Ble head­huntet etter sak på Bodø i Vinden

Da familien flyttet til Bodø for å leve ut drømmen, var det Bodø i Vinden som sørget for at mamma Gunhild fikk jobb.

14. november 2017

Bodøfolk

Det var i juli at Bodø i Vinden fortalte historien om Oslo-familien von Porat Erichsen som pakket flyttelasset og satte kursen for Bodø. Der hadde pappa Olaf fått jobb på Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH).

Gjorde susen

Gjennom flere år hadde den turglade familien forelsket seg fullstendig i Nordland og Bodø. Derfor grep de sjansen med begge hender da den dukket opp. Den eneste lille tvilen var om mamma Gunhild ville få seg jobb.

Og det var her saken på Bodø i Vinden gjorde susen! Kort tid etter at den var publisert, meldte det seg flere interesserte arbeidsgivere.

Her kan du lese saken som skaffet henne jobben.

Med en mastergrad i ”IKT i læring” og over 13 års erfaring som seniorrådgiver innen IKT-pedagogikk fra Forsvaret, satt hun Gunhild med tung og interessant kompetanse.

Farvel til Oslo: I juni var huset i Oslo tømt og flyttelasset på vei til Bodø. Familien von Porat Erichsen gledet seg til det store eventyret. Bak f.v pappa Olaf, Vera og mamma Gunhild. Foran: Marie og Jacob.

IKT-støttet læring

Det mente også Nordlandssykehuset, som kapret 43-åringen. Nå jobber hun som seniorrådgiver med fokus på IKT-støttet utdanning og kompetanseheving, i avdelingen for kvalitet og e-helse. Med et oppdrag i spennet mellom Nordlandssykehuset og Helse Nord, mangler det ikke på utfordringer.

– Jeg tror det er viktig å sette seg noen overordnede og hårete mål, sier Gunhild.

En av utfordringene er hvordan helseforetakene skal håndtere oppgaven med å legge best mulig til rette for leger i spesialisering. Her har Gunhild allerede noen spennende tanker:

Spennende prosjekt

– Et samarbeid mellom Helse Nord, Nordlandssykehuset, Nord Universitet og Kompetansesenter for læring og teknologi (KOLT) kan bidra til å heve kompetansen og den faglige forankringen innen fagområdet teknologistøttet læring.

Og det er da nettopp dette hun har tatt initiativ til og så langt har hun fått positive tilbakemeldinger fra alle parter. For til sjuende og siste handler det om å øke kvaliteten på undervisningen, noe som igjen vil gjøre Bodø til et enda mer attraktivt valg.

Kombinasjonen vakker natur og spennende jobber har lokket mange til Bodø.

 Magisk natur

For familien von Porat Erichsen har flyttingen til Bodø vært en suksess. De har funnet seg godt til rette, ungene har fått nye venner og de benytter en hver anledning til å utforske den magiske naturen rundt byen.

– Vi visste jo at det var flott her, men når vi først bor her, blir opplevelsene om mulig enda sterkere, sier Gunhild.

Nå venter familien i spenning på det første møtet med vinteren, og  – ikke minst – nordlyset:

– Jeg har allerede lastet ned en app som gir meg varsler.

Ut på tur – aldri sur: Jacob passer på at teltfrokosten er under kontroll. Familien von Porat Erichsen tilbringer så mye av tiden som mulig ute i naturen. PRIVAT

Forelsket i flybyen

For familiens yngstemann, Jacob, er det helt andre ting som har fanget interessen.

– Han er fullstendig hekta på fly. Vi bor rett under innflygingstraséen og han får aldri nok, forteller Gunhild.

Og når det kommer jagerfly stormer han bort til nærmeste vindu for å få et glimt av maskinene.

Jacob er også i full gang med å lære seg forskjellen på SAS, Widerøe og Norwegian.

– Det er vel bare et tidsspørsmål før han kjenner igjen flytypene bare basert på lyden.

 Et lettere liv

Overgangen fra Oslo til Bodø har også gitt seg utslag i en roligere hverdag, hvor det er mindre stressende å få logistikken til å gå opp enn i en storby.

– Bare det å kunne hive seg på sykkelen og være på jobb etter ti minutter er jo en fantastisk opplevelse, konkluderer Gunhild von Porat Erichsen.

Kompakt by: – Det er en velsignelse å kunne hive seg på sykkelen og være på jobben etter ti minutter, mener Gunhild von Porat Erichsen. RUNE NILSEN, BODØ NU RESPONS