Kom mai du skjønne konsertmåned

Full av inneklemte dager og ovale helger er kanskje mai den perfekte konsertmåneden. Her er fem konserter du ikke bør gå glipp av!

2. mai 2018

Fritid

3. mai: Ondt Blod // Halv ti på torsdag (+U18) på Dama di

 

Konsertkonsept feirer konsert nummer 100 med dobbeltkonsert og fri aldersgrense.

Torsdag 3. mai runder Dama di-konseptet «Halv ti på torsdag» konsert nummer 100, og det feires med en egen konsert med fri aldersgrense i samarbeid med X Rockeklubb. På plakaten til begge konsertene står det nordnorske rockebandet Ondt Blod.

Konserten med fri alder starter klokken sju, mens «Halv ti på torsdag» går som normalt klokken 21:30 som de hundre foregående konsertene. Begge konsertene koster femti kroner.

Ondt Blod er ute med albumet «Natur» på Fysisk Format. Med bare debutalbumet «Finnmark» og noen EPer bak seg, har ONDT BLOD vært spillelistet med fem låter på NRK P3, blitt nominert til Årets Nykommer på Spellemann 2016 og bygd en stor fanskare.

5. mai: Terje Nohr på Kom Heim

Kjent bodøgitarist på «ny» scene!

Terje Nohr fra Bodø er mest kjent som gitarist for artister som Halvdan Sivertsen, Lars og Ola Bremnes.I tillegg har han vært freelancemusiker i over tjue år med oppdragsigivere fra Hanne Boel til Bodø Domkor. I 2005 debuterte han som sanger og låtskriver med albumet «Så langt», en sterk debut med gode melodier og treffsikre tekster på nordnorsk. Musikken kan beskrives som en møte mellom nordisk visesang, Beatles og Ry Cooder.

 

10. mai: Hollow Hearts // Halv ti på torsdag på Dama di

Rykende hot americana fra Nord-Norge.

I år slapp Hollow Hearts sitt debutalbum «Annabelle» på Westergaard Records. «Annabelle» ble spilt inn i Store Studio i Bodø med Are Simonsen bak spakene. Historiefortelling står i høysetet på bandets første album, tekstene og musikken flettes mesterlig sammen og danner et univers med små glimt inn i Annabelles liv. Rundt henne vokser det fram en verden man både kan kjenne seg igjen i og drømme seg bort i på Dama di torsdag 10. mai.

 

18/19. mai: Susanne Sundfør i Stormen Konserthus

Konsertforestillingen «Music for people in trouble» kommer til Bodø!

 

«Dette tar scenekunst på konserter til et nytt nivå, vi har aldri sett noe lignende (…). En mektig opplevelse på alle plan».

Slik oppsummerte Dagsavisen sin terningkast 6-anmeldelse av Susanne Sundfør i Oslo Konserthus. Og de var ikke alene om å være begeistret, opplevelsen ga unison eufori til både publikum og anmeldere.

Den første runden med konserter ble utsolgt på rekordtid, og det er rett og slett slik at flere må få oppleve «Music For People In Trouble» live. Også i Bodø vil det hyllede albumet bli fremført i sin helhet, med den samme genierklærte sceneproduksjonen. Inspirasjonen til dette albumet er hentet fra en definerende reise Sundfør gjorde til ulike kontinenter, miljøer og politiske virkeligheter – fra Nord Korea til Amazonas, og den visuelle opplevelsen forsterker tematikken.

«En time der Susanne Sundfør tar sitt album Music For People In Trouble til konsertscenen og gjør det til kunst» -Aftenposten

Her kan du kjøpe billetter.

31. mai: Hanna Viena // Halv ti på torsdag

Akustisk basert trio fra Bodø.

Hanna Venia lager musikk som prøver å skildre tanker og følelser om hvordan det er å være menneske i dag. Med tekster på sørlandsk og musikk med en del jazz, en del neo soul og en del singer/songwriter. Sangstemmen hennes snor seg i ulike klangfarger og stemninger, og den komplementeres av en sterk tilstedeværelse.

Det finnes mye bra musikk å høre på i dag. Hvis ikke du er helt klar for å la deg bevege, bør du helst ikke høre for mye på Hanna Venia.

Hanna Venia er jazzsanger Hanna Nydal (nyinnflyttet til Bodø), ofte med et band, noen ganger helt solo, denne ganga duo sammen med jazzgitarist Martin Högberg.