En levende bydel midt i smørøyet

Sentrum er en av Bodøs mest innholdsrike bydeler. Her er det mye som skjer og mye å være med på, men hvordan er det egentlig å bo her?

10. desember 2021

Bo

Dette er en del av en serie hvor vi blir bedre kjent med de ulike bydelene i Bodø. Denne gangen tar vi for oss en bydel fylt med liv, nemlig Sentrum. For å få et inntrykk av hvordan det er å bo her har vi besøkt 28 år gamle Anneli Hunstad, som jobber som trainee hos Iris Salten, og bor sammen med samboeren og deres to barn. 

– Du kan ikke forvente at det er stille

Sentrum tar for seg Østbyen, Vestbyen, Midtbyen og sentrumskjernen, og er bydelen i Bodø hvor det bor flest folk. Her er det mye liv både på dag- og kveldstid, enten det er konserter, fotballkamper eller folk som tar seg en tur ut på byen en lørdags kveld. De siste årene har bydelen vært under enorm utvikling, og det fortsetter å bygges store hoteller, parkeringshus og høye leilighetskompleks.

–  Å bo her er fint for de som vil kjenne at byen er i vekst og se forandringene som skjer. Du kan ikke forvente at det er stille, for det er det ikke, sier Anneli Hunstad. Hun er vokst opp i Rønvika,og sammen med samboeren Marius flyttet hun først til Mørkved i en leilighet de leide under studentskipnaden. I 2016 flyttet de videre til sentrum, og siden har de ikke sett seg tilbake.

– Vi har prøvd litt forskjellig, men trivdes veldig godt her i sentrum. Så det var egentlig ikke noe tvil om at vi skulle fortsette å bo her, sier hun.

Flere av venninnene hennes har flyttet tilbake til Rønvika, men nå er Anneli så vant til avstandene i sentrum, at til og med Rønvik føles litt langt unna.

– Man lager seg jo en mening om hvor lang tid det tar til forskjellige steder, ut i fra der man bor. I tillegg er det veldig deilig å kunne gå hjem de få gangene man er ute på byen, sier 28-åringen.

Gåavstand til nesten alt

For et par år siden flyttet de knappe 100 meter, da de kjøpte huset som foreldrene til Marius bodde i, kun et steinkast fra Aspmyra stadion.

– Vi fant ut at vi måtte være i dette området. Jeg liker valgmulighetene vi har, og for min del er variasjon viktig, sier Anneli.

Og variasjon er det nok av. Som tobarnsforeldre er det viktig for dem å ha nok å finne på, og steder å dra. I sentrum kan du velge og vrake mellom lekeplasser, parker, barnehager og andre uteområder. Enten du vil sykle til Bodøsjøen, gå tur til Breivika eller Moloen, eller spille fotball på de mange fotballbanene, er det kort avstand.

Det er veldig fint å være nært det meste.

I tillegg kan bydelen by på et stort utvalg av spennende butikker, cafeer og restauranter. Kino, bibliotek og konserthus er det også, og bor du i sentrum, får du gåavstand til nesten alt. Vil du likevel utforske andre deler av Bodø, kommer du deg lett avgårde med kollektivtrafikk, og er ikke avhengig av bil. Alle bussene stopper nemlig innom Bodø Sentrum og Bankgata, og tar deg dit du skal.

De siste årene har det kommet opp flere høye bygg i Bodø sentrum, som vises godt fra alle kanter.

Mye liv i gatene

Fordi det er så mange forskjellige boligfelt i sentrum, kan du velge litt selv hvordan miljø du ønsker å ha rundt deg. Kanskje vil du bo i en blokk midt i sentrumskjernen og høre lydene fra byen, eller kanskje vil du slå deg til ro i et hus litt på utsiden. Uansett hvor du ønsker å bo, bør du like at det skjer ting.

– Jeg tror ikke jeg ville bodd her om jeg ønsket at det skulle være veldig stille og rolig. For det er liv i gatene, barn som leker og mange med hunder. Det er også aktivitet på kunstgresset og lyd fra stadion, sier Anneli.

Hun synes det er fint at barna hennes får vokse opp her, og mener også det er fint sted for eldre, så lenge de synes det er greit med litt liv og aktivitet.

Sønnen Philip (2,5 år) elsker å være på lekeplassen i nabolaget.

Lurer du på hvordan det er å bo i Rønvika? Da kan du lese denne saken. 

Vil du bo litt mer landling? Slik er det å bo på Nordsia.