Fra Firholmtind har Vilje og Bonzo fantastisk utsikt over Salten. privat

– Bodø ble det opplagte valget

Til og med hunden til Vilje Bech har blitt lykkeligere etter at de flyttet nordover til havet, fjellene og marka.

5. oktober 2020

Miniportrett

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med bodøværinger som har kommet til Bodø etter å ha studert eller jobbet andre steder. Denne gangen snakker vi med Vilje Bech, som har flyttet hjem til Bodø etter 12 år i Oslo.

Vilje Bech (33)
Frontend utvikler/UX designer i Jobbnorge
Opprinnelig fra Bodø, delvis oppvokst i Mo i Rana.

 

Hvorfor valgte du å flytte til Bodø?

– Jeg fant meg veldig godt til rette i Bodø, da mamma og jeg flyttet til Tverlandet fra Mo i Rana for nærmere 20 år siden. Så da lengselen etter Nord-Norge begynte å melde seg for noen år siden, var Bodø det opplagte valget for meg. Enda godt at min samboer Sarah, som er fra Sørlandet, var like gira på Bodø som meg. For oss har Bodø har det meste vi drømmer om: Storslått natur, pågående urbanisering, spennende jobbmuligheter, rikt kulturtilbud og ikke minst er det enkelt å komme seg til og fra.

Full fart med Bonzo på favorittstranda ved Saltstraumen. privat

Hvordan opplevdes det å flytte hjem igjen? 

– Å komme hjem var magisk! Det har vært fantastisk godt å komme tilbake til Bodø,  selv om pandemien naturligvis har preget oss alle. Bodø er  mindre heseblesende enn Oslo og folk tar seg faktisk tid til å slå av en prat. Men den største forskjellen er uten tvil naturen og landskapet. Oslomarka er tett og smått klaustrofobisk, mens her er veien alltid kort til utsikt. Man får «puste» på en helt annen måte.

Hva er det beste med å bo i Bodø?

– Her skulle jeg kanskje ha svart noe originalt, men naturen er den store vinneren for min del. Min samboer og jeg har en snart 11 år gammel Welsh Corgi som har blitt markant kvikkere og lykkeligere etter vi kom nordover, enda vi bodde bare noen hundre meter fra Lillomarka i Oslo. Det må være den friske lufta, havet, fjellene og marka.

Viljes perfekte bodøhelg inneholder alltid tur i en eller annen form. Privat

Hva er det beste med jobben din?

– Kollegaene mine! Da jeg var på intervju sa jeg at noe av det jeg ønsket meg i en jobb var en familie borte fra familien, og det har jeg absolutt fått. At jeg måtte bli kjent med dem fra hjemmekontoret var kanskje litt uvanlig, men det har gått veldig bra. Jeg har fått tillit og frihet til å gjøre «mine ting» fra første stund og vi har noen veldig spennende ting på gang, så jeg gleder meg naturligvis til fortsettelsen.

Beskriv din optimale Bodøhelg!

– Den optimale helgen for meg inneholder alltid både hav, fjell og en bedre middag i godt lag.

Bakstverk fra Brødrene Berbusmel er på Viljes topp tre-liste i Bodø. Brødrene Berbusmel

Viljes topp tre Bodø-favoritter!

Utsikten fra huset vårt i Bjørndalslia

Bakst fra Brødrene Berbusmel

Sandstranda bak Elvegård Camping i Saltstraumen (der er man ofte helt alene)