Humør, trøkk og godt arbeidsmiljø

Det er ikke tilfeldig at Hanne Neverdal Frestad og Kari Nystad har blitt Bodøværinger. Begge vektla jobb og karriere da de valgte bosted. PowerOffice gjorde valget enkelt.

14. desember 2020

Bodøfolk

IT- og softwarebedriften PowerOffice i Bodø får 1000 nye kunder hver måned. I løpet av de siste årene har selskapet hatt stor vekst som ikke ser ut til å avta, og nå søker de etter flere nye medarbeidere.

Verken Kari eller Hanne var i tvil om valget av arbeidssted.

— Jeg får jobbe med massevis av kjempebra folk som er utrolig dyktige på sine felt. Selv om jeg kom rett fra skolebenken har jeg fått tillit til å løse store og utfordrende oppgaver fra starten av. Miljøet her er godt, ett av bedriftens fokusområder er at «vi skal ha det artig». Det er alltid bra stemning i lokalene og det er stadig vekk sosiale ting som skjer, sier  Hanne Neverdal Frestad.

Kari er enig og legger til at det er gode muligheter for å utvikle seg i bedriften.
Det er et godt og sammensatt arbeidsmiljø med utrolig dyktige og fine ansatte her. I tillegg har vi gode muligheter for faglig og personlig utvikling, gjennom kurs og konferanse. Og ikke minst gjennom å ta lærdom fra kollegene, sier Kari Nystad og legger til at lederne er omtenksomme og lyttende.

Utgjør en forskjell for folk

Begge er utdannet innen IT. Kari er UX-designer og Hanne er interaksjonsdesigner. For Hanne var det tanken på at god brukersentrert design kan gjøre en forskjell i folks hverdag, som gjorde at hun valgte karriereretningen. For Kari var det sansen for det estetiske.

— Jeg har hatt interesse for estetikk i ulike former så lenge jeg kan huske, og dette spisset seg etterhvert inn på grafisk design.

Det å vedlikeholde og videreutvikle et stilrent og intuitivt brukergrensesnitt er en stor del av stillingen som UX Designer, men man får også mulighet til å jobbe mye med mennesker. Dette er spesielt artig når man jobber i et selskap som har så god kontakt og så tette bånd med brukerne som PowerOffice har, sier Kari.

Flere kvinner kommer til

Hanne er usikker på hvorfor få kvinner velger denne karriereretningen, og tenker at mange kanskje ikke vet hva det innebærer å jobbe i IT-bransjen.

— Felles for oss i IT er at vi ikke er så synlige i det daglige på den måten som politibetjenter, sykepleiere, bibliotekarer og leger er. Yrker innen IT er kanskje ikke like åpenbare valg når man skal velge yrkesretning, men her hos oss har det vært en økning i antall kvinnelige ansatte de siste par årene, sier Hanne.

Om det gjenspeiler tendensene i bransjen generelt vites ikke. Men Hanne mener bedre kommunikasjon kunne bidratt til at flere kvinner fikk øynene opp for bransjen.

— Jeg tror at god kommunikasjon vil kunne bidra til å rekruttere flere kvinner. Det å kommunisere hva de ulike stillingene innen IT innebærer, og hvilke utfordringer og muligheter man opplever som ansatt og hva bedriften kan tilby er viktig å få fram, fremfor å liste opp hvilke ferdigheter stillingene krever.

— Det skjer mye mer enn vi trodde

Kari er opprinnelig fra Vesterålen, og var ikke vanskelig å be da hun fikk muligheten til å flytte nordover igjen. Hun ble overrasket over hvor fort hun og samboeren fant seg til rette.

— Siden jeg og samboeren min i hovedsak flyttet hit på grunn av jobb, hadde vi ikke et nettverk her fra før. Det, i kombinasjon med at vi flyttet fra større byer med mye liv og røre, gjorde at vi var litt nervøs for at det ikke fantes så mye for oss i Bodø. Det viste seg fort at ikke stemte. Det skjer mye mer spennende ting i Bodø enn vi trodde, forteller hun. Og legger til at den største forskjellen ikke overraskende var roen og nærheten til hav og natur, men også at man har alt man behøver i nærheten.

Hanne mener mye har skjedd i Bodø i tiden hun har bodd borte. En viktig faktor til at hun kom tilbake var familien, naturen og roen. Og hun ser ingen grunn til å flytte på seg.

— Det var litt rart å komme tilbake, samtidig som det føltes veldig naturlig. Bodø var definitivt ikke den samme byen som jeg forlot seks år tidligere. Etter at jeg ble mamma for første gang i februar, har jeg satt veldig pris på å ha både foreldrene mine og stadig flere av søsknene mine i nærheten. Både jeg og mannen min er på et sted i livet der vi ønsker å slå oss til ro. Vi trives begge i Bodø og så lenge arbeidssituasjonene våre forblir sikre ser jeg ingen grunn til å flytte herfra, sier Hanne.

Se video her

Ønsker du å motta spennende jobbtilbud rett i mailboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.