– Her har jeg alt jeg trenger

Skuespiller og kulturentusiast Steinar Pleim Johansen er nyinnflyttet og helfrelst bodøværing, som attpåtil har kapret én av de mest spennende kulturjobbene i Salten.

1. november 2021

Miniportrett

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med ulike bodøværinger. Denne gangen snakker vi med Steinar Pleim Johansen, en sylfersk bodøværing som nylig kapret stillingen som prosjektleder i Salten Regionråd.

Steinar Pleim Johansen (32) 
Prosjektleder i Salten Kultursamarbeid «Salten i Bodø 2024».
Opprinnelig fra Rognan

 

Hvorfor valgte du å flytte til Bodø?

– Fordi jeg ønsket meg tilbake til nord. Her har jeg nærhet til familie, natur, og alt du trenger med en urban signatur. Når jeg satt i vakre Lofoten og lengtet over Vestfjorden, tenkte jeg med meg selv hvorfor det bare heter Lofotveggen. Ser vi fra Lofoten er det en klar og tydelig Saltenvegg, like storslagen og fylt med kjente minner. Savnet etter å bo i Salten og Bodø ble rett og slett for stort. På samme tid er det naturlig for meg å delta i kulturbevegelsen 2024, og se de lyse mulighetene fremover.

Hvordan opplevdes det å komme hit? Hva er den største forskjellen fra der du bodde?

– Det opplevdes godt, for oss begge to. Samboeren min og jeg deltok på NRK Sommerskuta i sommer mellom flyttingen, og etter tre uker i hengekøyer på Statsraad Lehmkuhl var landingen i Bodø fantastisk god. Det tok ikke mange timene før jeg hadde Rønvikfjellet under beina og speida utover byen. Bodø sentrum har vokst mange høydemeter på mitt år i Lofoten, utrolig hvor raskt det bygges. Det er nok høydemeter som speiler seg i optimismen, en sunn optimisme for kultur og utvikling. Denne optimismen kunne jeg også finne i Lofoten. Jeg tror hele Nordland med Bodø som motor driver godt om dagen. Den største forskjellen mellom Svolvær og Bodø, må være at mennesker og aktivitet kan bli veldig sesongbasert i Svolvær.

Utsikten fra toppen av Litltind er noe av det som gjør Bodø så fantastisk.

Hva er det beste med å bo i Bodø til nå? 

– Det beste med å bo i Bodø er tilgjengeligheten – til nystekt brød, badeland, gode kunstopplevelser og familie. For meg er det bare litt over timen til familien i Saltdal, det er viktig. Nevnte jeg forresten mulighetene? Det er kanskje det aller beste med å bo i Bodø.

Fortell om den nye jobben din. Hva går den ut på? 

– Jeg er prosjektleder for «Salten i Bodø 2024» og er ansatt i Salten Regionråd. Arbeidet går ut på å jobbe for et enda sterkere kultursamarbeid mellom kommunene i Salten. Fra Rødøy og Gildeskål i sør til Hamarøy og Steigen i nord. Vi jobber for fellesprosjekter som skal ta regionen fremover og inn i kulturhovedstadsåret. Det er ti fantastiske kommuner som viser en vilje til å satse og være modige i møte med det til tider uhåndgripelige Bodø2024. Til sammen utgjør vi Nord-Norges største region, og jeg ser virkelig frem til vi kommer ordentlig i gang med arbeidet.

Hva er det du ser mest fram til i ditt nye liv som bodøværing?

– Jeg og samboeren er på utkikk etter hus, så jeg ser frem til den dagen boligmarkedet blir litt enklere å manøvrere seg i. Vi er begge oppvokst på bygda og kjenner at vi trenger litt mer plass å boltre oss på.

– Å bade på Mjelle med onkelbarn er noe av det artigste jeg har gjort.

Beskriv din optimale Bodø-helg!

– Rolige høstdager, hvor jeg våkner med lav sol som bader byen i lys. Går en tur etter frokost. Slår av en prat med endene utenfor Jektefartsmuseet før jeg går inn og lytter til et foredrag om forlis av jekter. Dyster tematikk, men spennende. Blir det for mørkt er den løse og ledige tonen med endene ikke langt unna. Helgen avsluttes med en god film med samboeren.

Steinars topp fire Bodø- favoritter:

Gå tur langs havet på Nordsia

Det er nydelig og rusle langs havet. Her får du både strand og skog. Høsten her er konge!

Nattbading på Mjelle

Det er bare noe med Nordsia, å bade her med onkelbarn er noe av det artigste jeg har gjort!

Litltind

Spennende fjelltur i forskjellig terreng, fantastisk utsikt mot Bodø!

Aprilbad i marka

J**** kaldt, men sunt.

Kaldt aprilbad og tur i marka er blant Steinars favoritter i Bodø.

Vil du lese flere miniportretter? Du finner dem her.