Marte, Rådgiver, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Marte lager undervisningsopplegg til valgfag i ungdomsskolen!

27. oktober 2016

Workers of Bodø

I mine øyne har jeg gulljobben. Det er spennende å jobbe med undervisningsopplegg i Kunst&Håndverk. Akkurat i dag har jeg samarbeidet via epost med en professor i formgiving. Målet er gode undervisningsopplegg i design og redesign som valgfag i ungdomsskolen. Når det er ferdig, legges det ut i en nasjonal database.
Men samtidig elsker jeg kreative prosjekter. En natt drømte jeg om en liten gutt som ikke fikk til det alle andre fikk til. Og om en stor, klok og snill blåhval som skjønte akkurat hva som hjalp. Den morgenen visste jeg at jeg måtte skrive barnebok, og sånn ble den til, «Blåhvalen som kommer når du trenger den». En liten bok om å snu frykt til glede, og om å finne indre styrke. Illustrert og gitt ut av meg selv.
Eller fri brodering. Jeg så på brodering som den ultimate flink-pike-aktiviteten, men oppdaget at det er tegning med tråd. Nå jobber jeg mot en utstilling i Umeå til neste år, og synes det er kjempespennende. Så får jeg heller få utløp for utålmodigheten gjennom maling…

Marte,36
Rådgiver, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen
Forfatter og kunstner