– Jeg kan nesten ikke tro hvor mye som har skjedd her

Daniel Thomassen holdt på å snu og kjøre tilbake da han først flyttet til Bodø. Nå er han entusiastisk bodøværing på åttende året.

2. november 2020

Miniportrett

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med bodøværinger som har kommet til Bodø etter å ha studert eller jobbet andre steder. Denne gangen snakker vi med Daniel Thomassen, som er eiendomssjef i T.Kolstad Eiendom i Bodø. 

Daniel Thomassen (30)
Eiendomssjef i T.Kolstad Eiendom
Kommer opprinnelig fra Alta

 

Hvorfor valgte du å flytte til Bodø?

– Jeg flyttet til Bodø i 2012 i forbindelse med studier. Det stod mellom flere studiesteder, men endte til slutt med Bodø siden jeg ønsket å holde meg i Nord-Norge. Det er noe annerledes med kulturen og menneskene som bor her. Så da jeg hadde muligheten for å bli i nord, valgte jeg det. Da kastet jeg meg på en bachelor i eiendomsmegling, og etter noen år i bransjen som eiendomsmegler begynte jeg en påbygging til siviløkonom på Nord universitet.

Hvordan opplevdes det å komme hit?

– For å være ærlig var ikke førsteinntrykket noe særlig. Jeg hadde kun vært i Bodø to ganger før, og husket ikke så mye av byen. Da jeg hadde kjørt i 12 timer i en gammel Toyota Corolla og endelig ankom min destinasjon, var min første tanke at jeg hadde gjort en tabbe med å flytte hit. Det hjalp ikke heller da jeg med stor entusiasme for første gang skulle gjøre min entré på byens utelivsscene. Skulende blikk fra de lokale guttene og korte svar fra jentene på mine spake forsøk på dialog, er vel en kort oppsummering fra min debut på Avenue. Men akkurat dette med lokalbefolkningen skulle kjapt bli motbevist, da det var enkelt å bli kjent med menneskene som bor her. Jeg tror jeg vil beskrive en klassisk bodøværing som entusiastisk med gjennomføringsevne, god humor og litt for høyt desibelnivå på vokalen. Med tiden ble også byen bedre. Jeg kan nesten ikke tro hvor mye som har skjedd siden 2012, det er rett og slett ikke sammenlignbart. Noe av grunnen for at jeg fortsatt bor her og ikke ser for meg å flytte, er at det er så utrolig mye som skjer. Bybildet har utviklet seg til noe helt eget, moderne med særpreg, sjarm og tilbud. En miks av kultur og restauranter, og for de som ønsker å benytte seg av det, er det nok å velge mellom. Jeg har flere ganger tatt meg i å tenke «nå bremser det snart opp», men så er det noe nytt som skjer. Det neste blir Kulturhovedstad 2024, noe som jeg virkelig ser fram til. Så får vi bare krysse fingrene for at ting har normalisert seg til da.

Daniel nyter helst utsikten til fjelltoppene med et glass vin på Top13. Rune Nilsen

Hva er det beste med å bo i Bodø?

– Om jeg skulle svart på hva det beste er med å bo i Bodø så kort som mulig, er det at det er fantastisk å bo i en by som har så mye entusiasme, utvikling og flinke mennesker. Samt at byen ikke er for liten, men heller ikke så stor at du ikke merker ringvirkningene av ditt eget arbeid. Det er kanskje litt som å banne i kirka i disse tider hvor «turjenter» er den mest trendende hashtaggen, men jeg er ikke så opptatt av fjelltopper. Jeg har karret meg opp på Per Karlsa og Sandhornet, men har funnet ut at Keiservarden er nok den toppen som passer meg best. Det betyr ikke at jeg ikke setter pris på naturen, jeg synes det er utrolig fint med både Børvasstindan og havgapet – men synes de er vel så fin å se på med et glass vin fra Top13. De gangene jeg først tar turen setter jeg riktignok stor pris på det. En ekstra bonus de siste to årene er jo også Bodø/Glimt, som har fått en som er helt middels fotballinteressert til å bli en ekte entusiast.

Sandhornet er en av fjelltoppene Daniel har på listen over toppturer etter åtte år i Bodø. Bjørn Godal

Hva er det beste med jobben din?

– I T.Kolstad Eiendom får man være med på å utvikle byen videre og bli kjent med aktørene som får Bodø til å være en så herlig by å bo i. Arbeidsdagene er svært varierte, og jeg har vært så heldig å få ta del i et ekstremt godt arbeidsmiljø både i vårt selskap og kontorfellesskap. Jeg har alltid tenkt at utfordring og trivsel er det viktigste på en arbeidsplass, og her får man begge deler. Tempoet og variasjonen gjør at arbeidsdagene går fort selv om de er lange. Bodø-patriotisme er gjennomsyret på arbeidsplassen. Det er spennende å være med på å legge planer og finne løsninger som både kan være utviklende for byen og skape lønnsomhet for selskapet.

Beskriv din optimale bodøhelg!

– Min optimale bodøhelg er jo uten tvil Parken eller Opptur-helgen. Men en vanlig helg vil være en solfylt helg med litt trening, kaffeslabberas på Brødrene Berbusmel, kanskje en liten båttur, en god middag på Bjørk, Ohma eller Lystpå med venner, og en hjemmeseier til Bodø/Glimt på Aspmyra på søndag.

Parkenhelga er blant de beste helgene i hele året, det er ikke Daniel alene om å mene.

Daniels topp tre Bodø-favoritter:

Fotballkamp på Aspmyra
En solværsdag på Lystpå, etterfulgt av sene nattetimer på Hundholmen
Rib-tur i bodøvær i godt selskap