Konstantino Helders og Malin Edvardsen

Konstantino Helders og Malin Edvardsen rekrutterte seg selv til utviklerjobber i DIPS.

«Det jeg lager nå vil gjøre livet enklere for andre»

Ikke alle jobber gir deg følelsen av å gjøre noe virkelig samfunnsnyttig. Noe som forenkler hverdagen for mange. Noe som virkelig gjør en forskjell. På Rønvikleira i Bodø sitter rundt 150 ansatte og gjør nettopp dette. Velkommen til DIPS.

13. mars 2018

Jobb

Ved første øyekast virker det litt stille inne i lokalene til DIPS på Rønvikleira i Bodø. Overraskende stille. Store, åpne og fargerike oaser knytter de ulike kontoravdelingene sammen. Stilen er gjennomført over hele linja, fra møbler til kjøkkenkroker, skap og til kunsten på veggene. Det er generelt lite som virker tilfeldig hos DIPS.

Kjøkkenoase
Store, åpne og fargerike oaser knytter de ulike kontoravdelingene sammen.

Rekrutterte seg selv

Innover i korridorene er det ikke fullt så stille. Her sitter programutviklerne i team og jobber videre med utviklingen av det elektroniske pasientjournalsystemet, som er i bruk i tre av fire av landets helseregioner. Hovedkontoret ligger i Bodø, og i tillegg har de det de liker å kalle distriktskontorer i de største byene i landet.

Det er ikke bare utviklere som jobber i DIPS. En stor andel av de ansatte har bakgrunn som leger og sykepleiere. Derfor kjenner også DIPS helsevesenet inn og ut.

DIPS er en tungvekter i arbeidsmarkedet i Bodø og har 150 ansatte på hovedkontoret i Bodø, og 120 ansatte på de øvrige kontorene spredt over hele Norge. DIPS er kontinuerlig på utkikk etter ny arbeidskraft, men av og til tar noen saken i egne hender. Tidlig på sommeren 2017, rekrutterte like godt samboerparet Malin Edvardsen (29) og Konstantino Helders (27) seg selv.

– DIPS hadde ikke noen stillingsutlysninger ute akkurat da, men vi visste at de kom til å søke etter nye ansatte på høsten, så vi sendte dem en åpen søknad og fikk etablert kontakt i forkant av utlysningene, sier Konstantino.

Konstantino Helders
Konstantino Helders føler han har det beste av to verdener hos DIPS.

Forskjell i hverdagen

Medarbeiderne i DIPS jobber med å utvikle nye innovative produkter som skal effektivisere helsevesenet i Norge, og utgjøre en forskjell i hverdagen for både brukerne og pasienten. Det er med andre ord en jobb med en ekstra mening, hvor det er livsviktig å levere høy kvalitet. DIPS har over 100.000 daglige brukere og er et av Norges mest brukte datasystemer, og selskapet har ambisjoner om å selge løsningen til utlandet.

Dips kontorer
DIPS har rundt 150 ansatte ved hovedkontoret i Bodø, og enda flere på distriktskontorene i landets største byer.

Nettopp dette med å jobbe med noe som virkelig gjør en forskjell i folks hverdag, var noe som trigget Malin og Konstantino. Paret bodde i Trondheim, men hadde snakket om å flytte nordover en stund. Malin er fra Lofoten, og de bestemte seg for å flytte dersom begge fikk jobb som utviklere i DIPS. Konstantino var nyutdannet, mens Malin hadde jobb i Trondheim. Men at det var nettopp DIPS som lokket, hadde ikke bare med geografi å gjøre.

Malin Edvardsen
Malin Edvardsen finner mye mening i det å jobbe i nettopp DIPS.

–       I andre jobber innenfor dette feltet sitter du kanskje og jobber med noe som skal gjøre en app ett tidel raskere, noe som i realiteten ikke merkes av brukerne. Derimot er det jeg lager nå noe som vil gjøre livet enklere for andre. Det er veldig motiverende. Det å få være med på å bidra til at arbeidshverdagen blir enklere for sykehusansatte, er noe som virkelig appellerer til meg. At hver arbeidsdag brukes til noe virkelig samfunnsnyttig kjennes veldig riktig, sier hun.

De lager seg hver sin kaffe i en av flere kjøkkenoaser i DIPS-lokalene. Et drøyt halvår ut i jobben ser de to ingen grunn til å flytte på seg.

–       Jeg har lært veldig mye i løpet av disse månedene, og stortrives i jobben. Det er hele tiden nye oppgaver som venter. Jeg skulle bli lege eller dataingeniør, og landet på det siste. Det at jeg nå får jobbe med å utvikle løsninger for sykehusene, er egentlig en perfekt kombinasjon, sier Konstantino.

Helt spesielt arbeidsmiljø

Malin og Konstantino er ikke de eneste som har pakket flyttelasset for å bli med på DIPS-laget. I en sofagruppe litt lenger ned i korridorene sitter Simon Kaspersen (26). Opprinnelig fra Sørarnøy, men også han trakk sørover noen år før hjemlengselen tok ham.

–       Jeg studerte til dataingeniør i Trondheim, og det var der jeg først kom i kontakt med DIPS. De er veldig synlige, og jobber tett opp mot studentmiljøet ved NTNU. Jeg laget en mobilapp for DIPS som bacheloroppgave, og ble godt kjent med dem. Derfor var det også naturlig for meg å søke meg hit når den tiden kom. Samboeren min og jeg hadde uansett tenkt å flytte nordover igjen, sier han.

Simon Kaspersen
Simon Kaspersen flyttet hjem sist sommer, og ser ingen grunn til å flytte på seg.

Etter først å ha jobbet i ett år på DIPS-kontoret i Trondheim, flyttet Simon og samboeren til Bodø sist sommer. Nå er han tilbake i Nord-Norge for godt.

–       Jeg har det veldig bra her. Hos DIPS kan jeg strekke meg etter mye, og jeg har mange rundt meg som kan hjelpe meg med å utvikle meg videre. Det er veldig lett å komme seg inn i miljøet, og vi er gode på å finne på ting sammen også utenom jobb. Det er noe DIPS er opptatt av, og noe som gir et helt spesielt arbeidsmiljø.

Treffes sjelden på jobb

Kaffepausen i kjøkkenkroken er over, og Malin og Konstantino går tilbake til arbeidet. De jobber på hvert sitt team, noe de ser som en fordel.

–       Det er helt greit. Og vi jobber ikke bare i hvert vårt team heller. Vi jobber faktisk i hver vår etasje, sier Konstantino.

Det at de møttes til en kaffe denne dagen, er egentlig en ganske sjelden affære.

–       Vi ser hverandre knapt i løpet av arbeidsdagen. Vi kjører sammen til og fra jobb, men ellers er det lite kontakt. Det er kanskje bare en bra ting, sier de og ler.