Smash Wavet i Store Studio

Son et resultat av et samarbeid mellom Parkenfestivalen og Antihype, kan jentene i Smash Wavet spille inn egen musikk med profesjonell hjelp i Store Studio. Audun Selnes

Med Halvdan Sivertsen i veggene

Hvordan er det å spille inn musikk når lyden av Halvdan Sivertsen, Sondre Justad og Kråkesølv ligger i veggene? Vi ble med det lovende bodøbandet Smash Wavet inn i legendariske Store Studio i et forsøk på å finne det ut.

29. november 2018

Fritid

Det er midt i høstferien. Grått, kaldt og typisk Bodø-vind fra alle kanter. Men likevel er de fem unge medlemmene i Smash Wavet langt unna både hytta, Gran Canaria og Netflix. Bak gjentrekte gardiner i Mediegården i Bodø sentrum testes det møysommelig etter riktig trommelyd, ulike mikrofoner, kabler og forsterkere. Alt for at lyden skal bli helt perfekt til det som skal bli bandets nye single, «A couple of teens».

A couple of teens handler om to personer som er glad i hverandre, men har, som mange andre, litt problemer. De ønsker gjerne å komme seg gjennom disse problemene og de vil så gjerne være sammen, sier låtskriver Marie Abelsen.

Vokalist og låtskriver Marie Abelsen
Vokalist og låtskriver Marie Abelsen Audun Selnes

Store Studio er en bauta i det Nord-Norske musikklandskapet som av mange omtales som Nordens Abby Road. Halvdan Sivertsen, Sondre Justad, Susanne Lundeng, Kråkesølv, Sirkus Eliassen, Hekla Stålstrenga og Terje Nilsen. Listen er lang over profilerte artister som har spilt inn musikk her, i et studiorom som tidligere rommet NRK og ble bygget med teknisk bistand fra BBC på 60-tallet. Stort sett alt av estetikk fra den epoken har overlevd, men studioet fremstår likevel moderne og fullstappa av state-of-the-art produksjonsutstyr.

Utstyr som nå, etter litt prøving, venting og litt mer prøving, gir Smash Wavet muligheten til å spille inn musikk i et toppmoderne musikkstudio i Bodø, sammen med den hjemvendte lydteknikeren Martin Bowitz.

Lydtekniker Martin Bowitz
Lydtekniker Martin Bowitz gir profesjonell hjelp til jentene i Store Studio Audun Selnes

Det å bli behandlet på en proff måte i proffe omgivelser gjør stort inntrykk på oss som er så unge og uerfaren. Vi blir nesten litt starstruck, sier bassist Åsa Nygaard Wik.

Å spille inn egen musikk her er rett og slett veldig inspirerende – Silje Andrea Ersvik Roysdatter

Det er veldig, veldig viktig. Vi har ikke sykt mye penger, så denne støtten gir oss et push i riktig retning. Vi hadde kanskje ikke tatt det skrittet mot en så profesjonell innspilling på egen hånd uten denne støtten, sier Wik.

Astrid Thommesen
Astrid Thommesen er pianist/vokalist i Smash Wavet Audun Selnes

Smash Wavet er et band som består av Sunniva Iren Vanderloock, Åsa Nygaard Wik, Marie Abelsen, Astrid Thommesen og Silje Andrea Ersvik Roysdatter. Gjengen har allerede imponert stort på Parkenfestivalen og lokale scener i Bodø, sluppet debutsinglen «Forever» på Spotify og har planene fremover klare.

Vi vil spille flere konserter, lage ny musikk og bli ennå bedre, lyder det samstemt fra bandet.

«A couple of teens» slippes våren 2019. Hør «Forever» her.