Idrettslaget er limet i bygda

Lyden av sviende taklinger og duften av nytrukket kaffe fyller vårkvelden på kunstgresset i Saltstraumen. For barnefotball er like viktig som Champions League.

23. mai 2018

Fritid

– Engasjementet er stort, her spilles det med hjertet utenpå drakta, sier lederen i Saltstraumen IL (SIL), Stian Nyheim.

Selv er han travelt opptatt med å reparere gjerdet rundt banen, rett før kampstart. Dette er bygda hvor alle gjør alt, og dugnadsånden står sterkt.

Pølsekokk og kaffekoker

– Barnefotballen er enormt populær og da er det gøy å kunne få bidra, sier Kurt Jeppesen.

Han står på kjøkkenet inne i klubbhuset og sjonglerer en dobbel kaffetrakter mens han holder et våkent blikk med pølsekjelen. Som i neste omgang blir overlatt til Ann Kristin Edvindsen som bærer den ut til den gulmalte salgsboden.

SKUFFKAKE MED STRØSSEL: Tale Ameli Molland-Bjarmann frister med hjemmebakt sjokoladekake med strøssel. Alle stiller opp når det er fotballkamp i Saltstraumen.

En ny vår for Saltstraumen

Etter å ha lagt litt nede, har SIL fått nytt liv, parallelt med at området blir stadig mer populært som bosted.

– Husene går fort unna her, for å si det sånn, sier Nyheim.

Her kan du bo i landlige og idylliske omgivelser, samtidig som det er kort vei til byen.

Et bredt tilbud

Med stadig flere barnefamilier, blir også et velfungerende idrettslag viktig. Og SIL har tilbud til både store og små, inklusive folkebad og en lysløype som brukes både sommer som vinter.

– Idrettslaget er på mange måter limet i bygda, sier SIL-kasserer Rohnny Mollan Andersen.

TRØSTENDE STØTTE: Noen ganger trenger man sterke voksen-hender. Her er det trener 2, Ole Holmstrøm som bærer Tobias av banen. Men etter litt is og trøstende ord, er han klar for ny innsats. I bakgrunnen Georg og trener 1, Richard Johansen.

Veldrevet idrettslag

Idrettslaget er ikke av de største med sine drøyt 200 medlemmer, og har et årlig budsjett på 200.000 kroner. Men de har stålkontroll på økonomien og disponerer kunstgresset som sørget for at det alltid er tilgjengelig treningsareal.

Så har SIL sikret seg en sponsorkontrakt med Bodø Energi, noe de mener er gull verdt:

– Det sikrer oss nye og flotte drakter og en økonomisk forutsigbarhet som gjør det langt lettere å drive en liten klubb, seir Mollan Andersen.

Vil styrke nærmiljøet

For Bodø Energi er det alltid et poeng å støtte opp om lokal aktivitet:

– Nå vi kan bidra til å skape et bedre tilbud for barn og ungdom, samtidig som vi styrker et nærmiljø, så er dette noe vi virkelig har sansen for, sier direktøren for Bodø Energi Kraftsalg, Ole Angellsen.

STØTTER ILDSJELER: – Vi legger stor vekt på å gi noe tilbake til nærmiljøet og når vi kan støtte ildsjeler som skaper vekst og trivsel, så stiller vi gjerne opp, sier direktøren for Bodø Energi Kraftsalg, Ole Angellsen.

Støtter ildsjeler

Selskapet har et særlig fokus på å dele verdiene med lokalsamfunnet. Derfor har de også 30 ulike sponsorkontrakter gående.

– Ildsjeler er helt avgjørende for å skape vekst og trivsel. Og vi bidrar gjerne med å gjøre jobben deres litt lettere.

En seier for alle

På kunstgresset i Saltstraumen, i lavt, gullfarget lys, går kampen mot slutten. SIL har festet grepet og heia-ropene fra sidelinja blir stadig høyere. I det sluttsignalet går, er seieren sikret.

En småsvett og lykkelig SIL-leder skuer ut over banen med et bredt smil om munnen:

– Det er jo dette som gir livet en ekstra mening.