I bakgården til Dama Di blir det flere konserter i sommer. FOTO: Thomas Litangen

Festivaler du burde sjekke ut i løpet av sommeren

Det heter seg at alle norske byer med respekt for seg selv, har en egen festival. I så tilfelle oser Bodø respekt.

6. juli 2018

Fritid

Men viste du at det i tillegg til Nordland Musikkfestuke og Parkenfestivalen, finnes mange andre muligheter du burde sjekke ut? Vi har laget en liten liste over ulike festivaler i Bodøregionen med både nykommere, de litt alternative og de du bare må få med deg!

God Nok festivalen på Engeløya i Steigen, 12.-14. juli

God Nok festivalen er en aktiv festival som kombinerer musikk, teater og dans med toppturer, fisking fra sjark, lokalprodusert mat, padling i skjærgården, klatring og god stemning rundt bålet. Festivalen beskriver seg selv som et fristed fra usunne forventninger om å være vellykket på alle områder i livet, festivalen skal være en motvekt til det sosiale presset som mange kan føle. Av spennende artister kan de blant annet skilte med Fredrik Olsen, Kajander, Death by Unga Bunga, Joddski, Marit Larsen med Oslo String og selveste Halvdan Sivertsen pluss mange fler.

God Nok festivalen
God Nok festivalen arrangeres på Engeløya i Steigen. Stian A. Olsen

Se hjemmesiden deres for fullstendig programinformasjon her.

Bodøfestivalen, 16.-18. juli

Hva tror du om en festival som tar essensen av det å tilbringe sommeren i Bodø som en Bodøværing, litt som å være turist i egen by? Bodøfestivalen skal fylle dagene med innhold. De arrangerer topptur på Per Kalsatind, løpetur rundt Vågøyvannet, skateboardkonkurranser, loppemarked og mye mer! På kvelden er det konserter på Dama Di med blant annet Regnvær, Hajk, Jimi Somewhere og Darling West. Vi har sansen for Bodøfestivalen og sier som dem; «Under midnattsola tar festen aldri slutt!»

Postkort fra Bodøfestivalen. Du er herved invitert!

Les hele programmet her.

Oppturfestivalen i Bodø sentrum, 27.-28. juli

Oppturfestivalen ble arrangert for første gang i fjor midt i Bodø på Bankgata kunstgressbane, og ble en braksuksess. Festivalen går over to dager og er fylt med musikk fra tidlig på dagen til sent på kveld. Headliner for festivalen i år er Galantis fra Sverige, og legger lista høyt for resten av artistene på programmet. For å nevne noen; R3hab, CLMD, Sonny Alven, Arif, RSP & Thomax og Italobrothers!

Oppturfestivalen arrangeres for 2. gang på Bankgata kunstgressbane.

Les hele programmet deres her.

Langsandfestivalen på nydelige Sandhornøya, 4.-5. august

Langsandfestivalen ble arrangert for første gang i fjor, og er med det en av de ferske suksessfestivalene i Bodøregionen denne sommeren. På Nordvestsiden av Sandhornøy, ca 1 time og 15 min med bil fra Bodø, finner du en 2km lang og 300m bred hvit sandstrand. Den 4. og 5. august arrangeres det konserter med artister som Julie Bergan, Ida Maria, Too Far Gone, Kajander, Nødløsninga, Lakafant, Circumnavigate og Marius Melua.

Et festivalområde på en 2 km lang sandstrand i fantastiske omgivelser Markus Følvik

Les mer om Langsandfestivalen her.

Hamsundagene på Hamarøy, 1.-4. august

Årets motto er «Poesi er den nye punken!» Annenhvert år siden 1982 har Hamarøy invitert til festival i Æventyrland. I uken rundt Knut Hamsuns fødselsdag (4. august) byr de på unike litteratur, kultur og naturopplevelser. Festivalen har invitert inn diktere, rappere, slampoeter, fortellere og forfattere av mange varianter. Festivalen kan også skilte med en egen festivalmeny fra Kafe Sult og Vinbaren; Teodor med Brokk.

Hamsunsenteret og folk
Festivalområdet ved Hamsunsenteret Ernst Furuhatt

Les hele programmet til Hamsundagene her

Nordland Musikkfestuke i Bodø, 3.–12. august

Vi vet at Nordland Musikkfestuke er kjent for alle bodøværinger, men vi må likevel nevne at det er noe for noen og enhver på denne festivalen! I år er det Terje Nilsen som spiller på Keiservarden og Minor Majority som spiller på Nyholmen Skanse. Men nytt av året er at de gamle fabrikklokalene til Rapp åpnes opp på Nyholmen, når Vardøger arrangeres. Se for deg å danse i store, tomme og tøffe industrilokaler, med høy musikk og godt øl til!

Rapp lokaler på Nyholmen
De gamle lokalene til Rapp på Nyholmen skal fylles med liv under Musikkfestuka.

For fullstendig program, se hjemmesiden til musikkfestuka her.

Gata festivalen i hjertet av Fauske, 9.-11. august

Splitter ny festival på Fauske i Melenci Park. En spennende festival som satser bredt, hvor målet er at alle i Fauske skal finne noe å glede seg over. Det betyr ikke at det ikke er lov for bodøværinger også å ta turen! Selv om festivalen er ny, betyr det ikke at programmet deres lider nevneverdig av det. Av artister kan de friste med blant annet Lissie, Mike Perry, Ylvis, RSP & Thomax, Hellavator, Donkeyboy, Halvdan Sivertsen, Kajander, Adam Douglas og mange fler. Festivalen foregår over tre dager, har enda tilgode å slippe alle artistene.

For full oversikt over programmet, se hjemmesiden her.

Bodø Run festival, 25. august

Festivalsommeren nærmer seg slutten når august er over. Kanskje har du litt dårlig samvittighet for at det har blitt vel mye festivalmat og -drikke denne festivalsommeren, eller så ønsker du bare å unne deg selv en ekstra god avslutning på en herlig bodøsommer med å gjøre noe veldig kjekt. Bodø Run Festival er årets løpsfest for alle! Her stiller gammel og ung – mosjonister, bedriftsidrettslag og elite på samme startstrek og stemninga er alltid god. Alle distanser har start og mål midt i Bodø sentrum. Etter at du har løpt kan du være med på foredrag, stand up og konsert.

Les mer om løpefestivalen her.

For en mer utfyllende oversikt over alle festivaler i Bodø Omeng, se Visit Bodøs festivaloversikt her.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.