrene våre var unge. Og da blir man jo litt ekstra Rønvik-patriot, smiler han.

Nå har han to jenter på fem og åtte år som også får gleden av å vokse opp i bydelen i hans hjerte. Og selv om det er noen år siden han sist bodde der, er han trygg på at Rønvika fortsatt er et fint sted for de minste. Med flere barnehager og to store skoler er det mange barn i bydelen, og lite trafikkerte gater gjør det trygt for dem å leke sammen ute.

I Rønvika er det mange turmuligheter. Linken er et flott turmål for de som vil nyte frisk luft og god utsikt.

Skal Daniel beskrive bydelen med ett ord, vil det være vennlig.

– I Rønvika er det veldig hyggelige folk. Jeg har kommet inn i et nytt miljø selv, med mange trivelige naboer. Våre nærmeste naboer har to barn som er like gamle som mine jenter. De har blitt bestevenner og leker hele tiden. Det er bare god stemning!

Du trenger heldigvis ikke være en skikkelig patriot for å bo og trives i Rønvika. Her bor det en blanding av unge, gamle, nyetablerte og store familier. På Flatvoll er det studentboliger, og gode bussforbindelser tar deg enkelt til universitetet, byen, flyplassen eller andre destinasjoner.

For sportsinteresserte er det også verdt å nevne at bydelen har en flerbrukshall, tre kunstgressbaner og det Daniel kaller Bodøs nest beste fotballag: IK Junkeren. I tillegg finner du flere tufteparker og treningssentre. Rønvika har vel egentlig det meste.

– Denne bydelen passer for hvem som helst, mener Daniel.

Daniel og flere barndomskompiser har tatovert en R for Rønvika på brystakassen for å vise sin kjærlighet for bydelen.