«Innsikt gir utsikt, utsikt gir innsikt»

5. mai 2017

Jobb

16.– 18. juni inviteres yogaelskere til Bodø for syvende gang.

Når initiativtaker Kristin Skotnes Vikjord (35) tar kontakt med verdensledende kapasiteter innen yoga for å invitere til festival nord for polarsirkelen, får hun ett av to svar. Enten «Nei, det er for kaldt,» eller «Oj – det høres kult ut!»

Yoga i vakker Bodø-natur Petter Formo

─ Når folk først kommer, blir de fullstendig overveldet av naturen rundt Bodø, forteller Skotnes Vikjord, som ikke er redd for å invitere yogier og foredragsholdere fra alle verdens hjørner til festivalen. Også forskning står på programmet – under konferansen vil det fredag arrangeres en helsefagkonferanse der forskning innen yoga vil stå sentralt.

 

Yoga for alle

Arctic Yoga Conference ​er ​en yogafestival i Bodø tilpasset alle, uansett nivå og alder. Festivalen har som mål å tilby et variert program og ønsker med det å nå et bredt publikum slik at så mange som mulig kan være med og å oppleve yogaens gode effekt på kropp og sinn. Under festivalen kan man gjøre seg bedre kjent med noen av byens og regionens dyktige yogalærere, i tillegg til noen nasjonale og internasjonale aktører som tar turen opp til vår vakre by Bodø.

Festivalsjef Camilla Helgesen: «innsikt gir utsikt, utsikt gir innsikt». Foto: Arctic Yoga Conference

Årets festival har følgende tema: Innsikt gir utsikt, utsikt gir innsikt. Festivalsjef Camilla Helgesen (35) ønsker i år å formidle et fokus på hvordan yoga er mer enn en fysisk og formell praksis på yogamatta, og like mye en tilnærming til helse og hverdagsliv. Festivalen vil i år holdes på Thon Hotel Nordlys, med nydelig utsikt over Bodø havn, Landegode og Lofoten-fjellene i det fjerne.

 

Interessen øker

I fjor samlet 150 personer seg til inspirerende dager i yogaens tegn. Men potensialet er mye større, mener Skotnes Vikjord, som har stort nettverk innen yoga, både innenlands og utenlands.
Årets festival vil gi rom for refleksjon, innsikt og fordypning. Nytt for i år er at flere av workshopene og yogaklassene vil gå to ganger, slik at alle får mulighet til å delta på større deler av programmet.

Les også: Bodø- et yogaparadis!

Naturen vår er som skapt for yoga og meditasjon, i følge Kristin. Og i år, som tidligere år, vil vi ta med praksisen ut i de vakre naturlige omgivelsene rundt Bodø, og invitere både deltakere og lærere til yoga, meditasjon og en smakebit av Nord-Norge utendørs.

Foto: Arctic Yoga Conference