– Et helt unikt miljø å være i

Studentleder Emelie Johansen skulle egentlig bare bli i Bodø i ett år. Tre år senere er hun er fortsatt, og har ingen planer om å flytte på seg.

11. august 2020

Student i Bodø

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med bodøværinger som har kommet til Bodø etter å ha studert eller jobbet andre steder. Denne gangen snakker vi med Emelie Johansen, som er leder for 11.000 studieklare studenter ved Nord universitet.

Emelie Johanne Johansen (24)
Studentleder ved Nord universitet
Opprinnelig fra Gildeskål/Vestvågøy i Lofoten (selektiv lofoting)

 

Hvorfor valgte du å flytte til Bodø?

– Jeg har vokst opp ikke så langt fra Bodø, men så aldri for meg å skulle flytte hit som ungdom for å begynne på videregående. Så da dro jeg til Lofoten i stedet og ble der i tre år. Da jeg flyttet til Bodø i 2017 for å studere videre, var det som å oppleve byen på en helt ny måte. I begynnelsen skulle jeg bare bli i Bodø i ett år, men her sitter jeg tre år senere og har ingen planer om å dra herfra med det første.

Hvordan opplevdes det å komme hit?

– Den spesielle byfølelsen i Bodø treffer meg. Det er vanskelig å skulle slå Vest-Lofoten på natur og kafékultur, men Bodø har en helt egen stemning nede i byen. Jeg synes det er kult å se hvor fint det er blitt og hvor mange muligheter som finnes for å gjøre sosiale ting, uansett hva man liker.

Hva er det beste med å bo i Bodø?

– Variasjonen på spisesteder! Det finnes jo alt mulig her, og jeg føler jeg aldri rekker over å teste de ulike stedene, for jeg vil som regel dra tilbake til de jeg allerede har vært på. Jeg digger utvalget av restauranter som er her. Det er så mange dyktige folk som holder på, og jeg er så glad bodøfolket benytter seg av tilbudet vi har her.

FAVORITT: Emelie elsker det varierte restauranttilbudet i Bodø. Inkludert blåskjellene på Bryggerikaia.

Hva liker du best med jobben din?

– Det å få være studentleder for 11.000 studenter er utrolig stort, spesielt når vi også er spredt på ulike steder. Det er en erfaring jeg er veldig takknemlig for å kunne sitte igjen med når jeg skal ut i arbeidslivet senere, for det så mye forskjellig man kommer borti i denne typen verv. Studenter er livlige, engasjerte og tar gjerne fatt på utfordringer med strak arm, det er helt unikt miljø å være i.

Beskriv din optimale Bodø-helg!

– Da går nok fredagskvelden fort over til en sen natt på Samfunnet. Lørdagen starter jeg med venner. Vi drar ned til City Nord for litt shopping, før vi drar videre ned til byen. Der spiser vi lunsj på uteserveringa på Bryggerikaia og nyter finværet langs moloen. Så får vi ordnet oss, før vi spiser middag på Bjørk med god drikke til. Så drar vi videre for å sjekke stemningen på Hundholmen eller Dama di, før jeg mest sannsynlig ender opp på Samfunnet til slutt likevel. På søndager er det helt nydelig å vandre rundt nede i sentrum. Så hadde jeg fått med meg noen venner til Mjelle eller Keiservarden for å spise kveldsmat og nyte solnedgangen der. Mulig det siste er veldig standard, men det er jo helt nydelig utsikt fra begge stedene. Så hadde jeg sikkert angra litt på at jeg ikke spiste på Burgasm, og avtaler med meg selv å gjøre det neste gang.

MJELLE: Emelies drømmehelg tilbringes blant annet på Mjelle.

Emelies topp tre Bodø-favoritter!

Pasjonsfruktdrinken på Bjørk

Nå får jeg en mulighet jeg er nødt til å benytte meg av! Den ene favoritten er nemlig den pasjonsfruktdrinken som de ikke har på Bjørk lenger – den burde de få tilbake!

Flyplassen midt i byen

Jeg elsker at flyplassen er så sentralt plassert. Mange studenter blir overrasket over det, det er jo ikke akkurat vanlig å kunne gå til flyplassen fra bykjernen.

Samfunnet

Samfunnet mitt absolutte favorittsted i hele Bodø. Det er basert på frivillighet blant studentene, og er et ungt samlingssted som får til mange kule arrangementer og som treffer veldig bredt blant de ulike interessene studenter har.

 

 

Flere miniportretter? Les om sykepleier Anne Sørstrøm her!