Virkelig har releasekonsert på Sinus FOTO: Jørgen Nordby

En Virkelig god måned for konserter

To lokale releasekonserter, en svensk pop-yndling og en liten dose Nintendo-inspirert jazz. Her er seks konserter du virkelig bør få med deg i oktober.

28. september 2018

Fritid

Torsdag 4. oktober: Kristian Anttila // Halv ti på torsdag på Dama di

Svensk pop-yndling til det populære konsertkonseptet «Halv ti på torsdag».

Kristian Anttila er en merittert og ufiltrert pop-rock legende fra de svenske skoger. Med et rått musikalsk talent og stor tilstedeværelse har han turnert verden over med musikken sin. I Norge har han turnert store deler av landet med selveste John Olav Nilsen.

Kristian Anttilas reise startet tilbake 2003 da han slapp albumet «Natta de mina», et album som slo ned som en komet og virkelig satte spor i den svenske musikkhistorien.

Etter albumslippet i 2003 har han gitt ut hele 7 album, turnet alle verdenshjørner og samarbeidet med El Perro Del Mar, The Ark og Broder Daniel. Hans siste album kom i 2016 og fikk svært gode kritikker i både inn og utland.

Lørdag 6. oktober: Virkelig på Sinus (releasekonsert)

De nye rockeyndlingene fra Bodø spiller konsert på hjemmebane for å feire det nye albumet «Lykke til i Livet».

Virkelig ga ut singelen «Cecilie» i 2015, og to uker etter slippet var låta kåret til «Ukas Urørt» og listet på NRK P3. Der ble den liggende i hele 38 uker, og den påfølgende sommeren spilte Virkelig på festivaler som Trondheim Calling, Slottsfjell, Pstereo, Parkenfestivalen, Trænafestivalen og Sommerfesten på Giske.

To år etter er bodøbandet brennaktuelle med sitt debutalbum «Lykke til i Livet», som blant annet har tatt Virkelig ut på en omfattende norgesturné og et besøk innom stolen hos norges største talkshow Lindmo.

Konserten 6. oktober har 18 års aldersgrense, mens de som ikke er myndig kan se konserten fra mesaninen på Sinus. #supportyourlocals
Billetter får du her!

Torsdag 11. oktober: Deku Trio // Halv ti på torsdag på Dama di

Melodiøs, fengende og tidvis hardtslående instrumentalmusikk med et lydbilde som man skal lete lenge etter for å finne maken til.

Musikken til Deku Trio høres ut som det du får når du krysser tre musikere som sammenlagt har spilt haugevis av timer med jazz, prog-metal, bluegrass, drum’n’bass, popmusikk, Playstation og Nintendo. Resultatet blir en melodiøs, fengende og tidvis hardtslående instrumentalmusikk med et lydbilde som man skal lete lenge etter for å finne maken til. Bandet består av de tre bodøværingene Mikael Jonassen, Aksel Bakke og Mikal Reinvik.

Torsdag 25. oktober: Aleksander Kostopolous // Halv ti på torsdag på Dama di

En av norges mest aktive trommeslagere går solo

Aleksander Kostopoulos fra Bodø er en av Nord-Norges mest aktive musikere, mest kjent som trommeslager og perkusjonist for artister som Mari Boine, Adjagas, Moddi, Marthe Valle, ISÁK og rockeduoen Pil & Bue. Med debutalbumet «Faleo» står Kostopoulos for første gang på egne ben som vokalist, låtskriver og soloartist, og torsdag 25. oktober blir det plateslipp på Dama di!

Fredag 26. oktober: Thale Krogtoft på Kom Heim

Bli med inn i bodøartisten Thale Krogtoft sin verden på Kom Heim

Fredag 26.oktober får du høre Thale Krogtoft sine låter i et nedstrippa format på Kom Heim. Hjertet banker litt fortere i «Danse med døden» og det blir «Prisdrop på smågodt» og «En mann med elektrisk sykkel». Med på moroa er gitarist Mikal Reinvik og trommis Aksel Bakke.

Bli med inn i bodøartisten Thale Krogtoft sin verden med vise, jazz, pop og improvisatoriske elementer. Billetter finner du her!

Lørdag 31. oktober: Egil Olsen på Sinus

Egil Olsen er en singer/songwriter utenom det vanlige, og omtalt som “Noe av det fineste og mest underfundige vi har”. Han avslutter konsertmåneden på Sinus.

Egil Olsen er en singer/songwriter utenom det vanlige og omtalt som “Noe av det fineste og mest underfundige vi har” (VG) og som “En av landets aller beste låtskrivere” (DN).

Til høsten feirer han sitt tiende år som soloartist og slipper en massiv dobbel liveplate, rariteter og mye annet gøy.

I tillegg til sine fem kritikerroste album og hundrevis av konsertar, har Egil Olsen laget sine egne platecover og musikkvideoer, bidratt med musikk i både filmer, tv og dataspill, radioblogget for p13, covret hip hop låter for P3, hatt kunstutstilling, og sin egen selvbiografiske tegneseriestripe i Dagbladet om “det patetiske livet til en relativt ukjent superstjerne”. Han har til og med fått sin egen tributeplate, der artister som blant andre Thom Hell, Side Brok, Robert Post og Sondre Lerche tolker sangane hans. Billetter får du kjøpt her!

Bonus: Nødutgangfestivalen 2019 i Stormen Konserthus

Fra 25. oktober til 28. oktober er det klart for tre dager med Nødutgangfestival på to scener. Igjen står avantgardismen i fokus på Sinus og i Lille Sal i Stormen Konserthus.

Musikk fra mange genre, felles for dem alle er instillingen: bryte grenser, krysse genrer og skape unike opplevelser!

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.