Inger Nordvik

Singer-songwiter Inger Nordvik skal ut på turné, og i april kommer hun til Bodø. FOTO: Charles Mignot

Jeg velger meg april (til å gå på konsert)!

En alternativ forklaring på navnet april er at det henger sammen med det latinske verbet aperire, åpne; april måned kan derfor sees på som en «åpner» for sommeren, og her er seks konserter som kan gjøre transportetappen frem mot sommeren litt kortere.

3. april 2019

Fritid

Torsdag 4. april: Inger Nordvik // Halv ti på torsdag på Dama di

En stor stemme på lille Dama di

Med første singel fra debutalbumet som er ventet til høsten, legger den nordnorske artisten og låtskriveren Inger Nordvik ut på turné i april. For første gang tar hun turen til Bodø, og med seg har hun et stjernelag av musikere fra Berlin! Musikken til Inger sies å unngå det perfekte, på fengende vis. Låtene leker seg et sted mellom pop, jazz, folk og improvisert musikk, og hun er allerede blitt sammenlignet med store navn som Kate Bush og Joni Mitchell.

Forvent dere en kveld hvor singer-songwriterformatet blir tatt enda et stykke videre, med Ingers sjelfulle vokal som guidende historieforteller gjennom det hele.

Torsdag 4. april: Motorpsycho på Sinus

Norges desidert beste rockeband på Sinus!

Motorpsycho er et av de desidert viktigste og beste rockebandene i Norge. Og timingen kunne ikke vært bedre. 30-års jubileum som band, nytt album og konsert på Sinus 4. april!

Etter 30 år er Motorpsycho fremdeles like kompromissløse, relevante, dominante – og et ubeskrivelig bra liveband. Få, om noen, norske band har en så jevn, omfattende og ambisiøs diskografi som Motorpsycho. Gjennom 30 år har bandet gitt ut en fantastisk mengde sterke album, hvor de har vært innom psykedelia, gitarpop, støy, prog, hardrock og mye mer. Trondheimsbandet har en unik evne til å stadig å fornye seg, eksperimentere og bevege seg inn og ut av musikalske komfortsoner, samtidig som de utvilsomt er seg selv hele veien. Billetter kan du kjøpe her.

Lørdag 6. april: Deku Trio på Kom Heim

Hva skjer når du krysser tre musikere som sammenlagt har spilt haugevis av timer med jazz, bluegrass, drum’n’bass, popmusikk, prog-metal, Playstation og Nintendo?

Deku Trio er en melodiøs, fengende og hardtslående original instrumentalmusikk, med spennende improvisasjoner og et lydbilde som du skal lete lenge etter for å finne maken til. Bodøbandet består av Mikael Jonassen, Mikal Reinvik og Aksel Bakke. Billetter kjøper du her.

Torsdag 11. april: Fjellfrost // Halv ti på torsdag på Dama di

Moderne, poppa og hip jazz.

Fjellfrost er et nytt og spennende band fra det kalde nord. Blant bandets medlemer finner vi bodøtrommis Emil Fjeldavli, og bandet spiller det de selv kaller moderne, poppa og hip jazz. Bandet har nettopp spilt inn sin første EP og har en knippe ferske låter i bagasjen som de gleder seg til å vise fram.

Bandet er:
Emil Fjeldavli – trommer
Erlend Bjørnå – bass
Johanna Solheim-Nilsen – saxofon
Synne Morset – piano og synth

Lørdag 20. april: Urban Påske: Ida Maria

Bypåske i år? Sinus inviterer på urban påske med Ida Maria!

Helt siden hun brakdebuterte med singelen «Oh My God» i 2007 har Ida Maria fra Nesna i Nordland vært en av de absolutt råeste i norsk rock.

Allerede før hun slapp det Spellemann- vinnende debutalbumet «Fortress Round My Heart» i 2008, hadde hun spilt på alle de største norske festivalene. Og da ferden gikk ut i det store utland spilte hun blant annet på Jay Leno Show og gjorde en duett med selveste punk-gudfaren Iggy Pop.

Etter en rekke sterke utgivelser, deriblant albumet «Scandalize My Heart» fra 2016, og en kruttsterk figur i både «Hver gang vi møtes» og «Stjernekamp», kan vi trygt fastslå at den tøffeste dama i norsk rock er tilbake i manesjen! Live er hun en naturkraft av en formidler, som behersker både rockens kaos og hudløse selvutleveringer med like stor selvfølge. Kjøp billetter her!

 Torsdag 25. april: Farvel Melankoli // Halv ti på torsdag på Dama di

Dansing er for alle. Kjærlighet er for alle. La oss danse.

Farvel Melankoli er hjertebarnet til Joakim Storeide og Håkon Sætran Blom. Med utgangspunkt i den dystre stemningen fra 80- tallets post-punk og hypnotiserende rytmen fra klubbmusikk skaper de et spennende lydbilde som gir selv den stødigste identitetskrise. Inspirasjonen til navnet kom fra Erik Enocksson’s album «Farväl Falkenberg», et album som ble et vendepunkt for Blom.

Duoen føler seg mest komfortabel innenfor mørk synth-pop. Til tross for rammene rundt sjangeren har ikke Farvel Melankoli problemer med å trekke inn inspirasjon fra andre sjangre de holder tett til hjertet. Ved å hente inspirasjon fra støy musikk, ambient og punk skaper de noe helt unikt.

14. Februar slapp duoen debutsingelen «Caress» på Hagen Plateselskap. Sangen er et resultat av en emosjonell krise. Angst og depresjon er klare pekepinner i musikken til Farvel Melankoli; gjennom en sløv vokal, røffe klubbrytmer, vakre dissonerende akkorder og melodier får duoen formidlet dansbar klubbmusikk som får deg til noe føle noe annet enn eufori. “Even the ocean can’t make this disappear” og “just sitting on the bus hurts my body” er deler i teksten som skiller seg sterkt ut og kan sammenlignes med det dionysiske synet, sannheten.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.