På bildet: Bjørn Tore Navjord, Jan Gustav Rørvik, Ragnar Røsnes, Harald Østbø og trainee Ang Nguyen. Arnt Pedersen

Leter etter student til steinbra sommerjobb

Studerer du til å bli ingeniør eller geolog? Iris er i gang med et FoU-prosjekt som kreves helt fersk kompetanse.

20. mai 2019

Ledige jobber

Iris Produksjon tar imot mange tusen tonn forurensede jord- og steinmasser fra Bodø og omegn. Nå skal selskapet se på ulike metoder for rensing av disse massene. Da dukker det også opp en gylden mulighet til å hente inn ung kompetanse.

– I tiden som kommer vil det være nødvendig å kartlegge hvilke løsninger som finnes for rensing jord- og steinmasser fra Salten. Vi skal være i front når det kommer til å bygge denne kompetansen og kunnskapen, forklarer Harald Østbø, daglig leder i Iris Produksjon.

Skal bli best på gjenbruk

Selskapet er partner i EU-prosjektet CityLoops, et fireårig prosjekt ledet av Bodø Kommune, hvor formålet er å skape et marked for gjenbruk av byggematerialer og jord.  I forbindelse med «Ny by – Ny flyplass» skal store landområder skal flyttes og fylles ut for å utvikle Bodø Lufthavn og området rundt. Da blir det å finne en løsning for å gjenbruke massene på flyplassområdet er altså helt essensielt for hvordan utvikling av dette området skal skje.

– Iris skal være en kompetansebedrift og ha et miljø for utvikling og innovasjon. Vi har allerede mange kloke hoder ute på Vikan, men er stadig på jakt etter folk som kan bidra med nye innfallsvinkler og ny innsikt i det vi holder på med, forteller Harald videre.

Og med et slikt spennende prosjekt på trappene, hva er det Harald og gjengen på Iris leter etter når de nå lanserer en sommerjobb som de ligger stort potensial i?

– Det må være en fremoverlent og initiativrik person som evner å kjapt sette seg inn i ulike problemstillinger og analysere disse. Vi leter etter noen som tørr å utfordre eksiterende ideer og tankesett. Dette må jo bære en perfekt mulighet for en bodøværing som er i en annen by og studerer, men som ønsker seg relevant sommerjobb i Bodø. Og hvem vet, hvis man gjør et veldig godt inntrykk i løpet av sommeren så er det jo enkelt å holde kontakt til etter at studietiden er ferdig.

Les mer om stillingen her.