«Jeg hadde vært ærlig å sagt at jeg fryser 3/4 deler av året»

Elisabeth Lystad holdt på å blåse bort når hun var liten, er kjempefan av gode klemmer og ville søkt mot havet hvis hun kunne bygge drømmehuset.

6. juli 2018

Bo

For å være litt nostalgisk. Hva er ditt aller beste barndomsminne fra Bodø?

Vet ikke om det er mitt beste barndomsminne, men det er et veldig sterkt minne om at mamma kommer ut for å hjelpe meg og broren min, fra å bokstavelig talt blåse bort. Jeg tror jeg var rundt 5-7 år og vinden var så sterk at jeg ikke klarte å gå. Jeg følte meg så utrolig liten og var sikker på at vi kom til å blåse langt avgårde og muligens dø. Når jeg tenker på det, så lurer jeg på hvorfor i alle dager vi var ute den dagen..

Du får 10.000 kroner du skal donere til et veldedig formål i Bodø. Hvem og hvorfor?

10.000 kroner hadde gått til Bodø kommune, øremerket til å fylle alle hullene i veien i Vestbyen og Sentrumm så jeg ikke ødelegger lavprofildekkene på den nye bilen min! Mulig det kanskje hadde føltes litt egoistisk og så hadde jeg gitt det til krisesenteret i stedet.

Du skal beskrive Bodø for noen som aldri har vært her før. Hvordan høres det ut?

Det hadde nok blitt mye snakk om kulturlivet i byen og den vakre naturen med turmuligheter rundt Bodø. Jeg hadde beskrevet kontrastene som følger med det å leve så langt nord. Jeg hadde vært ærlig å sagt at jeg fryser 3/4 deler av året, men at midnattsola, lyset om sommeren og de få dagene med temperatur over 18 grader, gjør at jeg overlever og liker meg veldig godt her. Jeg er halvt lofoting, så hadde nok også snakket varm om Lofoten og hvor enkelt man kommer seg dit.

Hva burde alle bodøværinger gjøre minst én gang i livet?

Alle bodøværinger som kan, burde ta seg en helg i Rago nasjonalpark og minst en tur opp til Finnkonakken. Jeg ble rimelig overveldet første gangen jeg dro til disse to områdene. Ellers bør alle bodøværinger minst én gang, bestille seg en klippetime på KRY!

Du får ubegrenset med midler til å bygge deg et hus i Bodø. Hvordan ser huset ut og hvor skal det ligge?

Med ubegrensede midler så hadde jeg helt klart søkt mot havet og bygd noe lignende som naturhuset ute på Sandhornøy. Et hud i drivhus hvor jeg kunne ha dyrket min egen økologiske mat, hatt et sunt inneklima med mindre vedlikeholdsbehov og ikke minst levd et mye mer miljøvennlig liv.

Hva er din guilty pleasure som folk flest ikke vet at du har?

Jeg er veldig åpenom mine guilty pleasures, men det er veldig få som vet at jeg kan finne på å spille duetten «where the lost ones go» med Espen Lind og Sissel Kyrkjebø på full guffe og faktisk få gåsehud. Det er skikkelig flaut, men det skal sies at det er kun refrenget som har denne «gåsehud-effekten» og det er ene og alene Sissel Kyrkjebø som får æren for det.

Hvilken Bodøværing ser du mest opp til og hvorfor?

Jeg er ikke sikker på om de er bodøværinger, men det blir definitivt Hjertefølgerne med naturhuset ute på Sandhornøy. Jeg kjenner dem ikke, men ser enormt opp til dem for deres drivkraft, livsstil og for å ha fulgt hjertene sine.

Hva gleder du deg mest til de neste 10 årene i Bodø?

De neste 10 årene har jeg jo ingen garanti for, men jeg krysser fingrene og gleder meg aller, aller mest til å få se sønnen min på 8 år, vokse opp.

Hva er din beste kulturopplevelse i Bodø?

Min beste kulturopplevelse i Bodø blir Susanne Sundfør på sinus og de som varmet opp for henne, «bow to each other». Helt sinnsykt rått! Seigmenn på sinus kommer som en meget god nr 2.

Hva er det mest hjertevarmende du har opplevd i Bodø?

Mest hjertevarmende i hverdagen i Bodø må være klemmene jeg kan gi til og få av Diana når jeg kommer på jobb om morgenen. Det hender de er ekstra lange og varme og noen gang etterfulgt av en kopp nykvernet kaffe og en fin prat. Skal ikke mere til. Både det å gi og få en skikkelig god klem er jeg generelt veldig fan av. Da snakker vi sånn, skviseklem med begge armene rundt hverandre. Har flere jeg kunne nevnt her som er ekstra flinke på det og jeg tror selv jeg er blitt ganske god på det.

Jeg dro til Public etter Mayhem-konserten på Sinus og kom i prat med vokalisten. Han virket å kunne trenge en sånn klem og det fikk han. Han var ikke utpreget god på sånne klemmer selv men jeg tror han fikk litt ut av det.

Hva gjør du i Bodø en perfekt fridag?

En perfekt fridag i Bodø starter med rundt en time/halvannen på yoga-matta etterfulgt av te og etterhvert frokost. Det er sol og resten av dagen har jeg absolutt ingen planer så kan bare legge meg ut på balkongen og nyte. Eventuelt sitter jeg i sola sammen med kjæreste og gode venner og tar en iskald Corona med lime. Bingo på Gatsby er heller ikke å forakte. Dro dit med en god kollega og venn av meg og vant et par skikkelig gode votter! Hurra!

Du skal ha en helaften ute med venner. Hvor går turen og hvorfor?

En helaften ute med venner kan godt starte med middag på Ohma og konsert etterpå. Gir meg vel neppe der og drar mest sannsynlig på DamaDi etterpå for en svingom. Men viktigst er menneskene jeg er sammen med, så kan er mer enn gjerne bare sitte hjemme ved middagsbordet hos meg selv eller hos venner og spille Uno og skravle til langt på natt.

Fortell om en tur på byen i Bodø som du aldri vil glemme.

Her har jeg to fine. Den ene startet med vors med kjæresten og tur ut på DamaDi. Denne kvelden var det så god stemning der at selv kjæresten min tok steget ut på dansegulvet. I gledesrus kastet jeg meg utpå sammen med ham. Det gikk såpass greit for seg at jeg spjæra bukseræva på jeansene mine ved den sømmen som går på midten av skinka, ja ved rumpesprekken. Midt på dansegulvet. Elegant. Knøt ei skjorte rundt livet for skjule stumpen og dansa videre.
Den andre og desidert mest uforglemmelige byturen var en søndag jeg og kjæresten endte opp på Nordlenningen sammen to svartmetallere fra bandet Skaur. Søndager er det karaoke på Nordlenningen og min første karaokeopptreden der ble altså sammen med vokalisten i Skaur og låten vi valgte vi å synge var (tilgi meg, Normann) Bed of Roses med Bon Jovi. Legendarisk.