Vidar Vang. Julia Naglsetad

Konsertvåren er død, lenge leve konsert­sommeren!

Selv om konsertvåren nærmer seg slutten og festivalsommeren venter rett rundt hjørnet, så er det likevel tett mellom de gode konsertopplevelsene også i juni. Her er fem konserter du ikke bør gå glipp av den neste måneden.

29. mai 2018

Fritid

02. juni: Vidar Vang // Thon Hotel Nordlys

For første gang inviterer Thon Hotel Nordlys i Bodø til konsert, og det er ingen hvem som helst som kommer for å innvie byens nye konsertscene – Scene NOR.

Vidar Vang slapp 13. april albumet «8350 Bjerkvik» som er hans åttende i rekken. To uker etter dukket også albumet «9 viser» opp. Dette er en perfekt kveld for de som digger en nedstrippet og akustisk konsertkveld!

Kjøp billetter her. 

06. juni: Fredrik William Olsen og Terje Berg // Kom Heim

 

Fredrik William Olsen kjenner du kanskje best som gitarist og vokalist i Kråkesølv. I tillegg til fem plater med det folkekjære indiebandet har han gitt ut tre soloplater; ”Hver gang æ græv” (2012), ”Til stede” (2014) og ”Kosmos og Kaos” (2017).

Onsdag 6. Juni reiser han ut til Mørkved og Kom Heim sammen med gitarkompis Terje Berg, som regnes som visesangernes egen favoritt-visesanger i det blomstrende popmiljøet i Bodø.

Det er blitt sagt at det eneste som låter mer stemningsfullt enn en akustisk gitar, er når det er to av dem i samspill.

Kjøp billetter her. 

07. juni: I See Rivers // Dama di (Halv ti på torsdag)

 

I See Rivers er en trio fra Hammerfest, Jostedal og Oslo. Med inspirasjon hentet fra artister som Sufjan Stevens, Feist og Fleet Foxes lager de musikk basert rundt fengende melodier og utradisjonelle vokalharmonier.

 

I april slapp bandet sin nye single «Give up», og torsdag 7. juni spiller trioen på Dama di som en del av konsertserien «Halv ti på torsdag».

 

09.  juni: Doomsday #2 // Sinus + afterparty på Public

For andre gang inviterer Bodø Metalklubb til «Doomsday», og på plakaten står Hellavator, Massive Failure, Sacramental Fall, Nekrosis og Avada.

Hellavator fra Fauske slapp nylig singlen «Hangman». Massive Failure er et band som er sammensatt for anledningen og består av folk fra Iskald, Skaur, Dødsangst mm. Sacramental Fall er en gammel kjenning i Bodøs metalmiljø som ikke har vært aktiv på svært mange år, men nå er de endelig tilbake. Nekrosis og Avada er to relativt ferske band som har frekventert byens ungdomsklubber og nå er klare for å utvide sitt publikum.

Konserten har fri aldersgrense på mezzaninen på Sinus, og alle over 20 er velkommen på afterparty på Public etter konserten!

Kjøp billett.

21. juni: Ole Johnny Stensland // Dama di (Halv ti på torsdag)

Fra Hamarøy kommer en låtskriver som utforsker mange av de mørke sidene i menneskenes sjelsliv. Kjærlighet, fortapelse og annen elendighet er ofte bakteppet for hans episke fortellerstil, med død og angst luskende rundt i kulissene. Kort sagt, musikk om livet selv.

Ole Johnny Stensland har tidligere gitt ut sin egen musikk som vokalist og låtskriver i bandet «Samuel Tramp». Nå står han på egne ben, under eget navn.

Med seg for anledningen har han Andreas Hamre på bass, Johannes Roksand Fauchald på gitar, og Ole-Thomas Kolberg på trommer