Julie har bodd i 3 forskjellige byer på 8 år, men ingen plass er som hjemme

"Etter nesten 8 år borte fra Bodø var det på tide å flytte hjem igjen. Jeg angrer ikke ett sekund!"

7. desember 2018

Miniportrett

Navn: Julie Hveding Fjellstad

Alder: 29 år

Arbeidssted i dag og tittel: Lærer ved Rønvik Skole


– Hvor jobber du nå og hva liker du best med jobben din?

Jeg var veldig heldig og fikk jobb hos Rønvik skole før jeg flyttet hjem, og akkurat nå er jeg lærer på 8. trinn.

Det jeg liker best med jobben min er alle de flotte elevene. Jeg elsker å diskutere, stille spørsmål og forhåpentligvis engasjere. Jeg lærer selv noe nytt hver eneste dag!

-Hvorfor flyttet du fra Bodø?

Jeg flyttet fra Bodø i 2009 til Bergen på grunn av lærerutdanningen. Jeg flyttet etter to år til Stavanger og bodde der i ett år. Deretter flyttet jeg ett år til Trondheim, for så å flytte tre år igjen til Stavanger. Alt pga skole og utdanning. Etter nesten 8 år borte fra Bodø var det på tide å flytte hjem igjen. Jeg angrer ikke ett sekund!

-Hva liker du best med Bodø?

Jeg liker nordlendingene aller best, helt klart! Fine, inkluderende og morsomme mennesker som byr på seg selv. Naturen og fjellene rundt Bodø er også noe jeg setter stor pris på. Den nordnorske naturen er magisk og helt spesiell.

-Etter at du flyttet hjem, er det noe du setter mer pris på enn før du flyttet?

Jeg må kanskje trekke fram nordlendingene igjen, både kjente og ukjente. Det er noe helt spesielt med folkene nordpå. I tillegg setter jeg pris på størrelsen på byen, hverken for stor eller liten. Helt passe!

-Hva fyller du fritiden din med?

På fritiden min er jeg ofte med venner og familie. Hver mandag møtes vi en liten gjeng fra jobb på Mon-Ami og er med på quiz. Utrolig gøy! I tillegg spiller jeg bedriftsfotball og går tur i Bodømarka.

– Beskriv «ditt» Bodø med 3 ord. Hvorfor har du valgt akkurat disse ordene?

Mitt Bodø er: Fjell, kultur og folkene. «Fjell» fordi ingenting er så fint som fjellene rundt Bodø. Jeg elsker å gå på tur, og det er alltid en ny fjelltopp å bestige i Bodø. «Kultur» fordi Bodø er en by i konstant utvikling, også på kulturfronten. Vi har Parkenfestivalen, en festival som overrasker meg hvert år. Du kan også ta turen innom Stormen der det er fantastiske konserter og teater. «Folkene» fordi jeg synes nordlendingene er best! Alle skulle hatt en nordlending!

Beskriv ei perfekt Bodø-helg?

Ei perfekt Bodø-helg må være når været viser seg fra sin beste side og man kan dra på fjelltur. Enten det er Keiservarden, som lett bestiges en ettermiddag eller Per Karlsatinden, Steigtinden eller Sandhornet som gir deg en magisk utsikt. Man kan også bruke Maskinisten, som er et populært turområde som passer både til gåtur og bålkos. I tillegg er det veldig koselig å avslutte helga med en god middag på en av de mange gode restaurantene i byen, med midnattsola som bakteppe og god drikke i glasset.