Mjellestranden. Gisle Solvoll

Fantastiske teltturer i Bodø og Salten

Her er de beste perlene i nærområdet for deg som vil overnatte i det fri.

27. mai 2020

Fritid

Har du også vært litt for mye innenfor husets fire vegger i det siste? Denne våren er det mange som ønsker å komme seg bort en liten tur, men ikke har tilgang på hytte eller andre overnattingsmuligheter. Da er telttur helt genialt!

Her i Salten har vi uendelig mange fine steder å velge mellom, og de neste ukene bader naturen i tillegg i midnattssol. En kombinasjon som nesten ikke kan måles med noe annet.

Vi har fått turekspert Bjørn Godal i Salten Friluftråds favorittdestinasjoner for deg som skal på tur med telt på ryggen. Ha disse tipsene på listen over steder du bør sjekke ut når du planlegger din neste telttur i Bodø og Salten.

Korten på Landegode

Korten ligger på vestsiden av Landegode, og er den perfekte familieturen med barn. Lett, opplevelsesrik og underholdende, og en helt rå utsikt til kvelds- og midnattsol.

Ta hurtigbåten til Fenes på Landegode, og gå ca to kilomenter nordøstover til Korten.

Bøsanden på Engeløya i Steigen

Bøsanden er en stor og fin sandstrand med Lofotveggen tett på og himmelske Engeløya under føttene. Her er mulighetene mange, spesielt om du er ute etter turer på sykkel, kajakk eller til beins. Sykkelturen rundt Engeløya er fin, eller en topptur til Trohornet.

Les mer om hvordan du kommer deg dit her.

STEIGEN: Trohornet på Engeløya i Steigen har en utrolig utsikt på toppen. Bjørn Godal

Hornneset i Meløy

Det er ikke uten grunn at Hornneset er kåret til Meløys mest attraktive friluftsområde. Her får du kritthvite sandstrender, skjærgård, svaberg, fantastisk utsikt og skogsterreng. Har du lyst på en større turutfordring, kan du ta turen opp på Horntinden.

Les mer om Hornneset her.


Vatnvatnet – Sørfjorden

Vil du ha en lettgått tur uten de store fysiske utfordringene, er dette et perfekt valg. Det er mange muligheter for telting ved et av de mange vannene i området og nede ved Sørfjorden. Her kan du gjerne ta med fiskestanga og prøve lykken.

Ta av Rv80 ved Hopen og kjør opp til parkeringsplassen ved Vatnet gård.

TELTTUR: Med utsikt til Småtindan og Landegode. Lena Ramsvik

Strendene under Rødøyløva

Å sove i telt ved en av de hvite strendene under Rødøyløva er en opplevelse du sent vil glemme. Har du lyst å spise god mat i tillegg, er Klokkargården stedet å dra innom. Benytt også anledningen til den klassiske toppturen opp til Rødøyløva.

Les mer om Rødøyløva her!

Bodø i Vindens egne favoritter:

Langsanden på Sandhornøy

Saltens lengste sandstrand er et populært teltområde, men stranden er så lang og bred at her får man ligge i fred likevel. Dette er turen for deg som vil ha kort vei fra parkeringsplassen til teltet kan slås opp, i helt fantastiske omgivelser.

Mjelle

En klassiker for alle bodøfolk, og det er ikke uten grunn. Her får du alt: kort reisevei, en trivelig gåtur fra parkeringsplassen til Mjellestranda, og mange fine steder å sette opp teltet i fred fra andre. Pluss rosa sand!

Låter på Kjerringøy

Låter er et supert område for barnefamilier, med både strender, gressletter, skogsområder og svaberg. Her er det bra å sette opp telt, fint å fiske og et godt utgangspunkt for fjellturer.

 

55 forførende friluftsmål er spesielt utvalgte turmål i regionen fra Salten Friluftsråd. Vil du finne inspirasjon til flere turer finner du det her.

TELT: Lite slår telttur i nordlandsnatur. Her fra Fugløya. Brynjar Hilling