Ettertraktet som trainee

De nyutdannede er ettertraktet i Salten. Gjennom traineeprogrammet Trainee Salten vil du som nyutdannet opparbeide deg et karrieresprang som spiller deg god. FOTO: Marthe Mølstre

I Salten er de nyutdannede ettertraktet

I Salten ønsker over 35 bedrifter å satse på unge med et rykende ferskt diplom i hånden. Gjennom Trainee Salten kan du som nyutdannet få et karrieresprang i en region som ønsker å spille deg god

15. november 2018

Jobb

Traineeprogrammet byr på 22 lærerike måneder fylt med utfordrende prosjektoppgaver, konkurransedyktig lønn, faglig og sosialt nettverk, bedriftsbesøk og et personlig utviklingsprogram i regi av Nordnorsk lederutvikling.

Kristina Robinson var ferdig som trainee i juni 2018, og ifølge henne vil du ikke få oppleve like mye i din første jobb som du får gjøre gjennom Trainee Salten.

Bedriftene som tar inn trainee vet at du skal få utfordrende oppgaver, bli kastet ut i ukjent farvann og tar deg med på å hilse på nye relasjoner. Karrieren din bygges fortere og du får et større bilde over hva du vil jobbe med og hvordan du kan posisjonere deg for å komme deg dit. Og fra en som kommer langveis fra, så skader det heller ikke at Nord-Norge er vakkert, og at du kommer inn i et sosialt miljø med nye og tidligere traineer.

Nyutdannede er ettertraktet
De nyutdannede er ettertraktet på arbeidsmarkedet. Marthe Mølstre

91 % tilbudt fast jobb

Koordinator for Traineeprogrammet Sunniva Greger, mener at etter endt program vil du som trainee være ettertraktet på arbeidsmarkedet.

–        Over 90 % av alle traineene har fått tilbud om fast jobb etter traineetiden. Traineeprogrammet er kjent for å frembringe dyktige kandidater og traineene besitter en unik kompetanse fordi de får være med på aktiviteter som kanskje ikke alle nyutdannede får muligheten til. Noen av traineene får sjansen til å delta på strategi- og styremøter, forretningsreiser, får være prosjektleder og blir bedre kjent med bedriftene og regionen.

Trainee Salten deltagere
Deltagerne i traineeprogrammet får oppleve mye spennende både på og utenfor jobb. Marthe Mølstre

Etterspør høyere utdanning

Traineeordningen er forbeholdt nyutdannede personer under 35 år. Siviløkonomer og ingeniører med 3 eller 5 års utdanning er svært populært blant medlemsbedriftene i Trainee Salten. Behovet til bedriftene varier derimot hvert år, og bedriftene etterspør oftere kandidater med annen høyere utdanning.

–        Vi oppfordrer alle nyutdannede med master til å sende inn en åpen søknad. Noen ganger vet ikke medlemsbedriftene  behovet før de kommer over en spennende kandidat. Hvert år legger vi også ut en liste på nettsiden vår med behovene til traineebedriftene, sier Greger.

Søknadsprosessen til Trainee Salten
Det er fire ulike søknadsskjemaer, en for siviløkonom, sivilingeniør, bachelor ingeniør og en for åpen master søknad. Marthe Mølstre

Søknadsprosessen

Det er fire ulike søknadsskjemaer, en for siviløkonom, sivilingeniør, bachelor ingeniør og en for åpen master søknad. Søknadsfristen er 1.feburar 2019, men kandidater blir vurdert forløpende og kan ansettes før søknadsfrist.

Og hvordan søknadsprosessen fungerer, beskriver Greger slik:

–        Bedriftene velger selv de aktuelle kandidatene de ønsker å kalle inn til intervju, og er flere bedrifter interessert i samme kandidat vil intervjuene bli samkjørt. Bedriftene kan tilby traineen en stilling i en eller to perioder. Det mest vanlige er at to bedrifter deler en kandidat, og får hver sin periode med traineen. En periode har en varighet på 11 måneder og innholdet vil variere ut fra bedriftens behov og traineens kompetanse. Ved ansettelse avtaler bedrift og kandidat stillingsinnhold og betingelser, og oppstart i bedrift vil være august 2019.

Søk på Trainee Salten her!

Ønsker du å motta spennende jobbtilbud rett i mailboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.