Fikk jobb som prosjektleder i Elektro, og flyttet fra Oslo

Når både Daniel og samboeren fikk spennende jobbtilbud i Bodø, var det bare å pakke sakene og flytte nordover.

8. oktober 2018

Miniportrett

Navn: Daniel Mathisen

Alder: 28

Utdannelse: Sivilingeniør elektrisk energiteknikk ved NTNU

Arbeidssted i dag og tittel: Prosjektleder i Elektro Bodø AS

Hvilken bydel har du vokst opp i?

I mine første leveår bodde jeg sammen med familien min på Mørkved. Året før jeg startet på barneskolen flyttet jeg med mamma, pappa og to yngre brødre til Alstad. Der bodde jeg frem til jeg flyttet for å studere.

Hvilken bydel bor du i nå?

Nå bor jeg sammen med samboer og datter i Bodøsjøen. Vi trives kjempegodt i et rolig og barnevennlig område, høvelig nært både natur og sentrum.

Hvorfor flyttet du fra Bodø?

Etter videregående flyttet jeg til Bergen og deretter til Trondheim for å studere på NTNU. Etter fem år med studier i Trondheim flyttet jeg til Oslo for å starte i jobb i Norconsult. Der jobbet jeg i tre år før vi i sommer bestemte oss for å flytte nordover.

Hva var grunnen til at du flyttet tilbake til Bodø?

Både min samboer og jeg er oppvokst i Bodø. Vi har alltid hatt et ønske om å komme hjem når tiden var inne. Det ble plutselig veldig naturlig å flytte nordover etter vår datter Emma kom til verden i 2017.

Når både min samboer og jeg fikk spennende jobbtilbud i Bodø, var det bare å pakke sakene og flytte nordover.

Hva liker du best med Bodø?

Bodø har en god dose av alt. Det er en passe stor by med gode kultur- og idrettstilbud, omringet av en fantastisk nordnorsk natur. Dersom du er glad i konsertopplevelser, kan du for eksempel ta turen innom Sinus eller ”Halv ti på torsdag” på Dama di, eller er du glad i naturen er det nok av fjelltopper i nærområdet. For en Bodø/Glimt-supporter som meg, er det også veldig gøy å kunne gå regelmessig på kamp igjen.

Ellers har vi kort vei til familie, noe som er veldig hyggelig.

Etter at du flyttet hjem, har du lært noe nytt om Bodø som du ikke visste fra før?

Det er en by med masse positiv energi og engasjement for å utvikle byen. Det er mange spennende prosjekter som realiseres; nye høyhus i sentrum, hotellplaner og ikke minst ny by – ny flyplass.

Og hva har overrasket deg mest med Bodø?

Etter ni år som fraflyttet bodøværing er det lett å glemme hvor mye det faktisk kan blåse her. For å snu det til noe positivt, så kan det være spennende å ta turen på Moloen i skikkelig dårlig vær!

Hva gjør Bodø til en bedre plass å bo, enn stedet du flyttet fra?

Vi trivdes veldig godt i Oslo som er en helt fantastisk by med mange muligheter, men den største forskjellen er at Bodø oppleves mer rolig og trygt, samt at det er lettere å komme seg fra A til B.

Hva fyller du fritiden din med?

I hverdagene har vi noen timer etter jobb og barnehage før datteren vår må legge seg, så vi prøver å utnytte tiden godt sammen. Ellers spiller jeg litt fotball, løper og er med venner og familie.
Og når været er greit er det godt å komme seg ut i naturen.

Hva er dine beste tips til noen som vil flytte til Bodø?

Er du på utkikk etter jobb kan jeg anbefale å sjekke ut Bodø i Vinden sine nettsider. Der legges det ofte ut spennende jobber.

Har du allerede bestemt deg for å flytte til Bodø, kan jeg anbefale alle å kjøre til Sandhornøy en sommerdag (ca. én times kjøring fra Bodø). Ta deg en tur på Sandhornet for deretter å telte på Langsanda i midnattssola.