Den tradisjonelle Luciakonserten er et av høydepunktene i desember. I år går den digitalt. Helge Grønmo, Avisa Nordland.

Dette skjer i desember

Er du en av de heldige som tilbringer desember eller juleferien i Bodø? Da er dette noe av juleaktivitetene du kan få med deg. 

7. desember 2020

Fritid

Kanskje er det koronaviruset som gjør at mange av oss gleder seg ekstra mye til jul i år? Endelig kommer det et hyggelig lyspunkt i et ellers mørkt år.

Selv om julen også i år blir annerledes, er det mange ting å glede seg til og oppleve i Bodø denne måneden. Og kom du deg ikke hjem til jul i år, er det mulig å få den gode julestemning fra Bodø via skjermen i år.

Julekonsert med Kurt Nilsen
09. desember, Stormen konserthus

Siden 2010 har det ikke vært adventstid uten at Kurt Nilsen er på juleturné. Heldigvis får de gjennomført det i år også. På grunn av begrensede plasser er det i år to konserter for at flere skal få muligheten til å få det med seg. Christel Alsos er med som gjest.

Begge konsertene er utsolgt, men det dukker opp billetter for privat salg på Facebookarrangementet innmellom, så det er mulig å flaks.

Luciakonsert i Bodø Domkirke, livestream
13. desember på nett

I år trenger du ikke kjempe om billetter til Luciakonserten i Domkirka. På grunn av smittevern sendes konserten heller live via skjermen. Selvfølgelig en demper for alle som har denne nydelige konserten som fast desembertradisjon, men til glede for dem som er utenbys eller ekstra morgentrøtte. Konserten starter kl 07.00 og kan ses live på Avisa Nordland, Bodø Nu og Bodø domkirkes egen Youtube-kanal, hvor du også kan se konserten når du selv ønsker senere på dagen. Mer info finner du her.

Pepperkakebyen i Stormen bibliotek
Hver dag i desember

Vi jubler hvert år for at Bodø har en egen pepperkakeby. Som attpåtil blir større og større for hvert år! Den er i år som årene før full av flotte pepperkakekunstverk og bygg fra byen vår. Like gøy for små som store. Du kan besøke pepperkakebyen i Stormen bibliotek hver dag i desember. Åpningstider finner du på denne lenken.

Adventsutstilling på Galleri Bodøgaard
Hver lørdag og søndag fram til jul

Enten du er på jakt etter en unik julegave, eller bare vil se flotte verk av lokale kunstneren er det på Galleri Bodøgaard du skal ta turen. Adventsutstillingen vil være åpen kl. 12-16 hver lørdag og søndag frem til jul. Her stiller blant annet Are Andreassen, Bjørg Jakhelln, Rune Johansen, Marianne Bjørnmyr, Eva Isaksen, Ragna Misvær Grønstad og Tor Kvarv. Fri entré alle dager.

Julekonsert med England Brooks
18. desember på Sinus

For tredje året på rad spiller England Brooks Orchestra julen inn på Sinus, med flere overraskelser, svingende julemusikk og gjester på scenen. Her kommer du garantert både i jule- og feststemning. Husk p kjøpe billett tidlig for å være sikret plass. Billetter fås kjøpt her.

Julemarked i Solparken
12.–20. desember

I år satses det på et nytt og større julemarked, som i år skal være i den nye Solparken ved Rådhuset. Fra 12. til 20. desember kan du i salgsbodene finne alt fra kunsthåndverk, mat og drikke, juledekorasjoner, interiør, delikatesser, julegavetips og masse julestemning. Mer info finner du her.

Jul i Stormen med Pias Ballettstudio
20. desember Stormen konserthus

Søndag 20. desember setter Pias Ballettstudio opp to forestillinger i Stormen, med vakker dans og underholdning for både store og små.. Det blir både Nøtteknekkere, vakker dans, kjent musikk og ekte julestemning. Link til billettkjøp finner du her.

Nøtteknekkeren er en perfekt førjulsopplevelse. Også i år får du se Pias Ballettstudios versjon i Stormen.

En dag kom flyene – Norsk Luftfartsmuseum
Hver dag i desember

Den nye utstillingen på Norsk Luftfartsmuseum handler om luftkampene under andre verdenskrig og hvordan det påvirket det sivile liv. En spennende og gripende utstilling om krigens ødeleggelser og menneskeskjebner, Egner seg ikke for små barn på grunn av sterke bilder og inntrykk.

Barnefamilier kan derimot gjerne prøve Flypakken, hvor du både får besøke museet og prøve deg som pilot. Les mer her.

MinTrio – Til vi sees igjen!
27. desember Stormen konserthus

En ganske fersk, men veldig populær tradisjon, er romjulskonserten til Min Trio på tredje juledag. På grunn av koronaviruset spiller de i år i storsalen i Stormen, og til tross for at de har satt opp to konserter, er alle billettene revet bort. Men gi ikke opp håpet om du mangler billett, det er fortsatt mulig med et julemirakel i form av billetter til salgs på arrangementets side på Facebook. Følg med her.