Merete Nordheim i Bodø Næringsforum forteller om sine favoritter i Bodø by.

Elsker det urbane Bodø

Merete Nordheim i Bodø Næringsforum mener Bodø innholdsmessig har like stor bredde som mange større byer i Europa, og elsker at det er så enkelt å oppleve noe nytt her.

27. desember 2020

Bo

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med bodøværinger som har kommet til Bodø etter å ha studert eller jobbet andre steder. Denne gangen snakker vi med Merete Nordheim, som er administrerende direktør i Bodø Næringsforum.

Merete Nordheim (33)
Administrerende direktør i Bodø Næringsforum.
Opprinnelig fra ei lita bygd utenfor Haugesund, men flyttet til Bodø fra Longyearbyen. 

 

Hvorfor valgte du å flytte til Bodø? 

– Jeg har aldri hatt noen plan om hvor jeg skal bo, så det å flytte til Bodø ble utløst av mitt første møte med byen. Jeg var her på jobbreise og møtte mange flotte mennesker med store ambisjoner for byen sin. Det smittet over, og jeg flyttet ned et par måneder senere.

Hvordan opplevdes det å komme hit?

– Jeg landet alene på flyplassen med 103 kg flyttelass, og tilbrakte første natta i byen på Scandic Havet. Jeg kjente to mennesker i byen og hadde første arbeidsdag i Visit Bodø dagen etterpå. Det var et nytt kapittel i livet, og jeg var selvsagt spent på hvordan det ville bli å bo i denne byen. Svalbard hadde gjort meg mett på naturopplevelser og ullundertøy, så det urbane Bodø med ulike kulturarenaer og muligheten til å ha på «byklær» ble den største forskjellen, noe jeg også setter pris på i dag.

Stormen Bibliotek er det perfekte stedet for både jobb og avislesing, mener Merete.

Hva er det beste med å bo i Bodø? 

– Jeg er rastløs og liker å ha muligheten til å bevege meg raskt når jeg først får noe for meg. I Bodø er det korte avstander internt i byen, noe som gjør det enkelt å oppleve mye på kort tid. Innholdsmessig mener jeg Bodø har samme bredde som mange større byer i Europa, det er derfor ikke nødvendigvis slik at man må reise ut i verden for å oppleve nye saker, selv om det også er enkelt når man bor i Bodø.

Hva er det beste med jobben din?

– Bodø Næringsforum er en interesseorganisasjon for det brede næringslivet i byen, og det har naturlig nok gitt meg muligheten til å treffe mange ulike mennesker i ulike bransjer. Jeg har et nysgjerrig utgangspunkt, og liker å lære gjennom å prate, se og delta. Jobben i Bodø Næringsforum gir det perfekte utgangspunktet for akkurat dette.

Beskriv din optimale Bodø-helg! 

– En perfekt helg i Bodø starter som alle andre dager i uka. Jeg står opp tidlig, drikker kaffe og går tur med hunden før byen våkner ordentlig til liv. Legg til noen aviser, en middag på en av byens restauranter, en konsert sammen med gode venner og noen øl for mye på Dama di, så er vi i mål!

Ingen steder passer bedre å ta noen øl for mye enn i bakgården på Dama Di.

Meretes topp tre Bodø-favoritter

1. Rensåsparken

Her går jeg tur med hunden, løper intervalløkter og jobber frivillig under Parkenfestivalen. Et absolutt favorittsted i byen med utelukkende gode minner.

2. Kunstprosjektet Norlandiart

Kunst av lokale kunstnere i byrommet, det er både riktig og viktig.

3. Stormen Bibliotek

Byens storstue hvor jeg ofte er innom får å ta unna noen kontortimer eller lese aviser jeg vanligvis ikke kjøper.

NordlandiART, her ved kunstner Ina Otzko på Stormen konserthus.