11 tips til hva du kan gjøre, en regnværsdag i Bodø

Har du fått med deg at Bodøsommeren i juni har uteblitt? Her er noen gode tips til hva du kan gjøre en vanlig regnværsdag i Bodø.

22. juni 2018

Fritid

Ta en ferskbrygget kaffe på Samvirkerlaget

Bodøs ferskeste kaffebar har åpnet i flotte lokaler i Sambogården sentralt i sentrum. Et helt unikt konsept, hyggelig betjening og fantastisk kaffe. Her kan du også nyte en avocado toast eller noe annet godt fra menyen. Kafèen har åpent fra morgen til kveld, og er også en av de få som har søndagsåpent. Absolutt verdt å sjekke ut!

Meny Samvirkerlaget
Menyen til Samvirkerlaget er fristende. Nadia Norskott

Vi skrev tidligere en sak om sjefen i kaffebaren, Truls Bjerke. Bli bedre kjent med han og les artikkelen her!

Spille Cageball eller Squash på Rapida

På Rapida på Rønvikleira kan du spille cageball. Cageball spilles på en kunstgressbane med en meter høyt vant rundt. Over vantet er hele banen kledd med et fire meter høyt nett. Målene på banen kan justeres i to forskjellige størrelser, slik at man står fritt til å spille både med og uten keeper. Her går ballen unna og tempoet er høyt. Vil du bytte ut fotballen med noe mindre, kan du alltids ta et slag squash i et enda mindre bur i samme lokaler. Intensiteten blir ikke mindre av den grunn!

Cageball på Rapida
Cageball på Rapida Rapida

For mer info og booking av baner, se her!

Ta deg en tur på bryggeriet til Bådin

Bådin er Bodø´s eget lokalbryggeri og ble stiftet i 2012 av en kompisgjeng med lidenskap for godt øl. Det er ikke vanskelig å se at guttene har en sterk lokal tilhørighet til Bodøbyen. Enda kulere erx det at de nå har produktene sine tilgjengelig over hele landet. Alt fra pappagutter på Oslo vest til jegertvillinger i nord, kan nå nyte en Aspmyra Strong Ale eller en IPA straight outta Alstad. Bryggeriet har åpent hver ukedag mellom 08.00-15.30, og gutta på bryggeriet er ikke vonde å be hvis du spør om en liten omvisning.  Utvalgte fredager fra 19.00 – 22.00 har de også åpent bryggeri hvor de åpner dørene for de som ønsker å lære om bryggeprosessen og ikke minst smake på sortimentet. Etter endt omvisning åpnes baren for kveldens deltakere.

Bådin bryggeri
Åpent bryggeri, Morten Iveland, Bådin.

Se hjemmesidene deres for mer informasjon om produktene og arrangementene deres.

Se fotball-VM på storskjerm i bakgården til Dama Di

Fra 26. juni kan du endelig få se fotball-VM på storskjerm igjen. Ute i bakgården til Dama Di rigger de i gang med storskjerm, lyd og fotball direkte fra VM i Russland. Her er det garantert god fotballstemning, jubelbrøl og applaus! Selv om det regner, så går det helt fint å sitte ute i bakgården. Dama Di stiller i stand med partytelt og varmelamper ute, så ikke bekymre deg for det! Du trenger heller ikke være gjennomsyra fotballfan for å få med deg en kamp på Dama Di. Her er det åpent for alle.

Møte venner over et glass på en av byens yngste barer

Gaupa Bar og Scene er et av byens nyeste tilskudd til utelivet. De holder til i de gamle lokalene til Din Plass. I sommer arrangerer de en rekke konserter og arrangementer. Blant annet skal de introdusere oss for et spennende konsept kalt Mortified, som er et historiefortellingsprosjekt.

For mer informasjon om programmet til Gaupa, se her.

Leiligheta er ikke byens nyeste tilskudd til utelivet, men de er fortsatt ung og derimot byens eneste vinbar. I Intime og særegne lokaler får du servert vin og cocktails et eklektisk interiør. Har du ikke besøkt dette stedet før, bør du gjøre det nå! Leiligheta ligger i 2. etasje over Dama Di, med inngang fra trappa opp til torget.

Leiligheta inngang
Leiligheta ligger i 2. etasje over Dama Di, inngang fra trappa.

Sjekk ut hjemmesiden til leiligheta her.

Revitaliserte Sportsbaren har gått fra å være et styrhus til ren sportsbar. Her kan du få med deg kampene i fotball-VM, spise noe godt og kose deg i hyggelige omgivelser. Dersom været skulle lette og sola kommer frem, har de også egen uteservering.

Finn frem barnet i deg i Bodø Actionhall

Liker du action, fart og spenning? Da må du sjekke ut Bodø Actionhall! De tilbyr Escape Room, lasertag, reball, paintballutleie, RC-bane, arkademaskiner, airhockey, biljard, warhammer og magic.

Bodø Actionhall
Spill Laser-tag hos Bodø Actionhall, Bodø Actionhall

Les mer om tilbudene og åpningstidene på hjemmesidene til Bodø actionhall

Unn deg selv litt regnværsterapi på Spektrum Velvære

Med en avslappende atmosfære kan du nyte roen og lade batteriene, på Nord Norges fineste velværeavdeling. Her finner du flere forskjellige badstuer og dusjer; røtharium, tepidarium, dampbad, finsk sauna, saltvannskabin, infrarød badstue, aromadusj, fotbad, stillerom, isgrotte og inne- og utendørs boblebad.

Sjekk åpningstidene eller bestill deg like gjerne en spapakke her.

Les: Bodø Spektrum har rundet 1.000.000 besøkende i året

Spektrum Velvære
Spektrum Velvære har boblebad både ute og inne

Bad innendørs på Nordlandsbadet

Den nordnorske sommeren kan være lunefull, og skulle det være dager hvor en tur på stranda ikke frister, finnes det et veldig godt alternativ.

Nordlandsbadet er et av Norges flotteste og mest moderne badeanlegg. Her finner du mosjonsbasseng, terapibasseng, stupebasseng, opplæringsbasseng, bølgebasseng, utebasseng og eget barnebasseng. Her finner du også flere morsomme vannsklier, stupebasseng med 5 meter, 2,5 meter og 1 meter med sviktbrett og strømkanal.

Nordlandsbadet
Nordlandsbadet er en sikker vinner på en regnværsdag

Her kan du lese mer om Nordlandsbadet

Fly en solskinnstur over skyene i flysimulatoren til Newton Flight Academy, kombinert med et besøk på Norsk Luftfartsmuseum

Newton Flight Academy er et samarbeid mellom First Scandinavia og Norsk Luftfartsmuseum. De har åpent hver dag i hele sommer, og kan tilby turer i flysimulator.

Les mer og bestill time her

Hos Newton flight Academy kan du prøve deg som pilot.
Hos Newton flight Academy kan du prøve deg som pilot.

I sommersesongen er det et yrende liv og mye besøk på Norsk Luftfatsmuseum. Det er omvisninger hver dag, med en egen familievennlig omvisning.

Du kan oppleve luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold i museets utstillinger. Du kan se berømte og beryktede fly som Spitfire, Mosquito, Junkers Ju-88 og Ju-52, Twin Otter, spionflyet U-2 og mange flere.

Les mer på museets hjemmeside

Stikk en tur på Stormen bibliotek

Byens store stolthet. Hver ukedag er det aktiviteter for barna i Biblioteket kl 12 og kl 13. I tillegg har de 700 kg lego tilgjengelig i kreativt verksted i Barnebiblioteket.BIlde Stormen Bibliotek Bodø

Se hjemmesiden for program og nærmere informasjon

Bowle, spille biljard eller shuffleboard på Royal Bowling & Biljard

Ta med deg noen venner, foreldrene dine eller en tinderdate. Shuffle noen pucker over bordet eller kast en Strike. Alle lar seg imponere av det. Gøy er det også! Royal Bowling & Biljard har åpent hver dag i sommer.

Hvis ingenting frister, her er oversikten over direkteruter fra Bodø Lufthavn til det store utland