Kickstart helga med Kulturnatt

På fredag fylles byen med lys, liv og kultur fra morgen til kveld. Kulturnatt 2021 by på nærmere 30 arrangement i hele sentrum. 

14. oktober 2021

Fritid

Går du gjennom Bodø sentrum på fredag 15. oktober, vil du se dansere i butikkvinduer, konserter i alt fra bakgårder til hotellobbyer, live graffitikunst og du kan spise på en rekke av byens beste restauranter for bare en hundrelapp. Kulturnatt handler om å vise bredden av kultur, gjerne i utradisjonelle byrom som normalt ikke brukes til konsert, galleri eller forestillinger.

I år kan du blant annet dra innom rådhuset for en spektakulær danseoppvisning med dansere fra Pias Ballettstudio. Mange har sett det flotte rådhuset fra utsiden, men nå får du sjansen til å kunne betrakte det fra innsiden, samtidig som du får med deg en fantastisk opptreden.

– Samtlige av punktene på programmet er veldig gode i år, det er høy kvalitet på artistene som er med, sier Veronica Kåring, som er leder i Bodø Sentrum og arrangør av Kulturnatt. Hun kan fortelle om en hektisk oppkjøring til årets arrangement, men gleder seg til veldig til showstart.

– Vi skal lyssette byen i flotte farger og det skal være veldig tydelig at det er noe som skjer med én gang du kommer til sentrum, forteller hun.

Veronica Kåring er arrangør for Kulturnatt 2021. Avisa Nordland

Viktig for kulturlivet i Bodø

Fra klokken 17:00 er det åpning av arrangementet i Rådhusparken. Da skjer det ingenting annet i det offisielle programmet, så alle kan få det med seg.

Etter åpningen er festen i gang, og du kan få med deg kulturopplevelser innen musikk, dans og kunst gatelangs mellom torget, moloen, bakgårder, Glasshuset og mange andre arenaer. Fullt program ser du her, men laster du ned appen til Bodø Sentrum vil du få en mer publikumsvennlig oversikt, og du kan sjekke hva som skjer akkurat nå, den neste timen eller på hver enkelt arena.

Kulturnatt er en viktig del av kulturlivet i Bodø og alle som vil har fått muligheten til å være med å bidra til at dagen skal bli så magisk som mulig. Det er en del profesjonelle aktører som stiller, men dette er også en arena for unge eller nye talenter å vise seg frem for et større publikum.

– Det har jo blitt oppdaget flerre spennende navn på Kulturnatt tidligere år, sier Veronica.

En av de nye aktørene som skal lage liv og røre på fredag er PUST. PUST er i Bodø kjent som den flytende badstua som ligger i havna midt i sentrum, men på fredag skal de vise at de er mye mer enn bare det. Med en minifestival som går fra morgen til sent på natt, skal de by på både yoga, workshops, mat og fest.

– Det er et kult konsept, og de har fått med seg mange gode aktører, både kunstnere og artister, sier Veronica, som har stor tro på at den nye endagsfestivalen blir en suksess.

Fra Kulturnatt 2019 Martin Litwicki

Middag for en hundrings

Mat er også en viktig del av kulturen, og et populært tiltak under Kulturnatt er at flere av byens restauranter serverer deilige matopplevelser til kun hundre kroner. Så om du har tenkt deg ut å spise, er dette dagen. Her ser du en liten oversikt over restaurantene som er med i år:

– Hundholmen Brygghus
– Bjørk
– Ohma
– Sportsbaren
– Brødrene Berbusmel (@Stormen Konserthus)
– Delicatessen
– Løvold Kafeteria
– Comfort Hotel Bodø
– Brassereie X Quality Hotel Ramsalt
– Baker Olsen Ramsalt
– Peppes Pizza Bodø

I tillegg til mye god mat og spennende kulturopplevelser rundt om i hele sentrum har også butikkene nattåpent til kl 23:00. Det vil være mange gode tilbud og god stemning hele kvelden. Ta turen da vel!