Vuyo står for spennende og kritikerrost hip-hop når han gjester tidenes første utgave av Bodø Jazz Open Vinterjazz. FOTO: Knut Aaserud

Kom igang med konsertåret 2019!

Sola er tilbake, jula er over og snart er det sommer. Konsertåret 2019 er i gang, og januar byr på flere godtbiter på byens mange konsertscener. Her er fire konserter som kan hjelpe deg med å riste av siste rest av mørketida.

9. januar 2019

Fritid

Torsdag 10. januar: Naiv Jente // Halv ti på torsdag på Dama di

Punken er ikke død!

Naiv Jente er et ungt punkband fra Bodø. Lydbildet er enkelt, med kun gitar, bass og trommer roper Naiv Jente langt inn i sjela, med både politiske og humoristiske tekster. Sommeren 2018 kom debut-platen «Elsk Meg < 3» ut, med fokus på at musikk ikke trenger å koste skjorta å lage. Med Oddvar Bråten på trommer, Aurora Liang Klæboe på bass, Henriette Annie Skarstein på gitar og alle tre på vokal, beviser Naiv Jente at punken ikke er død!

Naiv Jente Halv ti på torsdag
Naiv Jente sørger for at punken lever videre Halv ti på torsdag på Dama Di.

Fredag 18. januar: Datarock på Sinus

Røde joggedresser, dansbare hits, elleville liveshow og generelt god stemning.

Det er ikke rart at DATAROCK fra Bergen har vært et av landets mest populære band i snart en mannsalder. Frontet av den sjeldent karismatiske vokalisten Fredrik Saroea har gutta bak monsterhits som «Fa-Fa-Fa», «Computer Camp Love» og «Give It Up» skapt store bølger, både her hjemme og ute i den store verden. Deres helt unike form for elektropop har sørget for en stadig voksende fanskare, og bandets låter har blitt brukt i reklamer for Apple, Coca-Cola og Google, i dataspill som FIFA-serien og «The Sims», samt i TV-programmer som «Jersey Shore» og «Chuck». Billetter fås kjøpt her.

Torsdag 24. januar: The Bonnevilles // Halv ti på torsdag på Dama di

Hardtslående rett-fra-levra-rock fra Nord-Irland til Dama di.

The Bonnevilles består enkelt og greit av vokal/gitar og trommer. Duoen fra Nord-Irland spiller hardtslående rett-fra-levra-rock, som de selv beskriver som garasjepunkblues. Referanser som R.L. Burnside og Jon Spencer Blues Explosion trekker frem som ledestjerner i et musikalsk univers hvor bluesens fandenivoldskhet og råskap står sentralt. For første gang, 30. november 2018, slippes deres debutalbum «Good Suits And Fightin Boots» på vinyl på det norske plateselskapet «Blues For The Red Sun», og The Bonnevilles reiser på norgesturné januar 2019 med konserter i Oslo, Tromsø, Bodø, Mo I Rana og Trondheim. The Bonnevilles har tidligere spilt sagnomsuste konserter på Driv og Buktafestivalen i Tromsø, og ble dratt frem av mange som «årets overraskelse» og «årets konsert» på festivalen i 2017.

Torsdag 31. januar: Vuyo // Halv ti på torsdag på Dama di

Spennende og kritikerrost hip-hop gjester tidenes første utgave av Bodø Jazz Open Vinterjazz.

Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, Ole Vuyo Småge hadde sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger. I 2017 ble Vuyo med i det kreative kollektive North Of og gjennom 2018 slapp han en rekke singler som ledet opp mot debut-EP’en «Home-Cooked Meals» i september. Hans tilbakelente, selvsikre og moderne flow, inspirert av alt fra Soulquarians, Fela Kuti og Native Tongues ispedd lyden av samtidens hiphop vakte internasjonal oppmerksomhet fra dag én. Okayplayer, NOT97 og Impose magazine er alle enige om at dette er en artist verdt å følge med på, og Bergens Tidene ga han terningkast fem for hans show på bransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen i september i år.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.