Bilde av Natalie Sandtorv

Natalie Sandtorv FOTO: Kristin Støylen

Mmmmmai

Jazzfestival, rockedebutanter og slampoesi. Det kryr av gode konsertmuligheter i Bodø i mai.

3. mai 2019

Fritid

Onsdag 8. mai: Bodø Jazz Open: Natalie Sandtorv på Sinus

«Årets Jazztalent» på Sinus

Vokalist og låtskriver Natalie Sandtorv fra Ålesund har de siste årene for alvor tatt steget inn i jazzmanesjen, og sammen med bandet sitt etablert et liveshow som det går gjetord om. I 2016 mottok hun prisen for «Årets Jazztalent» fra Moldejazz, og året etter kom debutalbumet «Freedom Nation» til strålende kritikker.

Bodø Jazz Open arrangeres 8.-11. mai. Se programmet her.
Billetter til Natalie Sandtorv kjøper du her.

Torsdag 9. mai: Bodø Jazz Open: Nora Konstanse «Halv ti på torsdag» på Dama di

Album-aktuell singer/songwriter fra Sandnessjøen

På tampen av 2018 slapp Nora Konstanse sitt debutalbum «Words Left To Say» – bestående av ti spor som alle har sin definerte egenart, med klare assosiasjoner til Feist, Ane Brun og Joni Mitchell. Singer/songwriteren fra Sandnessjøen sier selv at sangene i all sin enkelhet er det aller viktigste, og om de kan stå alene, helt for seg selv, er hun fornøyd. Helt alene får nok ikke musikken stå, for Nora Konstanse har allerede spilt på Slottsfjells P3-scene, Trænafestivalen, Festspillene i Nord-Norge og Sommerfesten på Giske – og nå også i Bodø.

Bodø Jazz Open arrangeres 8.-11. mai. Se programmet her.

Fredag 10. mai: Bodø Jazz Open: Emilie Nicolas på Sinus

Emilie Nicolas er endelig tilbake på scenen med det etterlengtede andrealbumet «Tranquille Emile»

Dagbladet synes albumet og låten «Feel Fine» er årets beste og Aftenposten hadde allerede i sommer samme konklusjon. Den stemningsfylte låten ble også nominert til «årets låt» av P3 Gull.

Emilie Nicolas gjorde seg for alvor bemerket da hun slapp debutsingelen «Pstereo» i 2013. Kort tid etterpå fulgte albumdebuten Like I’m a warrior (2014). Albumet gikk til topps på VG-lista, ble kåret til årets beste norske album av Aftenposten og Emilie hentet hjem to Spellemannpriser, i kategoriene «Årets nykommer» og «Årets popsolist». Bortsett fra debutsingelen, er alle låtene på albumet skrevet og co-produsert av Emilie selv og vitner om et bredt spekter av inspirasjonskilder. Emilie er både pop, R&B og elektronika – servert med jazzens følsomhet.

Bodø Jazz Open arrangeres 8.-11. mai. Se programmet her.

Fredag 10. mai: Terje Berg på Kom Heim

Terje Berg på en liten plass med «På en liten plass».

Terje Berg er aktuell med sin tredje soloplate «På en liten plass», kåret til årets nordlandsalbum i Avisa Nordland. Fredag 10. mai har han konsert på Kom Heim.

Terje har de siste årene gjort seg bemerket som tegner av Bodøkalenderen, samt musikalsk samarbeid og turnévirksomhet med Fredrik W Olsen.

På Kom Heim stiller Terje alene med gitaren. Han byr på sanger fra alle platene og en og annen historie.

Torsdag 16. mai: Desert Row «Halv ti på torsdag» på Dama di

Rockedebutanter fra Bodø!

Desert Row er er Bodøs nyeste hardtarbeidene rockeband, og hva er vel da mer passende enn at de gjør sin debutkonsert på Dama di og «Halv ti på torsdag» 16. mai?

Med en besetning beståande av tidligere og nåvørende medlemmer av band som Manna, TLQ, Pistonhead og Riot Act spiller bandet egenlagde låter med old school vibber, unektelig driv og fengende melodier. Sjekk ut Desert Row på halv ti på torsdag.

Torsdag 23. mai: Opphav «Halv ti på torsdag» på Dama di

En salig blanding av slampoesi og akustisk hip hop

Opphav spilte sin aller første konsert for to år siden på nettopp «Halv ti på Torsdag». Da under navnet Nuorta & Louisa. Siden har de byttet navn og rukket å spille konserter over hele landet og på festivaler som Trænafestivalen og Kråkeslottfestivalen. Nylig spilte de i Stormen i Bodø som support for Mari Boine.

Opphav skaper sin egen sjanger, og kan best beskrives som folkrap. Duoen gjør en salig blanding av slampoesi og akustisk hip hop, og mikser det hele med et hint av eldre feskarlåter og visesanger fra nord.

Torsdag 30. mai: Emile The Duke «Halv ti på torsdag»

Aasen skildrer den norske hverdagen.

Emile The Duke er en norsk artist som har laget synthpop og hiphop. Emile har gitt ut to album under «rollefiguren» Aasen der han skildrer den norske hverdagen.

Det siste Aasen-albumet, «Aasen tar helg», var på kritikertoppen i alle avisene som et av årets beste album i 2016. Emile har også blitt kjent som en av de mer karismatiske live-artistene Norge har å by på.

Med seg til Bodø har han den legendariske norske hiphop-djen Hele Fitta, også kjent som Norges største rapekspert og Kate Bush-fan Martin Bjørnersen, som også er dj på Dama di hele helga.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.