Jazz, rap og country – Her er fem konserter du ikke bør gå glipp av i april!

Det store vårværet lar dessverre vente på seg, så vi har funnet frem fem konserter i april som kan gjøre ventetiden frem mot lysere og varmere dager litt kortere. Oversikten inkluderer alt fra en gammel jazzlegende til lovende hip-hop via kritikerrost americana, så her bør det være noe for alle.

10. april 2018

Fritid

 

 

11. April: Henning Gravrok på Sinus

Byens store jazzsaksofonist fyller 70 år!

Noen jubilanter forbigår de runde tallene i stillhet. Det gjør ikke musikanter. Tvert i mot. De vil lage musikk, spille for folk og jobbe. Når en av Nord-Norges viktigste jazzmusikere gjennom flere tiår fyller 70, sitter man ikke hjemme. Da har man nyskrevet musikk med seg i tenorsakskofferten,samt kanskje en og annen utvalgt pent arrangert standardmelodi, og drar på turné. Med start i Bodø hos Ad Lib Jazzklubb. Henning Gravrok fra Harstad har bodd i Bodø i mer enn 30 år. Han har skrevet og arrangert musikk til alt fra sinfoniettaer og strykekvartetter, til storband og kor. Han ledet Bodø Big Band i en årrekke og var med på å løfte frem mange unge lovende som i dag har musikk som levebrød, som Frode og Atle Nymo, Tore Johansen og Børge Petersen Øverleir for å nevne noen få. 19. mars 2018 fyller kulturarbeider, komponist og jazzmusiker Henning Gravrok 70 år. Det markeres med konserter, turné og kanskje også plateinnspilling.

Dørene åpner 19:00

Spillestart: 20:00

Billetter

12. April Darling West // Halv ti på torsdag på Dama di

Bodøvennene i Darling West er tilbake i byen!

Americanabandet Darling West er ute på turné med sitt nye album «While I Was Asleep». Albumet følger opp «Vinyl And A Heartache» som vant Spellemann i 2016. Darling West har tidligere gjestet Nordland Musikkfestuke og Dama di-konseptet «Halv ti på torsdag», og når det nye albumet «While I Was Asleep» skulle få cover falt valget på et fotografi fra Mjelle. Det er med andre ord noen ekte bodøvenner som gjester Dama di torsdag 12. April. I starten var Darling West bare en låt. En tekst og en melodi laget av ekteparet Tor Egil og Mari Kreken, som senere også ble navnet på gruppen de startet sammen med Kjetil Steensnæs. I dag har Darling West utviklet seg til å bli et av Norges ledende country- og americanaband.

Dørene åpner: 20:00

Spillestart: 21:30

Billetter

13. April Fette Helg: Myra / Klish / DJ Joddski

Etter stor suksess med KingSkurkOne, Raske Penge (DK) og Izabell, er det to av norges mest spennende rappere som står på scenen denne gang. MYRA kommer til Bodø for første gang. Hun etablerte seg raskt som et sterkt navn i den norske rap-floraen, etter at enSoundCloud-låt fikk Leo Ajkic til å erklære «Bransjen sover, men våkner snart». Dette førte bl.a. til at Dagbladet og Bergens Tidende skrev om henne, og by:Larm øyeblikkelig sikret seg henne til programmet sitt. Hun har sluppet en rekke kritikerroste og godt mottatte singler, som «Link Opp» og «Lever I Bassen». Hun var med Lars Vaular da han avsluttet Øyafestivalen i 2017, og har gjort en rekke profilerte jobber som en del av NMG/G-Huset. Vi spår at vi ser mye til Myra fremover!

KLISH trenger ingen introduksjon. Han er en av landets mest hardtarbeidende og unike rappere, nordnorsk eller ikke. Tromsø-rapperen blander gjennomarbeidet og tidvis smart tekstforfatteri med drugged out og cloudy deppiser og anthems. Jævlig frempå til å være så introvert, også kjent som Norges ærligste løgner.

DJ Joddski er vert for kvelden, og binder det hele sammen. Dette blir en durabelig helaften for allesom er interessert i rapmusik!

Dørene åpner: 20:00

Spillestart: 21:00

Billetter

19. April Din Freundin // Halv ti på torsdag på Dama di

Arktisk skranglepop fra Vesterålen. Din Freundin er arktisk skranglepop fra Vesterålen. Bandet starta som demoprosjektet til låtskriver Marianne Hansen i 2009 men har i løpet av årene utvikla seg til et fullblods alternativt popband med fire medlemmer. Bandet består også av Øystein B. Lindbeck som vant «Årets Takk» underSpellemannsprisen 2017. Låtmaterialet er tektstfokusert, og består av catchy melodier krydret med humor, alvor og sci-fi-referanser. Flerstemt sang og akustisk gitar a la 60-tallets singer/songwritere er ryggraden i musikken, men bandet nøler ikke med å ta avstikkere i retning rock, country eller 80-tallspop der det må til. Låtskriver Marianne Hansen lar fantasien utfolde seg fritt i musikken. Melankolske og absurde tekster settes sammen med vakre og underfundige melodier. Resultatet er fengende musikk som får deg til å tenke, danse og synge.

Din Freundin slapp i 2016 EP’en «Time is slowing down» og jobber for tiden med låter til neste utgivelse i 2018.

Dørene åpner: 20:00

Spillestart: 21:30

Billettsalg i døra (50,-)