– Kjenner på bodøpulsen

Hjertesukk fra Hjerterommet og løpetur langs Skautuva er blant bodøfavorittene til Erik i NNL.

29. juni 2020

Miniportrett

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med bodøværinger som har kommet til Bodø etter å ha studert eller jobbet andre steder. Denne gangen blir vi bedre kjent med Erik Nerva i Nordnorsk Lederutvikling.

Erik Nerva (33) 
Utviklingsleder i NNL
Ekte bodøgutt

 

Hvorfor valgte du å flytte til Bodø?

– Jeg er opprinnelig bodøværing. Jeg møtte kona mi da jeg studerte i Tromsø. Hun er også bodøværing, så det var helt naturlig å etablere seg her etter endt studium. Å komme med i Trainee Salten var også en veldig god start på vårt nye liv i Bodø, hvor jeg i tillegg til en spennende jobb, fikk utvidet nettverk og ikke minst gode venner.

Hvordan oppleves det å komme hjem igjen? Hva var den største forskjellen fra der du bodde?

– Da jeg flyttet fra Bodø i 2005 må jeg innrømme at jeg synes Bodø var en grå og trasig by med lange avstander. Bodø har utviklet seg, og det skjer vanvittig mye spennende i Bodø som har løftet byen. I tillegg ser jeg byen fra et annet perspektiv nå enn jeg gjorde tidligere. Man kan kjenne bodøpulsen i dag – en energi som kommer av at det skjer ting, og det gir også meg energi og bolyst.

Hva er det beste med å bo i Bodø?

– Det beste for meg med å bo i Bodø er nærheten til natur og mark! Du trenger ikke dra langt for å komme til både sjø og fjell. Jeg elsker å bare hoppe i Hoka-skoene og ha marka rett utenfor døra mi.

NNL: Erik Nerva er utviklingsleder i Nordnorsk Lederutvikling.

Bodø har utviklet seg, og det skjer vanvittig mye spennende i Bodø som har løftet byen.

Hva er det beste med jobben din?

– Det beste med jobben min er friheten og fleksibiliteten jeg har til å styre min arbeidshverdag, kombinert med at jobben min er viktig og meningsfull. I NNL jobber vi med ledelse, og med min master i psykologi i bunn har jeg ikke bare funnet en jobb som passer min utdanning, men også mitt interessefelt. Jeg har nok aldri vokst så mye på så kort tid som her i NNL. Her jobber jeg med utvikling av nye og eksisterende personlighetstester, arbeidsmiljøkartlegginger og lederundersøkelser. At jeg i tillegg får lov til å se verktøyene ute i praksis med kunder på lederprogram er veldig givende og motiverende. Varierte arbeidsdager gjør at jeg stortrives. Jeg blir kjent med mange ulike bedrifter og personligheter, hvor jeg møter ledere fra ulike bransjer og regioner. Spesielt brenner jeg for å jobbe med utvikling av talenter. Det gleder meg at så mange er oppmerksomme og satser på utvikling av ung arbeidskraft. Mye av erfaringen jeg har fått fra Trainee Salten, kombinert med min interesse og arbeidserfaring med personlig utvikling har bidratt til at jeg har fått vært med å forme og utvikle egne utviklingsprogram for unge talenter blant annet med Talentprogrammet i Coop Øst, Ryla og Look North i Lofoten og Vesterålen.

Beskriv din optimale Bodø-helg?

– Min optimale helg har nok fram til nå vært fylt med hvetebakst og løpesko, men som nybakt pappa til Fay og med en 3-åring kommer søvn høyt opp på prioriteringen – rett bak hjertesukk fra Hjerterommet. Heldigvis har jeg en fantastisk kone som disker opp med både kanelknuter og babka, så jeg må nok prioritere noen mil med løping for å ikke ende opp som en surdeig.

Eriks Bodø-favoritter!

1. Bli kjørt til Skaug og sluppet av, for så å løpe hjem via Skautuva, Løpsfjellet og Keiservarden. Den optimale løpeturen som har alt!
2. Pizza Tartufo fra Bjørk
3. Hjertesukk fra Hjerterommet

 

BJØRK: Pizzaen på Bjørk er en av Eriks favoritter i Bodø.