Sebastian Loraas

– En lekeplass man kan boltre seg i

Eieren bak SL Media, Sebastian Loraas, tror Bodø 2024 kan sparke nytt liv i kulturlivet i Bodø. -Her er det bare å brette opp ermene å bli med på utviklingen!

1. juni 2021

Miniportrett

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med ulike bodøværinger. Denne sommeren vil vi til ta seg oss flere profiler innenfor kulturnæringen i byen, og hvilke tanker de har frem mot og etter Kulturhovedstad Bodø 2024. Denne gangen snakker vi med Sebastian Loraas, skaperen bak SL Media som leverer video og fototjenester til små og store bedrifter.

Sebastian Loraas (24)
Eier og driver av SL Media
Opprinnelig fra Valnesfjord, men flyttet til Bodø i 2019.

 

Hvordan oppleves det å bo i Bodø?

– Bodø er en by i stadig utvikling, noe som gjør den til et spennende sted for meg da det alltid dukker opp noe og interessante prosjekter man kan ta del i. Den vakre naturen som omringer Bodø på alle sider gir en aktiv fyr veldig mye glede, en lekeplass man kan boltre seg i med kameraet med utallige muligheter for kreativ utfoldelse. Og på de rette dagene et maleri av farger og fjellandskap man kan bli tårevåt av. Dette gir meg som tilgang til utrolig mye vakkert jeg kan inkludere i mitt arbeid for kunder og prosjekter ellers.

Hva håper du kulturhovedstad Bodø 2024 kan bidra med?

– Jeg håper at Bodø 2024 kan by på nye plattformer og måter for unge og voksne til å utøve kreativitet her i Bodø. Kanskje det vil kunne vekke fram ukjente kreative talenter hos beboere her i byen som ellers ikke ville blitt utviklet. Jeg håper også det vil gi muligheter og rom til å delta på spennende bilde og video prosjekter for egen del.

Hvilke tanker har du for filmbransjen i nord framover?

– Med et voksende bybilde kommer det naturligvis nok nye aktører og muligheter for prosjekter. Med ny flyplass i horisonten, kulturhovedstad Bodø 2024, nye hoteller og restauranter, mye nytt innenfor turist attraksjoner og fritidstilbud kan jeg ikke se for meg annet enn at Bodø vil bli mer og mer lukrativt for oss i filmbransjen i årene som kommer. Så her er det bare å brette opp ermene å bli med på utviklingen!

Svartisen Sebastian Loraas

Hva håper du kulturhovedstad 2024 kan bli dra med?

–  Jeg håper på at dette kan sparke nytt liv i kulturaspektet i Bodø ved og gi flere innfallsporter for folket og dem som besøker her. Flere konserter og opptredener, nye kreative arenaer med forskjellige fokus og et generelt bredere tilbud for folk. Med flere tilbud og interesse vil vi i filmbransjen også ha mer og rette kameraet mot og dokumentere. Og det tror jeg vil gagne alle som deltar, arrangører, publikum og oss i bransjen.

Sebastians topp tre Bodø-favoritter

1. Midnattsol på Nordsia

Det som føles som en uendelig solnedgang med måkeskrik og bølger inn mot land er det lite som slår. Har du et knips gode venner og litt god musikk i bakgrunnen da trenger man ikke noe annet.

2. Longboarding langs kaja

En rolig rulletur på brettet langs kaja i Bodø sentrum, stemningen med folk som nyter sentrum og båthavna gir gode forhold til og fange magi gjennom kamera-linsen. Lukten av ferske reker og iskrem.

3. Opptur festivalen

Oppturfestivalen har for meg vært det som setter toppen på kransekaken for meg. Den deilige musikken, venner hjemme på sommerferie, og arrangørenes magiske evne til å treffe med full sol og 25+ grader helt her oppe i nord er en dødelig kombo.

Longboars på Nordisa. Sebastian Loraas