Det er ikke bare under juletreet du finner gavene i desember. Konsertscenene i byen byr på en gavepakke for musikkelskeren.

En helt vanlig desember

Desember handler heldigvis ikke bare om jul og forberedelser. Vi har derfor plukket ut seks helt vanlige konserter som du kan koble av med den neste måneden.

30. november 2018

Fritid

Torsdag 6. desember: Are Bredal Simonsen // Halv ti på torsdag på Dama di

Konsertkonseptet «Halv ti på torsdag» markerer at «Tredje utgivelse» av bodøartisten Are Bredal Simonsen fyller ti år! 

I år er det ti år siden musiker, produsent og lydtekniker Are Bredal Simonsen ga ut albumet «Tredje Utgivelse». Et album som vant Blixprisen for sine tekster og som Dama di mener fortjener en skikkelig fest og 10-årsjubileum. Med på feiringen er et stjerneband bestående av Terje Nohr, Petter Unstad og Arnfinn Bergrabb. Det blir noen nye låter, noen gamle låter og mest av alt veldig god stemning når Are Bredal Simonsen spiller «Halv ti på torsdag» 6. desember.

Som musiker har Simonsen vært vokalist i det legendariske bandet Glass, og har også utgitt soloalbumene «Stjernetur» og «Uke 18» under navnet Stjernetur. Gjennom sine mange som lydtekniker ved Store Studio (tidligere Hønsehuset Lydstudio) i Bodø har han medvirket på innspillinger med blant annet Halvdan Sivertsen, Lars Bremnes, Terje Nilsen, Terje Nohr og Hekla Stålstrenga.

Fredag 7. desember: Raindogs feirer Tom Waits på Dama di

Den legendariske Tom Waits fyller 69 år den 7. desember og hylles av duoen Raindogs på Dama di.

Når Raindogs tolker Tom Waits er det på en måte som ingen andre gjør. Den legendariske artistens musikk kanaliseres gjennom Ole Johnny Stenslands fantastiske stemme og Ole Jonas Storlis utrolige traktering av klaveret.

Radarparet har fremført sangene hans siden 1999 og gjør dette med en energi, innlevelse og sjel, som gir publikum en stor opplevelse de aldri glemmer. Lukker man øynene kan man tro at det er sjefen sjøl man hører buldre fra scenen. Kjøp billetter her!

Lørdag 8. desember: KLISH & SorteBeats på Dama Di

Festspillprofil og rapper tar med alternativ juleplate til Dama di.

KLISH er en av landets fremste og unike rappere. Tromsø-rapperen leverer litterær finesse og personlig dybde i sin musikk, og kombinerer dette med poetisk samfunnskritikk. Sammen med produsent SorteBeats er han nå aktuell med ny plate, «Endelig Yordmor Matja». En alternativ juleplate som sammen med utallige hits blir spilt live på Dama di lørdag 8. desember. Billetter fås kjøp her.

Fredag 14. desember: Big Bang på Sinus

En konsert med Bigbang er for mange en nødvendig del av desember, og bandet leverer i varene for 12. året på rad. Tradisjon tro kommer de også til Sinus!

Bigbang har holdt en lav profil de siste par-tre årene mens Øystein, Nikolai og Olaf har syslet med soloutgivelse og andre prosjekter. Nå er det derimot ting i gjære, og trioen varmer allerede opp til et mer aktivt år i 2019. Før den tid er imidlertid adventstida og noen ytterst få sommerfestivaler eneste mulighet til å se dette formidable livebandet på en scene.

Sikre deg billett til julestemningen allerede nå, og gjør klar for et spillesugent Bigbang og klassikere som Girl in Oslo, To The Mountains og Wild Bird. Billettene kjøper du her.

Torsdag 20. desember: Fredrik William Olsen // Halv ti på torsdag på Dama di

Kråkesølv-gitarist Fredrik William Olsen tar med seg drømmeband til Dama di!

Fredrik William Olsen kjenner du kanskje best som gitarist og vokalist i Kråkesølv. Bodøbandet som var med på å starte den nye bølgen av norske band som sang på morsmålet mot slutten av forrige tiår. I tillegg til fem plater med det folkekjære indiebandet har han gitt ut tre soloplater. I soloprosjektet undersøker Olsen en nærere og mer konkret side av sin låtskriverkunst. Tekstene tar for seg dypt menneskelige tema, og blir bært fram av sofistikert fingerspill på kassegitar.

Med seg til Dama di og «Halv ti på torsdag» tar Fredrik William Olsen med seg et drømmeband bestående av Ivar Bowitz, Martin Bowitz, Ole Thomas Kolberg, Lars Myrvoll og Terje Berg.

Fredag 21. desember: Joddski på Sinus

Tungtvann-veteranen Joddski har ikke ligget på latisden siste året. Bokutgivelse med påfølgende bokbadturne, samarbeid med hiphop-legender som Sugarhill Gang og Melle Mel er bare toppen av isfjellet. 21. desember inviterer han hele Bodø til konsert på Sinus!

Den Halvdan Sivertsen-samplende «Gata», var første smakebit fra det kommende prosjektet, og da Joddski toppet plakaten på Blåfrostfestivalen i februar (til terningkast 6) fikk publikum servert flere låter fra det kommende albumet. Nylig slapp han den fløyelsmyke singelen «Dumsnill» med Bodø-rapper og NMG-Huset-medlem Mats Dawg. Den pastellfargede musikkvideoen viste en ny side av legenden, mysende inn i sola, med blomster dalende ned omkring ham.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.