Ingeborg Oktober spiller på Dama Di fredag 30. oktober FOTO: Gry Dahl

Full fyr på konsertscenene

Det koker over av gode konserter på Bodø-scenene i november, her er seks av dem som du ikke bør gå glipp av!

30. oktober 2018

Fritid

Torsdag 1. november: Sweden // Halv ti på torsdag på Dama di

Kongene av norsk power-pop kommer til det populære konsertkonseptet «Halv ti på torsdag».

Norske Sweden (pun intended) har spilt i Japan, i Moskva, på Øyafestivalen og på en sommerleir i Buskerud hvor langrennsjentene dansa sving til alle låtene (pluss noen steder til da), men aldri i Bodø!

Sweden har hatt drøssevis med singler listet på P3 og P13, senest låta «April’s Fool» fra albumet «Confetti» som ble sluppet tidligere i år. Bandet er inspirert av den svenske gitardrevne pop-bølgen som feiet over nabolandet på 90-tallet, men de er ingen blå(gul) kopi. Sweden er blitt kronet til konger av norsk power-pop i pressen, og fortjent sådan. Kom å se selv på Dama di 1. november.

Fredag 3. november: Marte Eberson på Sinus

Marte Eberson spiller Radka Toneffs legendariske «Winter Poem»

Radka Toneff er en legende i norsk jazz. «Winter poem» – denne vakre, lavmælte platen – så dagens lys i 1977 og brakte umiddelbart Radka Toneffs særegne jazz-stemme i sentrum. Med seg på platen hadde hun bla Arild Andersen og Jon Eberson. I år startet datteren til sistnevnte, Marte Eberson, å sette sammen et band og tolke materialet på sin måte. Med fokus på improvisasjon, tekster, dramatikk og stemninger har hun og bandet gjort nettopp dette og prøvd å lage sitt eget musikalske univers med respekt for det gamle materialet, men satt i dagens lys. Billetter får du her!

Fredag 9. november: Terje Berg og Fredrik William Olsen på Dama di (releasekonsert)

I oktober slipper bodøartisten Terje Berg albumet «På en liten plass», som feires med en egen releasekonsert på Dama di fredag 9. november!

Terje Berg regnes gjerne som visesangernes egen favoritt-visesanger i det blomstrende popmiljøet i Bodø. Etter en rekke utgivelser, gav han ut plata ”Søster og Bror” til gode kritikker i 2010. De siste årene har Berg også vært aktiv som billedkunstner, gitt ut tegneserien «Ka sku æ gjort uten dæ» og produsert den årlige Bodøkalenderen. «På en liten plass» er Terje Bergs tredje soloplate. Tekster på nordnorsk bæres frem av klare melodier i et akustisk folk-landskap. Betraktninger, undring, gleder, skuffelser og humor er stikkord.

Med på konserten er også Fredrik William Olsen, og du  får oppleve artistene sammen på scenen der de preger hverandres låter med med nyskrevne, unike gitar-arrangement og vokalharmonier. Kjøp billetter her!

Torsdag 15. november: Munroe / Knutsen // Halv ti på torsdag på Dama di

Pop-yndling og rockeprins går sammen som ny duo på Dama di

Munroe/Knutsen er en ny duo, men de har allerede gjort seg bemerket med sine tre singler utgitt i 2017. Med sin helt særegne stemning har duen utgitt låter som, selv ved første gjennomlytting, blir til klassikere. Det er noe rått og brutalt, varmt og sart i uttrykket som bare tid og historie kan veve sammen. Finn billetter her!

Torsdag 29. november: Inge Bremnes // Halv ti på torsdag på Dama di

På en typisk Inge Bremnes-konsert får du sterke musikalske opplevelser, tekster om liv og død og alt imellom.

Inge Bremnes lager populærmusikk på nordnorsk. Lydlandskapet er atmosfærisk, og veksler mellom det kraftfulle og stillferdige. Tekstene kan være underfundige og tvetydige, men noen ganger åpenlyst direkte. Han er kjent for å levere flotte konserter, både solo, i duo/trio-format, og med sitt godt innspilte band. På en typisk Inge Bremnes-konsert får du sterke musikalske opplevelser, tekster om liv og død og alt imellom, spennende låtarrangementer, samt en god klype nordnorsk humor imellom låtene.

Gjennom flere radiolistinger hos både NRK P1 og P3 har Inge høstet gode lovord med anmeldelse i Dagbladet, flere utsolgte konserter over hele landet, samt besøk hos flere av Norges største radio -og TV-programmer.

Vinteren 2017 ga Inge ut sitt debutalbum «Mellomspill», og 26. oktober kom oppfølgeren «Har det no å si». Tiden fremover er fylt opp av spilling over det ganske land.

Fredag 30. November: Ingeborg Oktober på Dama di

Bodø bør glede seg veldig til et gjenhør med den fantastiske låtskriveren fra Hamarøy!

Ingeborg Oktober slipper albumet «Skjømmingsboka» i november, og skal i den forbindelse ut på turné som blant annet stopper innom Bodø og Dama di. Ingeborg synger nordnorske låter i pop, rock og visesangsform og Bodø bør gleder oss veldig til et gjenhør med den fantastiske låtskriveren fra Hamarøy! Kjøp billetter her.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.