Tord Aronsen og Camilla Sørensen

Endelig hjemme igjen: Tord Aronsen (27) og Camilla Sørensen (29) drømte om å finne seg en spennende jobb i hjembyen. – Naturen her er bare helt magisk, sier de to. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Dro hjem for å finne jobb og vakker natur

Hvordan kombinere drømmen om en spennende jobb i en by med vakker natur? For Tord og Camilla ga svaret seg selv: Bodø – og Løvold AS.

3. juli 2017

Bodøfolk

De kjente ikke hverandre. De hadde heller ingen klar idé om hva de ville jobbe med. Men én ting hadde Tord Aronsen (27) og Camilla Sørensen (29) til felles; et brennende ønske om å flytte hjem.
– Jeg så annonsen på Bodø i Vinden, forteller Tord.

Dobbelt lykketreff

Og annonsen var det Løvold AS som sto bak. De jaktet på en fortøyningsberegner.
– Egentlig skulle vi bare ha én person, men pga. økt oppdragsmengde og når vi fikk så gode søkere ansatte vi like godt to, forteller Johan Løvold.

Han jobber selv som fortøyningsberegner og har hatt ansvaret for å organisere opplæringen til Tord og Camilla.

– Det er veldig flott å få inn nye folk med andre tanker og som kan se på det vi gjøre med et friskt blikk. At det i tillegg er snakk om Bodø-folk som har lyst til å komme hjem, gjør det jo bare ekstra hyggelig, sier Løvold.

Tord Aronsen og Camilla Sørensen får opplæring i digitale verktøy
Grundig opplæring: Johan Løvold sørger for at Tord Aronsen og Camilla Sørensen får en grundig innføring i selskapets rutiner og en solid opplæring i bruk av de digitale verktøyene.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Les om Thea som fikk drømmejobben i Hepro og flyttet hjem.

Fra partikkelfysikk til kjetting

I utgangspunktet var ikke Tord sikker på om dette var en jobb som passet for ham. Feltet var helt nytt og selv har han bakgrunn fra matematikk og partikkelfysikk ved NTNU.

Men det gikk fort opp for ham at store deler av studiene hadde stor overføringsverdi når det gjelder å beregne hva som trengs når for eksempel et oppdrettsanlegg skal sikres med kjettinger, trosser og ankre.

Camilla Sørensen og Tord Aronsen sjekker kjetting
Sjekker utstyret: Camilla Sørensen og Tord Aronsen har tatt en tur ut på verkstedet for å bli nærmere kjent med kjettingene som danner en del av grunnlaget for de beregningene de skal gjennomføre på datamaskinen.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Uforlignelig natur

Etter seks år i Trondheim var Tord mer enn klar for å flytte hjem. Og det er naturen som lokker.
– Jeg har allerede laget en lang liste over ting som må oppleves, forteller 27-åringen. Den lista omfatter fjellturer, paragliding, dykking og kajakkpadling.
– Når du kan kombinere en spennende og utfordrende jobb med Bodøs uforlignelige natur, da blir det ikke bedre, sier Tord.

Sjekk ut listen vi har laget med 15 attraktive fjellturer i Bodøregionen

Akutt hjemlengsel

Hvilket også er konklusjonen til Camilla Sørensen. Hun har fagbrev som industrimekaniker, har jobbet som maler offshore i Nordsjøen og ble nylig uteksaminert fra NTNU som maskin-ingeniør. Da hadde også hjemlengselen begynt å melde seg for alvor.

– Det måtte tre år i Trondheim til før det virkelig gikk opp for meg hvor flott det er i Bodø, sier 29-åringen som allerede har sikret seg et hus på Tverlandet. – Med utsikt til Børvasstindene!

Samlet kompetanse

Nå er hun blitt en del av det slagkraftige teamet hos Løvold AS.
– Det som er ekstra fint her, er at vi har alle fagdisiplinene samlet under ett tak. Dermed kan vi hente råd og inspirasjon fra de som jobber med alt fra salg til mekanisk produksjon og programvareutvikling, sier Tord og Camilla.

Og for kundene blir dette en perfekt løsning, hvor de kan kjøpe en hel pakke med tjenester, eller bare bestille akkurat den hjelpen de trenger.

Ledende leverandør

Løvold As er en av Norges ledende leverandør av fortøyningsløsninger.  Dette er også et område hvor det stadig kommer enda strengere krav til kontroll og sertifisering av merder, brygger og kaier.
– Et oppdrettsanlegg med slakteklar fisk kan ha en verdi på 300 millioner kroner. Da finnes det null rom for feil med fortøyningene, sier Johan Løvold.

Les om Rakel som forlot en toppjobb i Brussel og flyttet hjem til Bodø

Trygge og attraktive jobber

Dette betyr igjen at det er avgjørende for selskapet å skaffe seg flinke folk som kan være med på å realisere Løvolds visjon; – kvalitet i alle ledd.

– Vi legger stor vekt på å skape trygge og attraktive jobber. Når vi se responsen på denne annonsen, så er det et godt tegn på at vi har lykkes, sier daglig leder i Løvold AS, André Løvold.

Tord Aronsen og Camilla Sørensen sjekker ankrene
Solide dimensjoner: Camilla Sørensen og Tord Aronsen kan slå fast at det er imponerende dimensjoner på ankrene som skal sikre oppdrettsanleggene.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons