— Bodø har et fremoverlent næringsliv

Å få jobbe med forretningsutvikling med fokus på bærekraft og klima, var en viktig årsak til at Andreas Sandness Melby vendte nesen hjemover.

8. juni 2020

Miniportrett

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med bodøværinger som har kommet til Bodø etter å ha studert eller jobbet andre steder. Denne gangen blir vi bedre kjent med Andreas Sandness Melby i Elektro AS.

Andreas Sandness Melby (31)
Konsernkoordinator i Elektro AS
Andreas kommer opprinnelig fra Tverlandet, og flyttet tilbake etter 5 år i Trondheim og 5 år i Oslo

 

Hvorfor valgte du å flytte til Bodø?

– Min samboer og jeg er begge herifra, og vi har alltid visst at vi skulle vende nesen nordover på et tidspunkt. Vi har mesteparten av familien vår her, et nettverk av gode venner og en dragning til den fantastiske naturen vi har rundt oss på alle kanter. Hjertet ligger i Bodø! Som midlertidige søringer har vi fra sidelinjen fulgt en by i vekst og med klare ambisjoner innenfor klima og bærekraftige løsninger for å skape en grønn fremtidsby. Å kunne jobbe med forretningsutvikling i en slik setting var veldig appellerende og en viktig årsak til at tidspunktet føltes riktig. Da vi i tillegg fikk vår andre datter, begynte hjemlengselen for alvor å melde seg.

Hvordan opplevdes det å komme hjem igjen? 

– Herlig og hektisk! Det var godt å komme tettere på de som betyr mest for oss og ungene. I en hektisk etableringsfase har det vært uvurderlig å ha familie og venner rundt oss som vi kan støtte oss på. Jeg pleier å si at jeg er oppvokst på rettsiden av Tverlandsbrua, men kan vel ikke hardnakket stå på det nå som vi har bosatt oss i Mørkvedbukta. Vi trives nemlig veldig godt i en ung bydel med tempo og masse småbarnsfamilier i samme situasjon som oss selv.

 

Naturopplevelser i verdensklasse er én av grunnene til at Andreas valgte å vende nesen hjemover.

Hva er det beste med å bo i Bodø?

– Menneskene og naturen. Det er en særegen varme og et engasjement i bodøværingene. Området rundt byr på naturopplevelser i verdensklasse. Det føltes litt trangt og hektisk å bo i storbyen. Vi ønsker å gi ungene den samme boltreplassen og bygge videre på de samme verdiene som vi selv er vokst opp med. Vi nordlendinger vil noe, og byr på oss selv. Det har vært kjekt å føle på endringene og viljen siden jeg jeg flyttet fra byen. Næringslivet er fremoverlent og bidrar aktivt til det grønne skiftet gjennom bevisste handlinger og spennende initiativ.

Hva er det beste med jobben din?

– Jeg stortrives med både arbeidsoppgaver og medarbeidere. Det beste må være bredden og variasjonen som ligger i arbeidet med strategi og forretningsutvikling i en privateid og lokaleid teknisk entreprenør. Jeg blir motivert av å ha driftige og engasjerte folk rundt meg, og det har jeg i aller høyeste grad i Elektrogruppen. Jeg er blitt en del av en bedriftskultur formet over tid, tuftet på et solid verdisett. Det handler om ansvarlighet og kvalitet. Det liker jeg! Vi mener det ligger konkurransekraft i å tenke bærekraftig. Det ligger derfor et givende arbeid i å stadig integrere FNs bærekraftsmål til Elektrogruppens forretningsmodell og strategi. Meget spennende!

Beskriv din optimale Bodø-helg!

– Det er en varm helg på sensommeren hvor hele familien med både unger, besteforeldre, onkel og tante har fritidsboligen på Gjælen som utgangspunkt. Lørdags morgen hilses velkommen med en sen frokost bestående av hjemmebakt brød og kortreist grønt fra grønnsakshagen. Vi pakker klær og niste, hilser på sauene på vei ned til sjøen for å ta båten til Langsand på Sandhornøya. Vi bader og koser oss hele dagen, før vi drar tilbake til konkurranser og lek på gårdstunet. Når ungene er lagt, går jeg en liten tur på Skånlandsfjellet, før jeg avslutter med en kald pils ved låveveggen i kveldssola. Søndag drar vi innom Kafé Kjelen på Saltstraumen på vei hjem, og mumser møsbrømlefse med alt på. Jeg klemmer inn ei rask klatreøkt, før søndagskvelden blir brukt til å fortelle skrøner i selskap med gode venner.

Gi oss dine tre beste Bodø-favoritter!

1. Småviltjakt på Lurfjellet
2. Klatring og skimboard på Mjelle
3. Blåskjell på Bryggerikaia