Olaf von Porat Erichsen bærer flytteesker

Omfattende operasjon: Huset er leid ut for tre år og nå har Olaf og Gunhild von Porat Erichsen tatt med seg alle eiendelene til Bodø for å leve ut den nordnorske drømmen. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Flytter til Bodø for å leve ut drømmen

De ble bitt av den nordnorske basillen og klarte ikke å motstå fristelsen. Nå har Oslo-familien von Porat Erichsen pakket flyttelasset og satt kursen for Bodø.

6. juli 2017

Bo

Det begynte sommeren 2015. Mamma Gunhild von Porat Erichsen (43) forteller:

­­– Vi hadde ventet forgjeves på varme og sommer. Til slutt ga vi opp og reiste nordover. Nå var det ikke spesielt varmt der heller, men hvem bryr seg vel om det når du er på tur. En stillongs fra eller til under turbuksa betyr ingenting.

Lengter alltid nordover

Bare for å ha slått det ettertrykkelig fast, familien von Porat Erichsen elsker å være på tur. De har en hytte på Saltfjellet og tilgang til et hus i Lofoten. Så ofte de kunne dro de nordover. Og hver gang de kom hjem, lengtet de bare nordover igjen.

– Nordmarka er fin den, men det hjelper jo så lite når vi er blitt hodestups forelsket i Nordland. Fylket med sine massive fjell, dype daler, langstrakte vidder, urgamle skoger og vann og hav fullt av fisk. Dette er bare et eldorado av muligheter for friluftsliv i nesten uberørt natur, sier Gunhild.

Ta en titt på vår liste over 15 vakre fjellturer rundt Bodø

Barna nyter utsikten fra Keiservarden
Sommerferie-frelst: Etter et par magiske sommerferier i Bodø og Nordland, ble familien von Porat Erichsen fullstendig hektet på Bodø og Nordland. Privat

Lang og tung høst

En ny tur nordover – i fjor – bare forsterket den allerede gryende lidenskapen. Returen til Oslo ble en aldri så liten nedtur:

– Det ble en lang høst. Jeg var sur fordi jeg ikke fikk være ute på tur, sier Gunhild.

Til slutt måtte familien gjøre et valg. Hvilket ble starten på en lang og møysommelig prosess. Det ble dager og uker med planlegging, søking, sjekking og venting.

Høstferien ga en kjærkomment avbrekk på hytta på Saltfjellet. Og juleferien ga dem to uker med salig ro og mørketid på hytta. Men så skjedde det noe som skulle endre hele situasjonen.

Les om Monica Ahyee som flyttet fra Australia til Bodø

Ny jobb

En dag tikket det nemlig inn en særdeles viktig melding:

– Jeg hadde fått jobb på Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH) på Reitan, forteller Olaf von Porat Erichsen (47).

Der har han jobbet før, men de siste årene har oberstløytnanten vært hovedlærer på Forsvarets høgskole. Han har spesialisert seg innenfor kontroll og varsling, har en mastergrad i konflikt, sikkerhet og flerkulturell forståelse fra Universitetet i Tromsø. På Reitan skal han nå jobbe med langtidsplanlegging.

Fra drøm til virkelighet

Dermed var første brikke på plass og det som hadde vært en drøm ble plutselig veldig reell.

– Vi bare måtte gjøre det, hvis ikke ville vi ha angret for resten av livet.

Som understreker at de på ingen måte ”flykter” fra et dårlig liv i Oslo, men at de nå jakter på en om mulig enda bedre tilværelse.

Les hvordan Tor Kristensen fra Stryn fant drømmejobben i Bodø.

Huset er tømt og flyttelasset er på tur til Bodø
Farvel til Oslo: Endelig er huset tømt og flyttelasset er på vei til Bodø. Familien von Porat Erichsen gleder seg til nærkontakt med nordnorsk natur. Bak f.v. pappa Olaf, Vera og mamma Gunhild. Foran; Marie og Jacob. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Unge entusiaster

Familiens tre barn, Vera (8,5), Marie (6,5) og Jacob (4,5) har for lengst rukket å bli garvede turfolk, og de gleder seg stort til å flytte nordover:

– Det er flott å fiske og steke den på bålet. Og så er det jo én ting dere i Bodø har, som vi ikke har her i Oslo.

– Hva er det?

– Badeland!!

Fisking på bergene i Nord-Norge
Trives best i åpne landskap: Familien von Porat Erichsen har forelsket seg i Nord-Norge og det er i landskap som dette at de føler at de lever.
Privat

Mamma på jobb-jakt

Familien har ikke tatt en endelig beslutning om hvor lenge de skal bli i Bodø. Beordringen til Olaf er på 3-8 år. Gunhild har vært på et jobbintervju, men venter fortsatt på det endelige svaret.

Men med en mastergrad i IKT i læring og over 13 års erfaring som seniorrådgiver innen IKT-pedagogikk fra Forsvaret, sitter hun med tung og interessant kompetanse.

– Jeg har jobbet mye med teknologi og læring, fleksible lærings- og undervisningsformer, samt utvikling av digitale, multimediebaserte læringsressurser, sier Gunhild.

Skal nyte hverdagen

Hun sysler også med tanken på å starte sin egen bedrift innen IKT-feltet og flyttingen til Bodø gjør det mulig kunne realisere også denne drømmen.

– Men akkurat nå har vi fullt fokus på å komme oss i orden i Bodø og virkelig nyte hverdagen. Så tar vi et familieråd om et par år for å se hvordan det har gått, sier Olaf.

Familien har allerede leid seg et hus på Alstad, helt nede ved fjorden:

– Der har vi panoramautsikt til Børvasstindene og bedre enn det blir det jo ikke.

Far sjekker fiskefangsten.
Magiske øyeblikk: Det er slike stunder de jakter på, familien von Porat Erichsen som bytter ut Oslo med Bodø. Her er det pappa Olaf som har sikret fangsten og døtrene Vera og Marie følger spent med. Privat