Polarkraft ønsker å forene Nord-Norge

Polarkraft ønsker å forene Nord-Norge.

En ny nordlending i Bodø

Et nytt selskap, som selger strøm. Hva så? Vi er enige, det er ingenting nytt eller spennende med det. Men det er ikke alt – så langt i fra. Polarkraft har mye større ambisjoner enn å bare selge strøm til bodøværingene.

30. april 2018

Jobb

Ved inngangen til 2018 så Polar Kraft dagens lys –  ikke bare en sammenslåing av tidligere kraftselskaper i Nordland, men et flunkende nytt selskap med helt egne mål og verdier og med en visjon om samarbeid i nord.

Tre solide selskaper, Nordkraft, Lofotkraft og SKS Kraftsalg etablerte Polar Kraft og gikk inn i en ny æra som noe mer enn et selskap som selger strøm.

-Den største verdien selskapet i vårt er våre ansatte: 26 positive og engasjerte hoder i Lofoten, Vesterålen, Narvik, Harstad, Indre Salten og Bodø. De besitter kompetanse om sitt fag og sine lokalmiljøer, men viktigst av alt, de er ekte nordlendinger, både i hode og i hjerte. Noen har en nabo fra Svolvær og et søskenbarn i Bodø, andre har ei bestemor på Melbu eller en sønn som studerer i Narvik. Vi er et “vi” og vi tenker “oss”. Det er der Polar Krafts sjel ligger, sier Frode S. Jensen som er kundesjef i Polarkraft.

Nå har selskapet blitt en del av Bodø i Vinden-samarbeidet og har blitt med i partnerskapet fra og med våren 2018.

Hvorfor Bodø?

-Selvsagt vil vi ha kontor i Bodø. Bodø er i vinden og gjør mange av de valgene som gjør byen attraktiv for å etablere bedrifter her. Dessuten synes vi det er kult å være en del av Nord-Norge, og vår fylkeshovedstad er absolutt en av årsakene til det. Vi liker å drikke lokalbrygget øl, eller lokalbrent kaffe. Vi liker å følge nye og lovende band og vi setter pris på kultur i alle former. Og sist men ikke minst, vi synes “ny by – ny flyplass” er et spennende prosjekt som vi gjerne vil være med på å utvikle. Det er mange grunner til at vi har valgt å gå inn som partner i Bodø i vinden. Bodø har de siste tiårene løftet seg opp til å bli en destinasjon man både vil besøke og bo i, og det inspiserer oss, sier Jensen og legger til:

-Kanskje er det ambisiøst av oss å flagge at vi ønsker et samarbeid i nord, men vi ser hvor mange ressurser landsdelen vår rommer og vi tror på å sette oss hårete mål.

Polar Kraft har som mål å bygge opp en bærekraftig og levende bedrift, en attraktiv arbeidsgiver og en aktiv aktør i lokalsamfunnet. En aktør som bidrar til arbeidsplasser, skatteinntekter, utvikling og et levende kultur- og idrettsmiljø. De ønsker at bedrifter og privatpersoner i våre områder skal velge oss som strømleverandør fordi de vet at vi har en omtanke for oppvekst, trivsel og tilhørighet.

Alt vi gjør i dag er med tanke på i morgen.

Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen.

Polarkraft har et ønske om å oppfattes på samme måte som nordlendingens gode kvaliteter: raus, hjelpsom, nysgjerrig, morsom, løsningsorientert, ekte og engasjert.

-Om vi ikke klarer å forene Nord-Norge alene, så vil vi i alle fall bidra til at det finnes kule arbeidsplasser her og at det lokale idretts- og kulturlivet får mer å rutte med. Vi vil at nordlendingene skal oppleve at det lønner seg å handle lokalt og at vi ikke står tilbake for noen, hverken i pris, service eller kvalitet, avslutter Jensen.