Raymond

Raymond Limstrand Jakobsen lever av å selge Bodø.

«Du er ikke ordentlig bodøværing før du har satt stingsilda fast i Saltstraumen»

Raymond Limstrand Jakobsen lever av å selge Bodø. Han er også veldig glad i dyrevideoer på Facebook.

24. mai 2018

Bo

For å være litt nostalgisk… Hva er ditt aller beste barndomsminne fra Bodø?

Alle utallige timer tilbragt på Toppansletta i Skivika. Året rundt. Her var jeg Maradona eller Marco Van Basten (selvsagt med tiøring i skoen) på sommeren. På vinteren ble banen omgjort til skøytebane og langrennstadion, og Maradona ble byttet ut med Bjørn Dæhli eller Wayne Gretzky. Man var i en annen verden, helt til idyllen ble avbrutt av kraftige rop fra huset vårt like ved: «Raymond!!! Det e middag!!»

Du får 10.000 kroner du skal donere til et veldedig formål i Bodø. Hvem og hvorfor?

Kirkens Bymisjon. De utgjør virkelig en forskjell for veldig mange mennesker som trenger hjelp.

Du skal beskrive Bodø for noen som aldri har vært her før. Hvordan høres det ut?

En by med masse positiv energi, mye frisk luft, til tider veldig mye frisk luft. Det er veldig lett å komme seg til og fra, det være seg med fly, båt, tog, buss eller bil. En by som mange så på som stygg, men som nå reiser seg opp og får oss til å føle oss stolte når vi sier vi kommer fra Bodø. Kort vei til det meste, natur eller kultur.

Hva burde alle bodøværinger gjøre minst én gang i livet?

Du er ikke ordentlig bodøværing før du har satt stingsilda fast i Saltstraumen, slitt utallige fiskesnører og forhåpentligvis fått et par sei.

Du får ubegrensede midler til å bygge deg et hus i Bodø. Hvordan ser huset ut, og hvor skal det ligge?

Det skal ligge på Norsia, helst Skivika, med uforstyrret utsikt mot Landegode. Ikke for stort, men med store vinduer i fronten, og en stor veranda.

Hva er din guilty pleasure som folk flest ikke vet du har?

Haha, den var vanskelig! Jeg er veldig glad i dyr, og det skal man kanskje ikke være «guilty» for, men kan ta meg selv i å se ganske mange dyrevideoer på Facebook.

Hvilken bodøværing ser du mest opp til og hvorfor?

Her har jeg veldig lyst å si Gøran Aamodt eller Thomas Litangen. Kreative, dyktige mennesker med gjennomføringskraft som skaper opplevelser for oss som bor her, og dermed bolyst. Men jeg velger å si Runar Berg. (Sorry Arild!). Hvis man ser bort fra alt Runar har gjort på fotballbanen, så stiller han virkelig opp for alle rundt ham. Han bryr seg virkelig. Om det er å selge kalendere for sin bror Terje eller plater for Terje Nilsen, så stiller Runar opp. Jeg prøver være snill, prøver å bry meg, og prøver å stille opp for de rundt meg. Da kan man se på hva Runar gjør.

Du må holde en bodørelatert presentasjon på 30 minutter uten tid til forberedelser. Hva snakker du om?

Det er jo jobben min, så det er bare å trykke på play. Men den vil handle om en by i rivende utvikling, med en flyplass midt i byen omgitt av fantastisk natur. En by med masse dyktige mennesker som bidrar til at Bodø virkelig er en plass man vil besøke, og en by man vil bo i. Så vil jeg jo også si at i Bodø er ikke null grader alltid null grader, og at badminton kan du bare drite i å spille.

Hva gleder du deg aller mest til de neste 10 årene i Bodø?

For en tid å være Bodø på! Det skjer så utrolig mye. Å se ny by – ny flyplass ta form, spennende hotellplaner skal realiseres, og at veiene skal bli ferdig.

Hva er din beste kulturopplevelse i Bodø?

Det begynner å bli en del, men var så heldig å få være vertskap for en konsert med Halvdan en gang. Å overvære den lydprøven kommer jeg alltid til å huske. Å være så nært på, se spillegleden, seriøsiteten, humoren og bli kjent med noen nye sanger. Magisk!

Hva er det mest hjertevarmende du har opplevd i Bodø?

Jeg var så uheldig å brekke beinet like før jul for noen år tilbake. Å oppleve alle de fantastiske menneskene på sykehuset som gjorde alt de kunne for at situasjonen skulle være så bra som mulig. Og da man ble skrevet ut fra sykehuset, stilte venner opp på en måte man aldri hadde trodd.

Hva gjør du i Bodø en perfekt fridag?

Da skulle man hatt båt! Tenker automatisk at det er sol, og da er følelsen av å dra ut rundt Hjertøya i båt helt uslåelig. Gå i land på en strand, grille, fiske, bade. Dra hjem på ettermiddagen, sette seg på Bryggerikaia med en utepils før man avslutter på verandaen hjemme med midnattsola som en god venn i natten.

Du skal ha en helaften ute med venner. Hvor går turen og hvorfor?

Da ville jeg startet med middag på NYT. Dyktige mennesker som driver med ekte lidenskap, som alltid gir gode opplevelser. Deretter en runde på Hundholmen, Public, Dama Di og Leiligheta, alt avhengig av dagsform og stemning. Det viktigste er at man klarer holde flokken samlet.

Fortell om en tur på byen i Bodø som du aldri vil glemme…

Kvelden startet på gode gamle Metz i Glasshuset, etterfulgt av nachspiel hos en kamerat som har leilighet rett utenfor glasshuset. Her var det vanlig at folk fra utelivsbransjen samlet seg etter endt vakt, og det ble ofte mye folk. Det var en varm sommernatt, og vi endte opp ytterst på moloen med et morgenbad.