Salgs- og markedssjef Lars Henrik Lauritzen i Corponor

-Nå kan førstegangskjøpere få seg splitter ny enebolig

22. september 2016

Salgs- og markedssjef Lars Henrik Lauritzen i Corponor forteller om Bremnes Panorama på nordsiden av Bodø. – Her kan til og med førstegangskjøpere få seg splitter ny enebolig!

Høsten har så vidt fått et lite grep om byen Bodø. Vinden rusker i trær og de varmeste dagene har gitt slipp. Likevel, midt i september, fra stuevinduet, ser vi to som bader i bølgene. For Bremnes Panorama ligger kloss til stranda og mektig natur, bare en liten kjøretur fra Bodø by.

-Ser du de bader i havet, de hopper og svømmer i bølgene, sier Lauritzen, i det vi kikker ut av de store vide stuevinduene. En slags ramme og port ut mot ekte nordnorsk natur. Der lyset er så mektig til tider at man kunne mistenke at det var påført et filter. Der hvor sola lager rosa spill over Landegode og bølgene bruser, eller bare ligger stille på vent.

Salgs- og markedssjef Lars Henrik Lauritzen i Corponor er stolt over Bremnes Panorama, og forteller at det ligger mye tanke bak prosjektet.
Salgs- og markedssjef Lars Henrik Lauritzen i Corponor er stolt over Bremnes Panorama, og forteller at det ligger mye tanke bak prosjektet.

-Disse husene har alle kvalitetene lik en normalt stor enebolig. Forskjellen er at flatene er mindre, slik at enda flere har muligheten til å kjøpe, sier Lauritzen.

Tidsriktig

Både eneboligene, tid og sted er riktig. I Trondheim har de lenge bygget hus de kaller «downsizing». En trend som gjør det enklere for folk å kjøpe seg en bolig de kan bli værende i, uten og først måtte kjøpe seg en ett-roms, for så en to-roms før de endelig kan flytte mer permanent inn i en enebolig.

-Det som er spesielt her på Bremnes, både i forhold til beliggenheten og størrelsen på husene, er at folk skal ha mulighet til å etablere seg uten å ha vært flere runder innom mindre boliger først. Så her kan faktisk både førstegangs- og andregansetablerere få muligheten, sier Lauritzen.

Det handler om å være nøktern på kvadratmeteren, men samtidig bygge smart og løsningsorientert.

Bremnes panorama
Boliger du kan vokse i: Hvem ønsker vel ikke å bo ved havet? Å kjenne havluften inn soveromsvinduet om morgenen. Sitte på terrassen og nyte kveldssola over blikkstille hav. Og det rett ved byen.

-Vi tenkte at folk skal slippe alle leddene i boligmarkedet. Og trenden slik vi har sett det, er at flere ønsker seg ny bolig. De ønsker å kunne velge farge på kjøkkenet før de flytter inn, sier Lauritzen.

I tillegg kan man på et senere tidspunkt velge å bygge ut til et ekstra soverom.

-Husene er 84 kvadratmeter og har to eller tre soverom, uteplass på 25 kvadratmeter og mulighet for å bygge ut til et fjerde soverom, forteller Lauritzen.

Nytt i godt etablert strøk

Bremnes Panorama ligger rett ved godt etablerte eneboliger og i et robust og trygt familieområde. Naturen rundt er til å ta og føle på og byen ligger nært.

-Her er det god skole i nærheten, fiskemuligheter, mektig turterreng, rolig og bare ti minutters kjøretur uten kø inn til sentrum, forteller Lauritzen.

Nå kommer er Corponor og Lars Henrik Lauritzen i gang med trinn to i populære Bremnes panorama. Moderne og effektive boliger med en helt fantastisk beliggenhet
Bremnes panorama byr på moderne og effektive boliger med en helt fantastisk beliggenhet

Sommeren 2015 ble 16 boliger revet vekk på under en uke og responsen var overveldende. Nå planlegges og bygges det over 150 boliger, og salget startet i begynnelsen av september.

-Dette er boliger en liten familie kan vokse i uten å måtte flytte. Det handler om plasseffektivitet, eller om «downzising» som arkitektene kalte det for når vi fortalte om planene våre, smiler Lauritzen, og legger til at det ligger mye tanke bak Bremnes Panorama.

Større by

Bodø er på vei mot å bli en større by. Folk kommer flyttende, det etableres nye jobber og boligmarkedet går framover.

-Det som er så spesielt med Bodø er at alt er så utrolig nært. Alt er rett ved, og kjøper man seg bolig i for eksempel Bremnes Panorama så er det nesten hytte og hus i ett. Det ligger til rette for aktiviteter, man kan gå rett ut i marka eller dra å fiske i havet. Bodø er en spennende by å bo i, sier Lauritzen.

Han forteller at det ikke er så store bølgedaler i boligmarkedet, og at det går i et jevnt sig framover med mange spennende prosjekter.

-Jeg kom hit for 16 år siden, og Bodø er stabilt. Den største endringen jeg har sett er folks mentalitet til å kjøpe bolig, og folk vil ha en de kan trives i. Det handler først og fremst om å ha det bra. De fleste ønsker livskvalitet, og er ikke så opptatt av om markedet går opp eller ned, og de sitter ikke på gjerdet, sier Laurizen.

Han mener det er lyse utsikter for prosjekter og nye boliger framover, og at markedet ligger til rette.

-Så handler det om å treffe med prosjekter som kan forsvare prisen, sier han.

Fakta om Corponor:

  • Corponor AS ble etablert i 1994 og driver med prosjektutvikling og prosjektledelse innen eiendom. De er blant de største utviklerne av eiendom i Bodø.
  • Gjennom mange år, og over 1000 boliger har de solid kompetanse på både prosjektutvikling av bolig- og næringseiendommer.
  • Av gjennomførte prosjekter kan det nevnes Bremnes Panorama, Bryggerikvartalet, Badeparken, Bodø panorama og Bodøsjøen Park.
  • Av næringsbygg kan det nevnes Bodø Storsenter og Central Artium.
  • Kommende prosjekt er Bodøsjøen Park i en av Bodøs mest voksende bydeler.
bremnes fort
Tidsriktig: Bremnes Panorama beskrives som tidsriktig, plasseffektiv og med muligheter på to plan. Og ikke minst med takterrasse og stor utsikt.