Døråpneren

Når kommunikasjonssjef Lotte Grepp Knutsen forlater Bodø i august, gir hun også en mulighet for den neste som ønsker seg en spennende lederstilling innen kommunikasjon.

26. juni 2018

Jobb

– Jeg har stortrivdes i jobben min. Men det er en tid for alt – også for å gå videre, sier Lotte Grepp Knutsen. Siden 2015 har hun vært sjef for kommunikasjonsarbeidet ved hele Nord universitet.

Fra midten av august venter en ny jobb, i hovedstaden som hun flyttet fra for fem år siden.

Statssekretær, sjef og strateg

Lotte har hatt med seg en solid erfaring fra kommunikasjonsarbeid inn i stillingen som kommunikasjonssjef ved Nord universitet. Hun har arbeidet som rådgiver og statssekretær for regjeringen Stoltenberg, i tre departementer samt på Statsministerens kontor. Hun har også hatt en rekke styreverv, blant annet ved Norsk Luftfartsmuseum og i BRUS, Bodøregionens utviklingsselskap.

Men den viktigste oppgaven hun har hatt i Bodø er å være med på å bygge opp det nye Nord universitet, gjennom en fusjon som har bragt sammen 1.200 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på hele ni studiesteder i Nordland og Nord-Trøndelag.

– Kommunikasjon og fusjon er noe av det mest utfordrende jeg har jobbet med. Vi har hatt morsomme og uvanlige oppdrag, som å utvikle navn og kjøpe domene, og store og krevende oppgaver knyttet til felles kultur og identitet. Vi er ikke i mål med arbeidet vårt ennå, så en ny kommunikasjonssjef har mange spennende kommunikasjonsoppgaver å gripe fatt i her ved universitetet, sier Lotte.

Lotte Grepp Knutsen

En spennende mulighet

– Jeg mener at den stillingen som nå blir ledig etter meg er den mest spennende og utfordrende topplederstillingen innen kommunikasjon i Nord-Norge.
Hun forteller at kommunikasjonsenheten har ansvaret for hele bredden av Nord universitets interne og eksterne kommunikasjon. De ansatte jobber blant annet med lederstøtte og strategiarbeid, formidling og mediehåndtering, digitale medier og web, studentrekruttering, markedsføring og grafiske tjenester. Enheten har til sammen 16 faste årsverk, fordelt på fire studiesteder.

– Nord universitet er en viktig del av byen og av regionen alle de stedene vi har virksomhet. For å kunne videreutvikle Nord universitet, oppfylle samfunnsoppdraget vårt og påvirke rammebetingelsene våre, trenger vi en kommunikasjonssjef som har forståelse for politiske drivkrefter, som kan jobbe systematisk og strategisk sammen med øvrig ledelse, og som også kan lede egne ansatte, sier Lotte.

Bodøpatriot

Lotte, som selv er født og oppvokst i Bærum, har omfavnet Bodø og ikke minst Bodøværingene i de årene hun har bodd i byen.

– Tiden i Bodø har vært svært verdifull for meg. Det er noe eget med den nord-norske mentaliteten og de folkene som bor her, sier Lotte.

– Jeg kommer til å savne naturen. Og jeg kommer spesielt til å savne de flotte menneskene jeg har fått blitt kjent med, og som jeg har vært så heldig å få jobbe sammen med.

Ønsker en ny leder velkommen

Når Lotte nå avslutter sitt nord-norske eventyr, så åpner hun også en dør for noen andre som ønsker seg en topplederjobb i Bodø.

– En fantastisk jobb ved Nord universitet blir nå ledig. Her får du i praksis lede ditt eget kommunikasjonsbyrå med eksperter på for eksempel formidling, web, digital markedsføring og grafiske tjenester. Du får være med og videreutvikle prosjekter som Lytring, der vi har satt nasjonal dagsorden. Og ikke minst blir du en del av ledelsen ved et framoverlent og spennende universitet der det skjer utrolig mye.

Stillingen som kommunikasjonssjef ved Nord universitet er lyst ut med søknadsfrist 1. august.