ELSKER BODØ: Ingri Sivertsen trodde aldri at hun skulle stortrives i Bodø, men nå er hun blitt en fullblods ambassadør som mener at fylkeshovedstaden har alle muligheter til å skape noe helt unikt. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

ELSKER BODØ: Ingri Sivertsen trodde aldri at hun skulle stortrives i Bodø, men nå er hun blitt en fullblods ambassadør som mener at fylkeshovedstaden har alle muligheter til å skape noe helt unikt. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Ingri dro hjem og ble patriot

I 2008 forlot Ingri et Bodø hun følte manglet engasjement. Åtte år senere er hun tilbake – nå som en rødglødende patriot.

10. mars 2017

Bodøfolk

– Jeg ble rett og slett lamslått over hvor mye hadde skjedd på de årene jeg var borte. Da jeg dro føltes byen trang, nå gleder jeg meg til gå på jobb hver eneste dag, sier Ingri Sivertsen (29).

Tidlig krøket …

SPENNENDE FREMTID: – Ny By –Ny flyplass er et prosjekt som vil generere voldsom aktivitet i Bodø. Jeg kom hjem i akkurat rett tid, sier Ingri Sivertsen. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
SPENNENDE FREMTID: – Ny By –Ny flyplass er et prosjekt som vil generere voldsom aktivitet i Bodø. Jeg kom hjem i akkurat rett tid, sier Ingri Sivertsen.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Men historien begynner i Steigen. Hvor hun som lita jenta ble satt tidlig i jobb hos oppdrettsgründer Martin Sivertsen.
– Vi fylte sand i tomme maursyrekanner slik at de kunne brukes som lodd på merdene, minnes Ingri.

I oppveksten hadde hun mange drømmer om hva som skulle bli yrkesvalget:
– Økonom, sykepleier eller advokat.

Mulighetene var mange, bare én ting var helt sikkert:
– Jeg skulle ikke jobbe med fiskeoppdrett!

Og noen år senere kom det et absolutt nummer to inn på lista:
– Jeg skulle ikke jobbe med pappa!

Bodø ble hun kjent med i løpet av tre år på Bodin videregående skole. Et bekjentskap som i starten var helt hjertelig.
– Jeg fikk masse venner og det skjedde noe hele tiden.

Så begynte tvilen å spise seg inn. Hva nå? Et år med statsvitenskap på den daværende Høgskolen var nok til at Ingri kunne konkludere:
– Dette er definitivt ikke min ting.

FAR OG DATTER: Martin Sivertsen synes det er flott at datteren Ingri har blitt med i familiebedriften. – En unik anledning til å lære av pappas 30 år lange erfaring, sier Ingri. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
FAR OG DATTER: Martin Sivertsen synes det er flott at datteren Ingri har blitt med i familiebedriften. – En unik anledning til å lære av pappas 30 år lange erfaring, sier Ingri.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Ville reise ut

På dette tidspunktet hadde hun også fått en sterk trang til å komme seg bort fra Bodø. Vekk fra Nordland.
– Der og da syntes jeg byen manglet engasjement. Dessuten følte jeg et sterkt behov for å utfordre meg selv. Starte med blanke ark.

Svaret på dette ble Bø i Telemark. Et sted så ukjent at hun måtte finne frem kartet for å se hvor i Norge det lå. Grunnen til dette valget var en offentlig skole som tilbød det rette studietilbudet.
– Jeg hadde absolutt ikke lyst til å dra til Oslo og ønsket ikke å bruke en masse penger på BI.

Sosialt engasjert

Så da ble det tre år med økonomi og administrasjon med fordypning i internasjonal markedsføring og reiseliv. I Bø i Telemark. Et studie som tok henne med på turer til Dublin og Gdansk i tillegg til et semester i Brisbane, Australia.

Ingris sosiale engasjement førte også fort til at hun satt med tre styreverv, jobbet med revy, studentuke og den lokale kroa.

– Tiden bare fløy og det var rett og slett tre herlige år, sier Ingri.

Det er på dette tidspunktet at absoluttene er på tynn is. Hun skulle aldri til Oslo, men havnet i et av hovedstadens forsikringsselskaper. Det ble helt feil:
– Altfor firkantet.

FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Hjemlengselen

Ingri kikket seg rundt og neste stopp ble hovedkontoret til Thon Hotels. Her hadde hun ansvaret for store konferanser og store kunder. En jobb midt i blinken.

Men så var det dette med hjemlengsel da. Nord-Norge. Familien.

– Jeg kjente det på kroppen da jeg dro hjem til Oslo etter påskeferien i fjor. Jeg savnet faktisk det nordnorske miljøet.

Så da pappa Martin ymtet frempå et ønske om å få flere fra familien inn i bedriften, grep hun sjansen.
– Vi er fire søsken og alle har en i overkant sterk personlig med meget klare meninger. Etter litt frem og tilbake fant vi ut at jeg var den som kanskje kunne passe best sammen med pappa, akkurat nå.

Sterke personligheter

HEKTISK HVERDAG: – Det er mange baller i lufta, men jeg det er et privilegium å få være med på å skape ytterligere aktivitet i Norges mest attraktive by, mener Ingri Sivertsen.
HEKTISK HVERDAG: – Det er mange baller i lufta, men jeg det er et privilegium å få være med på å skape ytterligere aktivitet i Norges mest attraktive by, mener Ingri Sivertsen. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Martin Sivertsen er kjent som en naturkraft av en gründer som aldri har latt seg stoppe, selv ikke av alvorlig sykdom. Det betyr igjen at han alltid har en særdeles klar oppfatning av hvor skapet skal stå.

– Det kan gå en kule varmt, men det går fort over, sier Ingri. I oktober i fjor var hun tilbake i Bodø, i selskapet Nyhamn AS, som driver med investeringer og eiendomsforvaltning.

– Sånn sett har jeg fått en unik anledning til å lære av pappa som sitter med 30 års erfaring.
Det innebærer også at hun har kjøpt familiens motto med hud og hår:

– Peis på!

Voldsomt engasjement

Ingri hadde ikke før landet i Bodø, før det gikk opp for henne at byen hadde endret seg radikalt i løpet av de åtte årene hun hadde vært borte.

– Det er et voldsomt engasjement her. Det skjer noe hele tiden og folk har en sjarmerende vilje til å hjelpe hverandre, også selv om de er konkurrenter.

Bodø anno 2017 vil Ingri beskrive med følgende tre ord:

– Engasjert, varm og spennende.

Hun ser en by og et fylke med enorme muligheter. Noe som også ble bekreftet da Regjeringen ga grønt lys til Ny by – Ny flyplass.

– Reiselivsnæringen står bare i startfasen når det gjelder å utvikle fascinerende og spennende opplevelser. Jeg får gåsehud bare ved tanken på hvor vakkert det er her. Lukten av salt hav, det rosa vinterlyset, de koselige kafeene, Stormen, konsertene, naturen.

– Jeg forlot Bodø og Nordland for å finne en større verden. Nå har jeg skjønt at verden – det er her.

BLÅTT TIL LYST: – Vinterlyset i Bodø er bare helt magisk, og lukten av salt sjø gjør at du føler deg fri, sier Ingri Sivertsen. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
BLÅTT TIL LYST: – Vinterlyset i Bodø er bare helt magisk, og lukten av salt sjø gjør at du føler deg fri, sier Ingri Sivertsen.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons