Andreas Mareliussen

5 «hemmelige» steder du bør vite om

Er du fersk bodøværing og på jakt etter nye favorittsteder? Vi har listet fem av våre skjulte bodøperler.

2. september 2021

Fritid

Det er ikke alle steder i Bodø som står listet opp over steder du bare «må» besøke, eller som er like kjent for de nyankomne som for dem som har bodd her hele livet. Er du ny i Bodø, og leter etter nye steder å oppdage? Vi har samlet fem «hemmelige» steder i Bodø du bør vite om, som du kanskje ikke har hørt om før.

Utsiden av Moloen

Bodøs hotteste uteservering en sommerdag er ikke nødvendigvis på Bryggerikaia eller LystPå. En ekte bodøklassiker på finværsdager er å hoppe over murgjerdet på Moloen og nyte sola på andre siden. Her er det alltid ledig plass, gode bademuligheter i iskaldt vann, god stemning og mulighet for gitarspill og allsang på kveldstid.  Er du ekstra rutinert, kjøper du med deg noen reker fra A. Jensen på veien ut dit.

Utsiden av moloen er kanskje Bodøs mest legendariske møteplass på finværsdager.

Valkyrien

Liker du kaffe, og samtidig er en stor fan av kunst? Hos kafé og galleri Valkyrien kan du nyte en varm kopp kaffe, god mat og samtidig se på nydelig kunst som du også kan kjøpe med deg hjem. Den nye kafeen åpnet på Nordland kultursenter i vinter og tok over for det som en gang var Hjerterommet. Selv om uttrykket har blitt mer herskapelig, er du like velkommen i turklær som i dress. Et av Bodøs absolutt koseligste steder.

Valkyrien serverer både kaffe, kanelboller og kunst. Valkyrien

100-meterskogen

I 2014 åpnet 100-meterskogen på Alberthaugen. Stien opp hit starter ved Nordland kultursenter. Dette er enkelt å komme seg, noe som gjør stedet populært for småbarnsfamilier. Her er det både gapahuk du kan sitte i, en bålplass du kan grille i og flere aktiviteter for barn. 100-meterskogen ligger et steinkast unna Valkyrien kafé, så her kan du slå to fluer i et smekk.

100-meterskogen er en artig park for barn på Alberthaugen i Bodø. Nordland fylkeskommune

 

Lille Bahamas

Lille Bahamas er en liten strand som ligger midt mellom Hovdsundet og Mjelle, og det tar rundt 40 minutter å gå dit. Over stranden er det en liten sandbakke. Ikke bare ser den ut som en strand på en sydhavsøy, men den er også morsom å leke i, spesielt for de minste. Lille Bahamas kan man gå til uansett årstid, slappe av og nyte solnedgangen.

Vil du lese mer om fine badestrender og turmål i Bodø, finner du en komplett oversikt på nettstedet Turbading.com.

På LilleBahamas på Nordsia finner du en kritthvit strand som ligger godt skjult. Turbading.com

Kulpen på Heggmoen

Heggmokulpen er en lett tilgjengelig plass som egner seg for turer hele året. Stien bort til kulpen er fin å gå, med klopper over våte partier.  Om sommeren er dette et nydelig sted å dra for å avkjøle seg, og vannet når fort behagelig badetemperatur. Ved vannet er det en fin strand, og det er flere muligheter for å slå opp telt. Høsten og vinteren setter et nydelig preg på omgivelsene, og en gapahuk med bålplass gjør at du kan ta pause i lune forhold.

Det er flere fine steder å slå seg ned ved Heggmokulpen. Her kan du nyte den flotte naturen uansett årstid. Malin Thoresen