Thea og hunden hennes

HJEMME IGJEN: Thea Marie Stormo fant drømmejobben som gjorde det mulig å flytte hjem. Her sammen med sin trofaste venn, puddelen Fia. Rune Nilsen, Bodø NU Respons

Thea flyttet hjem for å hjelpe andre

Det var den unike jobben som dro henne nordover. At hun fikk flytte hjem til Bodø, ble en ren bonus.

1. juni 2017

Bodøfolk

– Jeg hadde jaktet på jobber i ett år og hadde nok flyttet hvor som helst, hvis sjansen bød seg. Da er det jo desto bedre at det dukket opp en mulighet i hjembyen, sier Thea Marie Stormo.

Kvalitet og ærlig design

27-åringen har en master i produktdesign og jobber nå for den moderne og fremtidsrettede Rognan-bedriften Hepro AS, som utvikler, produserer og selger hjelpemidler av høy kvalitet og ærlig design.

Allerede som ung Mørkved-jente boblet Thea Marie over av skaperkraft. Kulturskolen ble hennes andre hjem, hvor hun fikk mye hjelp og inspirasjon fra læreren Lilli Kanck.

Sikret seg studieplass

Dermed var kursen staket ut og før hun var ferdig på med sine tre år på Bodin videregående – med spesialisering i formgiving – hadde hun sikret seg plass på Høgskolen i Oslo og Akershus. – Jeg skulle egentlig studere produktdesign på Kjeller utenfor Lillestrøm, forteller Thea Marie.

Nynorsk-tabbe

Det var bare én liten hake. På den avsluttende nynorskeksamenen så hun ikke at det var to oppgaver som skulle løses.  – Det ble et ekstra år hvor jeg jobbet hos Bjørklund Gullsmed på City Nord mens jeg tok opp eksamenen på nytt. Litt irriterende, men sånn er det med oss kreative. Av og til mister vi litt fokus, sier Thea Marie.

Thea går tur med hunden sin
KREATIVE TURER: – Står jeg helt fast, hjelper det ofte med en liten spasertur for å få de gode ideene til å komme opp til overflaten, sier Thea Marie Stormo. Rune Nilsen, Bodø NU Respons

Prisvinner

Men så var det klart for å jobbe med det hun brenner for. Design. Og da særlig design av ting som virkelig betyr noe for folk. Masteroppgaven sikret henne førstepremien i Unge talenter – en konkurranse i regi av Norsk Design- og Arkitektursenter.

Stormos produkt, en vaginal dilator til bruk ved behandling av vaginale plager, gikk helt til topps i kategorien ”Nyskaping og samfunnseffekt”.  – Dette er et svært tabubelagt område og derfor er det også svært tilfredsstillende å kunne skape noe som kan hjelpe folk, sier Thea Marie.

Vrien jobbjakt

Neste mål var å sikre seg en jobb, men selv med en master og en førsteplass på CV-en, var det ikke lett å finne noe. Dermed ble det 10 måneder med jobbing på restaurant i Oslo.

Løsningen dukket opp i form av en midlertidig prosjektlederstilling hos Hepro, noe som temmelig kjapt ble til en fast stilling. Og at dette er en bedrift som produserer hjelpemidler, er viktig for Thea Marie:

– Jeg brenner for å skape ting som har en praktisk funksjon som løser behov på en god måte. Det er ingen grunn til at hjelpemidler skal være stigmatiserende. Jeg tror en god designprosess kan gi brukerne av hjelpemidler en verdig brukeropplevelse.

Thea og kollega Kathrine løser oppgaver
FLOTT MILJØ: Thea Marie Stormo og kollega Kathrine Steinvik kaster ball mens de prøver å løse neste oppgave for Hepro AS. Rune Nilsen, BodøNU Respons

Møtte en ny by

Selv om Thea Marie var glad for å kunne flytte hjem til venner og familie i Bodø, var hun i starten redd for at hun skulle bli rammet av mangel på inspirasjon. Der tok hun feil:

– Bodø er nesten ikke til å kjenne igjen fra den byen jeg forlot i 2010. Den syder av aktivitet og optimisme.

Nå har hun veldig lyst til å etablere en felles arena for byens kreative ildsjeler.  – Det handler om å støtte hverandre, skape et bærekraftig miljø. Og med tanke på alt det spennende som kommer til å skje rundt ”Ny by- Ny flyplass”, burde alt ligge til rette for dette.

Thea og hunden hennes
HJEMME IGJEN: Thea Marie Stormo fant drømmejobben som gjorde det mulig å flytte hjem. Her sammen med sin trofaste venn, puddelen Fia. Rune Nilsen, Bodø NU Respons