Kråkesølv er nådeløst klar

Det er 10 år siden Kråkesølv debuterte med albumet "trådnøsting" og over 3 år siden sist de slapp ny musikk. Nå er de nådeløst klar for å slippe nytt album. 

1. november 2019

Fritid

Bodøs stolthet, Kråkesølv, har våknet til liv! I dag slippes låta «Nådeløst Klar» som er den tredje smakebiten fra albumet som kommer på starten av 2020. Den punkete låta akkopagneres av en musikkvideo som er laget av en av våre favorittkunstnere, Martin Losvik.

Se musikkvideo lengre ned i saken. 

Vi tok en prat med låtskriver og vokalist, Kristoffer Magnus Nohr Unstad for å høre litt mer om hva som skjer for tida.

I dag kom låta «nådeløst klar» og for bare noen uker siden hørte vi singelen «Steinvinga». Kommer det flere låter før vi skriver 2020?

Vi planlegger å slippe en singel til før jul, og ifølge våre beregninger kommer det et helt album i løpet av første kvartal 2020. Det er artig å gi ut ny musikk igjen, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Fotokunstner Martin Losvik har laget video med nydelige Bodøbilder til låta. Hvorfor valgte dere å jobbe med ham?

Martin er en av de beste visuelle kunstnerne vi har i landsdelen, for ikke å si i hele Norge. Vi har vært så heldige å samarbeide med ham tidligere, og har hatt lyst å lage en video med bildene hans lenge.

Verkene hans er vakre å se på, samtidig som de har et iboende mørke. Det synes vi passer godt til musikken vår – og kanskje denne låten spesielt.

Gratulerer med 10-årsjubileum! Hva er den største forskjellen på Kråkesølv 2019 og Kråkesølv 2009?

Vi har blitt et mye bedre band og senket skuldrene en del. Etter en skikkelig pangstart har vi også lært at man ikke kan ta noe for gitt i musikkbransjen.

Er det bare oss, eller har Kråkesølv anno 2019 blitt litt mer punkete i kantene?

Vi har i grunnen alltid vært ganske punkete, kanskje ikke i det musikalske uttrykket, men i måten vi gjør ting på. På de tre første platene – og det kommende albumet – gjorde vi nesten alt selv. «Nådeløst klar» har vel også noen fellestrekk med musikksjangeren punk, så da er vel sirkelen omsider sluttet.

Igjennom deres karriere har dere vært fantastiske ambassadører for Bodø. Hva betyr hjembyen for dere i dag?

Bodø betyr fremdeles mye for oss alle. For min egen del er det både hjembyen min, hjembyen til barna mine og hjembyen til kona mi. Jeg følte ikke noe behov for å flytte da jeg var yngre, og gjør det ikke nå heller. Det positive med å bo her veier utvilsomt opp for det negative, som vel stort sett bare dreier seg om været.