– Bodø står fram med mange muligheter

Andreas Brenna (27) er fersk, hjemflyttet bodøværing. Klisjeen «borte bra, men hjemme best» har aldri passet bedre.

24. november 2020

Miniportrett

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med bodøværinger som har kommet til Bodø etter å ha studert eller jobbet andre steder. Denne gangen snakker vi med Andreas Brenna, som har flyttet hjem til Bodø og ny jobb i Dips, etter seks år i Trondheim.

Andreas Brenna (27)
Systemutvikler for Dips.
Opprinnelig fra Bodø. Nettopp flyttet tilbake etter seks år i Trondheim.

 

Hvorfor valgte du å flytte tilbake til Bodø?

– Jeg og min samboer er begge opprinnelig herfra. Etter fullført utdanning var det naturlig å flytte hjem til familie, venner og ikke minst naturen. Byen er også i stor utvikling, noe som har blitt lagt godt merke til på avstand. Bodø har de siste årene virkelig stått fram som en plass med mange muligheter, særlig i jobbsammenheng. Da jeg fikk tilbud om å jobbe i en så spennende og veletablert bedrift som Dips, var det bare å pakke sekken og vende nesen nordover. Det har likevel vært vemodig å flytte fra gode venner i Trondheim.

Hvordan oppleves det å komme hit? Hva var den største forskjellen fra der du bodde?

– Det var utrolig godt å komme hjem til Bodø igjen. Klisjeen «borte bra, men hjemme best» har vel aldri passet bedre. Jeg var spent på hvordan overgangen fra Trondheim til Bodø skulle bli. Særlig med tanke på ting som skjer i og rundt byen, men det har gått over all forventning, også med tanke på tiden vi er i. Nå som Glimt gjør det så bra er det også en utrolig god stemning i byen, som er helt herlig. Det har vært godt å komme seg bort fra Norges kjipeste 4-3-3 i Trondheim til ordentlig fotball i Bodø.

Det nye klatresenteret på Mørkved anbefales på det sterkeste. Mørkved klatresenter

Hva er det beste med å bo i Bodø?

– Her må jeg si nærheten til natur og mulighetene det gir. Å kunne dra på jakt, fiske eller bare gå tur i områdene rundt Bodø er noe jeg har gledet meg mye til. Det er også godt å ha familien og barndomsvenner rundt meg i igjen. Å ha muligheten til å kunne være med på utflukter i nærområdet og sommeraktiviteter på Vatnvatnet er noe jeg virkelig gleder meg til. Jeg ble også frelst av klatring i Trondheim. Så det er slettes ikke feil at Bodø har fått en bunnsolid klatrehall, som jeg kommer til å bruke mye i tiden fremover. Særlig nå som det begynner å bli høst og vinter. Klatrehallen kan anbefales på det sterkeste.

Hva er det beste med jobben din?

– Jeg har nokså kort erfaring i jobben min, da jeg har vært ansatt i to måneder. Likevel ser jeg at den store variasjonen er noe av det beste med jobben. Ikke minst er muligheten til å bidra i helsesektoren svært givende i tiden vi er i nå. Har også et svært dyktig og ikke minst artig team rundt meg som jeg lærer mye av. Et slikt arbeidsmiljø betyr mye for meg. Så hvis jeg måtte velge hva det aller beste med jobben min er må jeg si folkene. Det er herlig å stå opp og glede seg til å komme seg på jobb. Det blir bra å få kollegaer tilbake fra hjemmekontor når den tid kommer.

Å teste fiskelykken i Saltstraumen om sommeren er blant Andreas’ favoritter. Ernst Furuhatt

 

Beskriv din optimale Bodø-helg!

– Jeg starter helgen med en bedre middag sammen med venner. Gjerne på Hundholmen eller Ohma. Lørdag er det tid for høye vegger og lange klyv i det store klatresenteret på Mørkved. Jeg har flere klatreivrige venner, så vi blir ofte en liten gjeng som samles her og prater skit. Etter klatring drar jeg innom Bodø Bakeri og kjøper en rykende fersk sjokoladebolle og kaffe. Kvelden tilbringes med venner på en av de mange utestedene/spiseplassene Bodø har å tilby. Søndag er en svært rolig dag for min del. Starter med en god frokost før jeg og samboeren min tar turen og Liverpool søndagskamp (ikke samtidig), så jeg kan runde av dagen med to deilige seire.

Andreas topp tre favoritter i Bodø:

1. Den nye klatrehallen på Mørkved.

2. Å teste fiskelykken i Saltstraumen om sommeren.

3. Keiservarden eller Hunstadtoppen en solskinnsdag.

 

Å gå tur til Hunstadtoppen er en klassiker i Bodø.