Bilde av fly i utstillingen

Bilde fra utstillingen i det spektakulære Flymuseet. Norsk Luftfartsmuseum

Har du behov for å lufte deg litt i romjula? Dette skjer i Bodø

Du kjenner følelsen. Litt for mange tunge middager, litt for mye kake, og i overkant mange julebesøk. Men løsningen for å lokke deg ut av sofaen i romjula trenger ikke være langt unna.

21. desember 2017

Fritid

Julaften og første juledag er det stille de fleste steder, men fra andre juledag begynner det å skje ting. Er det musikkopplevelser du er ute etter, finnes det flere alternativ. Romjula er også en fin tid for filminteresserte, med norgespremiere på hele fem filmer første juledag. Ønsker du heller en opplevelse utendørs, finnes det muligheter for flotte turer i romjulsmørket.

25/12 – den store kinodagen

Ikke mindre enn fem filmer har norgespremiere denne dagen, og her finner man noe for de fleste:

Ferdinand: Animasjonsfilm for hele familien om tyren Ferdinand med det store hjertet, som heller vil lukte på blomstene enn å sloss med de andre oksene. Han blir ved en feil oppfattet som et stort og farlig dyr, og tatt til fange for å delta på tyrefekting.

Den 12. mann: Jan Baalsruds to måneder lange flukt fra Gestapo i iskalde Troms vinteren 1943, regnes fortsatt som en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdenskrig. Regien er ved Harald Zwart.

Happy End: En spennende og skremmende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Fransk satire.

The Disaster Artist: En film om filmen «The Room» fra 2003 – som er blitt omtalt som «så dårlig at den er bra»…

Battle of the sexes: Den sanne historien om en tenniskamp i 1973 mellom Bobby Riggs og Billie Jean King, som skulle avgjøre om en kvinne virkelig kunne slå en mann i tennis. Kampen ble sett av 90 millioner mennesker på tv, og regnes som en milepæl for kvinnetennisen.

Mer informasjon om kinojula, finner du her.

26/12 – den store utedagen

Andre juledag har lange tradisjoner for å lokke folk ut på byen, så hvorfor ikke benytte muligheten til å treffe gamle kjente som er hjemme på juleferie?

Eller kanskje det frister enda mer å ta ungene med i badeland? Nordlandsbadet åpner denne dagen, og holder åpent fram til nyttårsaften.

27/12 – julejam

Dette er dagen for deg som som har lyst til å jamme med kompiser, eller bare høre på. Bodø Metalklubb inntar Public med sin julejam fra klokka 20 og inn i de små timer.

På Sinus jammes det i jazzens tegn når Ad Lib kjører julejam fra klokka 21. Noe for en hver smak, med andre ord.

28/12 – Dagen for de aktive

For mange bodøværinger, er FK Gevirs romjulsturnering i Nordlandshallen en urokkelig juletradisjon. I år arrangeres turneringen for 38. gang.

For turglade familier, er den årlige romjulsturen til Tussvatnet et supert alternativ for store og små. Det serveres kaffe, gløgg og pepperkaker fra klokka 11, og selveste nissen er ventet rundt klokka 13.

Er du ute etter noe litt mer krevende, arrangerer turistforeningen grottetur til Boristua. Avreise fra Bodø klokka 9, og det er begrenset med plasser.

Noe for de aller fleste

Det skjer mer på musikkfronten enn bare julejammer. 28. desember inviterer Det Vilde Kor og venner til konsert i Bodø domkirke, og dagen etter braker det løs med Romjulsblues på Sinus med Kid Andersen Trio på scenen.

Norsk luftfartsmuseum åpner dørene andre juledag, og har åpent fra 11 til 15 til og med 30. desember. De holder stengt for vedlikehold i hele januar, så dersom du har planlagt en tur til flymuseet, kan nok romjula være en passende tid å gjøre det på.

Nyttårsfeiring

Ingen ting passer vel bedre enn å runde av juleuka med en solid dose festfyrverkei.

Det blir nyttårsfeiring i Rensåsparken i regi av Bodø kommune som vanlig. Fakkeltoget fra Saltvern starter klokka 17, mens toget fra Postgården/Rådhusparken går 17.15. Programmet i Rensåsparken starter klokka 17.30, og fyrverkeriet skytes opp klokka 17.45.

Innstranden IL arrangerer tradisjonen tro nyttårsfyrverkeri i Mørkvedlia. Her starter arrangementet klokka 18.