FOGG Gildeskål.

Lokale aktører du må sjekke ut

Med nok en staycation på trappene er det ingenting som er bedre enn kreative lokale aktører som gir deg følelsen av å være på en oppdagelsesreise i spennende smaker og design.

1. juni 2021

Fritid

Han Sylte

Han Sylte er selvskreven i denne lille oversikten over lokale småskala produsenter. Familiebedriften ble virkelig kjent i 2013, for sin velrenommerte gulrotmarmelade som ble laget ved kjøkkenbenken. Siden da har bedriften vokst, det samme har produksjonslinjen. Prøv den prisbelønte kubbeosten i sommer, eller slukk tørsten med noe leskende fra Han Sylte Nanobryggeri. Mulighetene for å overraske ganen er mange hos Han Sylte, du finner dem i Valnesfjord.

 

Håvard Johannes og Mathilde Winther står bak Han Sylte.

FOGG

Klesmerket FOGG ble startet opp av to søstre fra Gildeskål med en grunntanke om bærekraft og omtanke for verden. Hovedmålet deres er å holde deg varm, ved å spille på lag med naturen og de ressursene vi har tilgjengelig. De har spesialisert seg på high-end luer, skjerf og ulltrøyer for menn. Som de forklarer det selv: «Inspirert av oppdagere, sjømenn og måten de har kledd seg, designer vi for den moderne eventyreren som ikke kompromisser på stil eller etikk.» Høres lovende ut, eller hva? Går vi en klassisk nordnorsk sommer i møte, er det en god idé å sjekke ut nettbutikken deres allerede i dag.

Ingrid Oline

Hva med en lokaldesignet strikkejournal til å holde orden på strikkingen i sommer? Hos Ingrid Oline på City Nord er det bare noen av godbitene du kan sikre deg. Gründeren Ingrid Oline Sivertsen designer og produserer også kort, plakater, journaler og håndsydde tekstilprodukter. Målet med bedriften er å bruke norsk industri og skape kreative arbeidsplasser på en bærekraftig måte, med tanke på både miljø og økonomi. En skikkelig fin butikk som er verdt et besøk.

Craig Alibone
Craig Alibone.

 

Craig Alibone

Du kommer ikke unna Bodøs ukronede sjokoladekonge Craig Alibone, og hans helt fantastiske kaker, makroner og viktigst av alt; sjokolade. Hver eneste sjokoladebit han lager er håndlaget, og et resultat Alibones grundige konditorarbeid. Til stor glede for Bodøs sjokoladeelskere, som sitter igjen med et tilfreds smil og sjokolade i munnvikene. I sommersesongen lager han dessuten is, med smaker som brunost, fersken og kaffe. Perfekt til varme sommerdager.

Og – i august åpner Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria, i samarbeid med Lystpå. Verdt å få med seg!

No14

 

No14 er Bodøs interiørkonsept som gir deg interiør og design i butikk, på nett og rett hjem om du ønsker det. Dessuten har de en kafé og boblebar med full barista-meny, som er åpen hver dag i sommer. Her kan du altså slå flere fluer i en smekk; forny hjemmet, og kos deg med en jålekaffe fra kafeen. No14 har også et konsept som de kaller Reprise, som er deres helt egne gjenbrukskonsept. De kjøper varene tilbake fra deg, og selger dem videre til en ny, lykkelig eier. Hos No14 er det altså flere måter å la tiden fly på, tilnærmingen velger du selv, og fint får du det uansett.

Rudi og Robin Gunderson.

Gundersons

Gundersons design studio og poster shop har tatt markedet med storm. Mye på grunn av sin kreativitet, fargebruk og de gjenkjennelige, særegne nordnorske motivene, men også en god dose talent. I designstudioet finner du et sett kreative tvillinger, som setter farge på hverdagen på sin helt egen måte. Så om du ønsker deg en skikkelig kul poster som minne fra hjemmesommeren 2020, er det Gundersons du bør overlate saken til. Ta en titt i nettbutikken og la deg inspirere.