Jazz det opp i januar! Her er konsertene du bør få med deg

Med et nytt år kommer nye konsertmuligheter. Kanskje dette er året du oppdager din nye favorittartist, eller kanskje en sjanger du ikke visste du likte? Her er noen konsertanbefalinger for januar.

11. januar 2018

Fritid

Glass var det store rockebandet i Bodø på 80-tallet. Nå får du muligheten til et gjenhør.

Glass

Fredag 12. januar, Dama di

Bli med tilbake til 80-tallets glansdager hvor håret var stort og stivt, clynol gjorde susen og Glass var det legendariske rockebandet fra Bodø. Bandet, som egentlig aldri ble formelt oppløst, ga ut to plater: «Eyes will talk» og «Ædda Bædda», og turnerte mye rundt om i landet. Blant annet på en utsolgt Parken Klubb-konsert i 2008 og Sinus sitt 30-årsjubileum i 2013. I følge de som var til stede låt bandet bedre enn noensinne på disse konsertene.

Alle medlemmene driver fortsatt aktivt med musikk, så det ligger an til å bli et legendarisk gjenhør med en av bodørockens fremste fanebærere med Are Simonsen på gitar/vokal, Einar Thorbjørnsen på brett/vokal, Bård Bergrabb på bass, Børge Petersen Øverleir på gitar/vokal og Trond Tømmerberg på trommer/vokal.

På lyd har bandet sin faste lydmann Morten Buvik.

Dørene åpner: 20:00
Spillestart: 22:00
Billetter: https://tikkio.com/tickets/4355-glass-pa-dama-di
Aldersgrense 20 år

Marthe Halvorsen // Halv ti på torsdag

Torsdag 18. januar, Dama di

Marthe Halvorsen tar med seg Ove Pedersen på gitar for å gi deg en fantastisk musikkopplevelse. Musikken befinner seg i et drømmelandskap et sted mellom folkrock og visepop. Tonene får deg til å flyte av sted til en annen dimensjon, og hennes karakteristiske stemme sniker seg under huden din.

Marthe er født og oppvokst i Nord-Norge, men reiste som 19-åring til Latin-Amerika for å oppleve andre kulturer, toner og uttrykk. Hun debuterte på den nordnorske musikkscenen sommeren 2015, og har blant annet spilt på Nordland Musikkfestuke og SALT. Siden har hun gjort en rekke konserter i Norge og Canada, som hun har pendlet mellom den siste tiden.

Med sanger på både norsk, engelsk og spansk kan du forvente deg en musikalsk reise gjennom ulike uttrykk, i en nedstrippet halvakustisk konsert på Dama di.

Nils Petter Molvær er klar for å bergta Sinus 31. januar.

Bodø Jazz Open: Nils Petter Molvær

Onsdag 31.januar, Sinus

Liker du jazz og elektronisk musikk, vil du elske denne kvelden når Nils Petter Molvær kommer for å kombinere disse to sjangrene.

Molvær ble tildelt Kongsberg Jazzfestivals første musikerpris i 1996. Han hadde da vært sentral i utviklingen av norsk jazz og musikkliv, først som en del av jazzbandet Masqualero sammen med Tore Brunborg, Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen. Gjennom Masqualero og andre musikalske prosjekter, utviklet Molvær interessen for å kombinere elektroniske virkemidler i jazzmusikken.

Molværs siste album «Buoyancy» fikk eventyrlig mottakelse, blant annet full pott i Aftenposten: «Det låter som om en gjenglemt The Beatles-stubb har blitt brakt inn i en storslått elektronisk verden og gitt nytt liv på Nils Petter Molværs premisser.»

Siden den enorme internasjonale suksessen med albumet «Khmer» i 1997, har han fortsatt å dyrke frem sitt eget uttrykk i møte med jazz, ambient, house og elektronika, så vel som hiphop, rock og pop. Sammen med bassist Jo Berger Myhre, trommeslager Erland Dahlen og gitarist Geir Sundstøl, maler han fram landskap fra stille soloppgang til heftig storm, med assosiasjoner til både polare isøder og brennende ørken.

Konserten arrangeres av Bodø Jazz Open i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb, og starter klokka 21.30.

Veteranene i The Real Thing gir deg en heidundrende avslutning på årets første måned på Dama Di.

Bodø Jazz Open: The Real Thing

Onsdag 31. Januar, Dama di.

Den norsk-svensk souljazzgruppen kommer til Dama di med en jazzstemning uten like. Med 1.500 konserter og 55.000 solgte plater bak seg, nærmest garanterer denne hardtsvingende orgelbaserte souljazzgruppa en stor konsertopplevelse.

Bandet som alltid stiller i smoking har utgitt åtte album, der de mest populære utgivelsene er «Pleasure Is An Attitude», «Deluxe» og «Live» (med «Waffle Shuffle» og «Horsefeathers»).

Kombinasjoner av amerikansk Blue Note Jazz ispedd elementer fra moderne populærmusikk gir en helt egen sjanger. Bandet består av Paul Wagnberg på orgel, Staffan William-Olsson på gitar, Hermund Nygård på trommer og Dave Edge på saksofon. Få med deg denne pangavslutningen på første dag av Bodø Jazz Open 2018!


20.00 – Dørene åpner
23.00 – Konsertstart

Billetter i salg via eBillett, bodojazzopen.no og stormen.no. Denne konserten inngår i festivalpasset.

Festivalpass kan du kjøpe her: https://goo.gl/XpY1Z4